H Mαρία Γεωργάκαινα κάνει εκπομπή στον Ρυθμό 9,49 κάθε μέρα 10-2, δανείζει τη φωνή της στην πλατφόρμα του Jukebooks, διδάσκει στο Media Lab του Ant1, δημιουργεί προβληματισμούς μέσα από το podcast Στον κόσμο της Μαρίας, μα μαζί με όλα αυτά δηλώνει ότι σκοπός της είναι να κάνει τον κόσμο (πιο) χαρούμενο.

“Εύχομαι να τα καταφέρνω κάνοντας εκπομπή στον Ρυθμό 9,49 και δίνοντας τη φωνούλα μου σε διαφημιστικά.” και δεν θέλει να πει περισσότερα, προτιμά να τη ψάξουμε.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου εστιατόριο για να γιορτάσεις μία μεγάλη επιτυχία;

Μου αρέσει πολύ το Athénée και το Aleria.

Το αγαπημένο σου μπαρ; 

Αγαπώ να πηγαίνω στο Monk Grapes & Spirits γιατί είναι του αγαπημένου μου Θανάση και του παιδικού μου φίλου από πάντα, Αγγέλου Μπούρα. Εκτός από το συναισθηματικό κομμάτι, ο Βασίλης στο μπαρ κάνει κοκτεϊλάρες του ονείρου (ζητήστε amaretto sour και θα με θυμηθείτε).

Υπάρχει κάποιο spot που πηγαίνεις παραπάνω από δύο φορές την εβδομάδα;

Ναι στο σούπερ μάρκετ. Δεν προλαβαίνω η μάνα να πηγαίνω κάπου δύο φορές την εβδομάδα! Επίσης προτιμώ να πηγαίνω σε νέα μέρη.

Υπάρχει κάποιος δρόμος που ονειρεύεσαι να έμενες εκεί κοντά;

Ιδανικά θα ήθελα να μένω στη Βουλιαγμένη και να βλέπω θάλασσα ανοίγοντας το παράθυρο μου κάθε πρωί. Αλλά να ήταν και η δουλειά μου δίπλα, να μην κάνω τη ζωή μου δύσκολη με την κίνηση.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου spot για ψώνια όπου μπορείς να περάσεις ώρες χαζεύοντας;

Στο Λονδίνο. Μόνο στο εξωτερικό μπορώ να κάνω ανέμελα ψώνια. Όταν είμαι στην Ελλάδα συνήθως τρέχω και δεν φτάνω.

Που θα πας έναν φίλο που θα έρθει από το εξωτερικό για φαγητό;

Κάπου με θάλασσα και με θέα την Ακρόπολη. Στην Πλάκα σε ένα απλό ταβερνάκι, στο Σαρδελάκι με θέα ή στον Ιστοπλοϊκό και στο Nobu Matsuchisa για πιο γκράντε καταστάσεις.

Αν υπήρχε μόνο μία καρτ ποστάλ από την Αθήνα τι θα ήθελες να απεικονίζει;

Τη Διονυσίου Αεροπαγίτου, ηλιοβασίλεμα με φόντο την Ακρόπολη, τον κύριο που γυρίζει τη λατέρνα και τους μουσικούς του δρόμου. Το κάνατε εικόνα;

Έχεις συνδέσει κάποιο σημείο της πόλης με μία παλιότερη περίοδο της ζωής σου που νοσταλγείς;

Ναι, πάλι εκεί κοντά στην Ακρόπολη είχε μαγαζί ο πατέρας μου και γι’ αυτό είμαι συναισθηματικά δεμένη με το μέρος. Εκτός της ενέργειας που πιστεύω πως έχει.

Υπάρχει κάποιο κατάστημα με concept που ”ζήλεψες” πολύ;

Μου αρέσει ένα καφέ στο Κουκάκι που είναι και βιβλιοπωλείο.

Τι λείπει από την εστίαση της Αθήνας;

Πρόσφατα πήγα στη Μαδρίτη σε ένα market place το Mercado de San Miguel που έβρισκε κανείς όλων των ειδών τα φαγητά και ποτά από καφέ, φρούτα, σούσι, burgers, bao buns, γλυκά, κοκτέιλς, ψάρια, κρέατα και κάθε λογής κουζίνα σε ένα μόνο μέρος με κάποιους πάγκους και όρθια τραπέζια. Θα μου άρεσε να υπάρχει κάτι τέτοιο ειδικά κάπου στο κέντρο.

Τι λείπει από τα bars της Αθήνας;

Τα bars έχουν εξελιχθεί μπορώ να πω και οι άνθρωποι πίσω από την μπάρα επίσης. Αυτό που λείπει είναι η καλή μουσική και ο χορός. Παρατηρώ ότι βαριούνται κάποιοι και δεν καταλαβαίνουν που παίζουν.

Και τέλος, αν ήταν στο χέρι σου τι θα ήθελες να βρίσκεις πιο συχνά στην Αθήνα;

Σίγουρα θα ήθελα περισσότερα ανθοπωλεία -σαν αυτά που υπήρχαν κάποτε μπροστά από τη Βουλή, τώρα νομίζω έχει μείνει μόνο ένα – και καφέ- βιβλιοπωλεία. Βασικά θα ήθελα όλα αυτά σε ένα. Καφέ – βιβλιοπωλείο που να πουλάει και λουλούδια.