Η Γεωργία Παράσχου είναι Ιδρύτρια του οργανισμού Humanity Greece και Διευθύντρια Πολιτισμού & Νεολαίας στον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Για εκείνη η προσφορά είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και μία μάχη που δεν την παρατάς αν δεν κερδίσεις. Από τη μία η δυναμική γυναίκα Γεωργία με τις φρέσκιες ιδέες, το κοινωνικό έργο και την επαγγελματική προϋπηρεσία σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, από την άλλη το κορίτσι που είναι μόλις 25 χρονών, έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων & HRM με εξειδίκευση στη Στρατηγική Επικοινωνία και τώρα – παράλληλα με όλες τις άλλες δραστηριότητές της- κάνει μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες και το Crisis Management.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου εστιατόριο για να γιορτάσεις κάτι υπέροχο που συνέβη;

Σίγουρα μετά από μια γεμάτη ημέρα θέλεις να πας κάπου κοντά αλλά ωραία. Αγαπώ το μαγαζί που έχει δημιουργήσει η Σχεδία στην Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας γιατί με την ομάδα του Humanity στηρίζουμε μαγαζιά με κοινωνικό αποτύπωμα. Σε πολύ ιδιαίτερα ευχάριστες στιγμές θα με βρεις στη Κυβέλη, ένα ζεστό εστιατόριο με σπιτική κουζίνα και υπέροχα κρασιά στη πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shedia (@shedia_home)

Το αγαπημένο σου μπαρ; Γιατί;

Η Αθήνα έχει πολλά ωραία μαγαζιά και πάντα ένα ταιριάζει με τη διάθεση και την περίσταση. Μερικά από τα αγαπημένα μου είναι το “The Clumsies“. Συνηθίζω να πηγαίνω αρκετά χρόνια τώρα, είναι σίγουρα μια επιλογή που δε σκέφτομαι πολύ.

Ταυτόχρονα, το Noel είναι πάντα στην καρδιά μου για την ιδιαίτερη διακόσμηση του που με κάνει να ξεχνιέμαι, όπως επίσης και το Uncle Tan’s στον Πειραιά, που είναι εξωτικό και άξιο παρατήρησης.

Υπάρχει κάποιο spot που πηγαίνεις παραπάνω από δύο φορές την εβδομάδα;

Όποιος με αναζητήσει παραπάνω από δύο φορές την εβδομάδα (γέλια) θα με βρει είτε σε κάποια επαγγελματική συνάντηση είτε παρέα με τους εθελοντές μας σε υπέροχα café όπως το Clemente Viii στην υπέροχη στοά του City Link ή τη Ζουμπουρλού στου Ψυρρή. Ψωνίζω σταθερά 2 φορές την εβδομάδα για τα φρέσκα προϊόντα του σπιτιού μου από το παραδοσιακό παντωπολείο «Ο Αργολικός» στη Νέα Σμύρνη αφού έχει και υπέροχο καφέ! Λατρεύω τα μαγαζιά που έχουν έντονο το στοιχείο της παράδοσης.

Δεν ξεχνώ, βέβαια, να δίνω λίγο χρόνο και στα αγαπημένα μου πρόσωπα. Η go-to επιλογή είναι σίγουρα ένα προσεγμένο brunch, όπως κάναμε το προηγούμενο Σάββατο με τον travel blogger και πολύ καλό φίλο Παναγιώτη Καρδερίνη, επιλέγοντας το Athens Capital Hotel στο κέντρο της Αθήνας.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου spot για ψώνια όπου μπορείς να περάσεις ώρες χαζεύοντας;

Συνήθως τα πιο όμορφα πράγματα τα βρίσκω σε δράσεις που διοργανώνουν συνεργάτες μου, συμμετοχικά bazaar, οτιδήποτε χειροποίητο μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει πως ο συνδυασμός ψώνια – καφές δε με χαλαρώνει. Ακόμα και τότε δίνω προτεραιότητα σε Έλληνες σχεδιαστές, μικρές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως περιοχής.

Πού θα πας έναν φίλο που θα έρθει από το εξωτερικό για φαγητό;

H Αθήνα έχει πολλές επιλογές να προσφέρει και σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων, style και τιμών. Ενδεχομένως να είχε και τον τίτλο ως πρωτεύουσα γαστρονομικών επιλογών. Θα επέλεγα το Manouka, με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, να δοκιμάζαμε κρασιά από αμπελώνες και να τρώγαμε εξαιρετικές γεύσεις με άρωμα Ελλάδας! Μια signature και καλαίσθητη εμπειρία πάντα κερδίζει.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη manouka (@manouka_athens)

Αν υπήρχε μόνο μία καρτ ποστάλ από την Αθήνα τι θα ήθελες να απεικονίζει;

Τους Αθηναίους! Θα ήθελα αυτή η καρτ ποστάλ να δείχνει όλους εμάς, τους διαφορετικούς ανθρώπους της χώρας μας, που καθημερινά μεταφέρονται, ο καθένας κουβαλώντας τη δική του ιστορία. Έχουμε περάσει τόσα πολλά, όμως συνεχίζουμε να αγαπάμε την πόλη μας. Αυτό σίγουρα είναι άξιο απεικόνισης.

Υπάρχει κάποιο κατάστημα με concept που ”ζήλεψες” πολύ;

Θαυμάζω πολύ τα νέα μαγαζιά της εστίασης που προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο storytelling γύρω από το brand τους και δημιουργούν ποιοτικές και φρέσκες υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, μου αρέσει πολύ το Luvnroll Ηouse γιατί είναι μοναδικό και έχει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα. Προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μαγαζιού εστίασης, συνδέοντας διαφορετικές μορφές τέχνης και έκφρασης.

Τι λείπει από την εστίαση της Αθήνας;

Ίσως να μη λείπει και τίποτα. Αν μπορούσα να άλλαζα κάτι, θα έβαζα περισσότερα μαγαζιά με plant based menu, όπως το αγαπημένο μου Happy Blender. Είναι, επίσης, σημαντικό να δίνεται προτεραιότητα και χώρος στο menu όλων των καταστημάτων για τις αμιγώς χορτοφαγικές επιλογές, όχι μόνο για τα άτομα που δεν καταναλώνουν κρέας αλλά και για όλους τους πολίτες που συνειδητά θέλουν να διαλέξουν λιγότερο επιβαρυντικές επιλογές.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Happy Blender (@happyblender)

Τι λείπει από τα bars της Αθήνας;

Θα ήθελα σε όλα τα bars που πηγαίνουμε να νιώθουμε πραγματικά ασφαλείς. Όλα τα άτομα, από τη διαδρομή μέχρι την παραμονή μας σε ένα μέρος. Και φυσικά, μου λείπει η προσβασιμότητα όλων των ατόμων στους χώρους της εστίασης, κάτι που ακόμα δεν συμβαίνει. Στην εποχή μας πρέπει όλοι να έχουμε ισότιμη πρόσβαση.

Και τέλος, αν ήταν στο χέρι σου θα ήθελες περισσότερα… στην Αθήνα

Περισσότερα πολιτιστικά & κοινωνικά δρώμενα. Από εκθέσεις εικαστικών σε καφετέριες μέχρι βραδιές ποίησης σε bars και σινεμά.