atelia for savoir ville savoirville.gr Η Atelia είναι από εκείνα τα brands που σου θυμίζουν πως είναι να δημιουργεί κάποιος με την αγάπη και το μεράκι που χαρακτηρίζει όλους τους ταλαντούχους ανθρώπους. Η λεπτοδουλειά που χρειάζεται το κόσμημα και η μποέμ διάθεση αποτυπώνεται στις δημιουργίες της Φωτεινής που δημιούργησε το brand Atelia και δε σταματάει να ονειρεύεται μέσα από φωτεινές χάντρες και ρομαντικά υλικά.

1.Ποια είναι η ιστορία της Atelia και ποιό είναι το κορίτσι που ξεκίνησε αυτό το δημιουργικό μονοπάτι; Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που δημιούργησα το πρώτο μου χειροποίητο κόσμημα! Ήθελα να φορέσω κάτι μοναδικό! Αργότερα και επειδή είχα πολλές ιδέες στο μυαλό μου, έκανα κοσμήματα και για την παρέα μου!! Σιγά σιγά θέλοντας πάντα να δημιουργώ πρωτότυπα σχέδια με όμορφα υλικά, τα κοσμήματα μου άρχισαν να πωλούνται σε όλη την Ελλάδα! Δεν ξέρω αν το Atelia δημιουργήθηκε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, αυτό που ξέρω είναι πως η αγάπη του κόσμου το δημιούργησε! Η ίδια αγάπη που κάνει και εμένα να προσπαθώ καθημερινά για το καλύτερο! Εγώ είμαι η Φωτεινή Καρολίδου, είμαι 24 χρονών και αφού τελείωσα τις σπουδές μου πάνω στο Σχέδιο μόδας, πήρα πολλά εφόδια που με έκαναν να ασχοληθώ επαγγελματικά πλέον με αυτό.

2.Με τι είδους κομμάτια ξεκίνησες στην αρχή του brand και τι μπορούμε να βρούμε τώρα στη συλλογή σου; Από το 2012 μέχρι και σήμερα οι collection του Atelia αλλάζουν και διαφοροποιούνται συνεχώς. Χρόνο με τον χρόνο βελτιώνω τις δημιουργίες μου και ίσως γι αυτό η απήχηση του κόσμου είναι ολοένα και μεγαλύτερη. Πλέον, υπάρχουν πολλά και μοναδικά κομμάτια. Στην τελευταία σειρά κοσμημάτων για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2016 κυριαρχούν κολιέ και σκουλαρίκια σε boho στυλ με φούντες, βραχιόλια με χρυσά στοιχειά και evil eyes και εντυπωσιακά κολιέ σε γεωμετρικά σχήματα φτιαγμένα από πολυμερικό πηλό.

atelia for savoir ville savoirville.gr

atelia for savoir ville savoirville.gr

3.Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά και ποια κοσμήματα βλέπεις πως αρέσουν περισσότερο στο κοινό σου; Τα κοσμήματα που φτιάχνω τα χωρίζω σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη χρησιμοποιώ διάφορα υλικά, όπως κορδόνια, χάντρες, μεταλλικά στοιχεία και δαντέλες . Στην δεύτερη δημιουργώ με πολυμερικό πηλό, ο ποιος είναι το αγαπημένο μου υλικό . Είναι από τις παλαιότερες και πιο ενδιαφέρουσες μορφές κοσμήματος. Έχει τεράστιες δυνατότητες επεξεργασίας. Μπορεί να γίνει από ethnic κόσμημα έως minimal. Τεχνικά έχει πολλά στάδια επεξεργασίας που συμβάλλουν στο μοναδικό του αποτέλεσμα. Αυτός είναι και ο λόγος που ενθουσιάζεται το κοινό μου περισσότερο με αυτά. Είναι πρωτότυπα για κάποιον που θέλει να ξεχωρίζει.

4.Τι πιστεύεις πως πρέπει να διαθέτει ένα brand με χειροποίητα για να καταφέρει να ξεχωρίσει; Από αυτήν την μικρή εμπειρία που κατάφερα να αποκτήσω αυτά τα χρόνια, έχω διαπιστώσει πως εκτός από τον πρωτότυπο σχεδιασμό και την μοναδικότητα που οφείλει να έχει ένα brand, θα πρέπει να διαθέτει ποιότητα. Μιλώντας για ποιότητα, δεν εννοώ απαραίτητα μόνο στις πρώτες ύλες. Την ποιότητα σε ένα χειροποίητο κόσμημα την δίνει ο ίδιος ο άνθρωπος, με τον χρόνο που αφιερώνει στην έρευνα, στη μελέτη, στην κατασκευή και στην παρουσίαση της δημιουργίας του. Αν υπάρχει ένα μότο που να χαρακτηρίζει την φιλοσοφία του Atelia, είναι το ‘‘fewer but better’’. Επιπλέον, πρέπει να παρέχει αξιοπιστία στους ανθρώπους που το εμπιστεύονται και να συμβαδίζει πάντα με τα trend της εποχής.

5.Σε έχουμε γνωρίσει και από τις συμμετοχές σου στο Pillbox. Πιστεύεις πως οι νέοι δημιουργοί πρέπει να συμμετάσχουν σε σχετικά bazaar και events; Ετοιμάζεται κάτι καινούργιο αυτή την εποχή; Η πρώτη επαγγελματική μου κίνηση ήταν η συμμετοχή μου στο Open Market του PillBox στην Θεσσαλονίκη το 2012.  Από τότε, κάθε χρόνο συμμετέχω μαζί τους και παρουσιάζω την δουλειά μου και τις νέες δημιουργίες μου. Το γεγονός ότι λαμβάνω μέρος σε τέτοιου είδους bazzar και events έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το Atelia σε όλους τους τομείς και σίγουρα είναι κάτι που κάθε νέος δημιουργός θα πρέπει να θέσει σαν στόχο, εφόσον θέλει να προωθήσει τις δημιουργίες του. Θεωρώ πολύ σημαντικό να γνωρίζεις από κοντά το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι, να βλέπεις τις αντιδράσεις τους και να αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες τους! Επίσης, σε τέτοια events  έχεις την ευκαιρία να γνωριστείς με άλλους δημιουργούς, να ανταλλάξεις ιδέες και να αναδείξεις την δουλειά σου, πράγμα το οποίο σε βελτιώνει και σαν δημιουργό αλλά και σαν άνθρωπο! Αυτήν την εποχή παρουσιάζω την συλλογή για την άνοιξη-καλοκαίρι 2016. Θα μας βρείτε στις 24&25 Απριλίου για ακόμα μια φορά στο PillBox (Kitchen Bar, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

6.Που μπορούμε να βρούμε και να παραγγείλουμε τα κοσμήματα Atelia; Τα κοσμήματα Atelia θα τα βρείτε στο e-shop μας www.shopatelia.com , σε επιλεγμένα μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα και στις διάφορες εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη.

atelia for savoir ville savoirville.gr

Για περισσότερες πληροφορίες : Οfficial facebook page : www.facebook.com/ateliaaa