asymmetrosavoirville

Σε έναν από τους δύο πιο όμορφους πεζοδρόμους του Κουκακίου, στη Γεωργίου Ολυμπίου, ανάμεσα σε μικρά και μεγάλα μαγαζάκια, βρίσκεται και το Ασύμμετρο. Θα το καταλάβεις. Είναι πάντα γεμάτο με χαρούμενους και γελαστούς ανθρώπους. Σαν τους ιδιοκτήτες του. Ο Θοδωρής και ο Άκης, ξαδέρφια και Κουκακιώτες από πάντα, θέλησαν να φτιάξουν έναν χώρο για να μαζεύεται η παρέα τους, να πίνουν τον καφέ και το ποτό τους, να συναντιούνται και να περνούν καλά.

“Να δημιουργήσουμε κάτι καλό για τους φίλους μας, αυτή ήταν η αρχική μας σκέψη”, λέει ο Θοδωρής .

Το Κουκάκι ήταν η πρώτη τους επιλογή καθώς μεγάλωσαν εκεί, έπαιζαν σε αυτούς τους πεζόδρομους και το αγαπάνε. Άλλωστε το Κουκάκι έχει γίνει αγαπημένο τα τελευταία χρόνια. Πολλά μικρά και όμορφα μαγαζάκια στολίζουν τους δύο πεζοδρόμους του, με τιμές χαμηλές, ωραίες επιλογές και με μόνο λίγο περπάτημα από το κέντρο της Αθήνας.

Το όνομα προέκυψε από την αρχική μορφή του μαγαζιού. Πριν αρχίσει να φτιάχνεται, ήταν λιγάκι… ασύμμετρο. Είχε δύο επίπεδα, το μπαρ ήταν υπερυψωμένο. “Ήταν ιδέα της αδερφής του Άκη και μας άρεσε πολύ, θέλαμε να ‘ναι ελληνικό και να ‘ναι και αφηρημένη έννοια, ταίριαξε γάντι. Έτσι προέκυψε το Ασύμμετρο”.

#Γιατί να πας;

  • “Γιατί θα νιώσεις σαν το σπίτι σου. Έρχεται μια παρέα, την πρώτη, το πολύ τη δεύτερη φορά θα γνωρίσει κάποιους από τους θαμώνες. Ε την τρίτη φορά θα ‘χει γίνει οικογένεια, έτσι γίνεται πάντα”, μας λέει ο Θοδωρής και τον πιστεύουμε γιατί συνέβη και σε εμάς. Βρίσκεις τα σωστά άτομα για να μιλήσεις, να ανταλλάξεις απόψεις, να χαλαρώσεις.
  • Για τον καφέ σου. Για το οινόμελο που ζεσταίνει και την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα. Για τις γευστικές σπιτικές λεμονάδες που πρόσφατα έβαλαν στο μενού (λεμονἀδα με κανέλα, με μαστίχα, ακόμα και με ρούμι!). Για το ομώνυμο κοκτέιλ  με μαστίχα φράουλα, λάιμ και δυόσμο. Για τις μπύρες και τον μεζέ. Για το κρασί που έρχεται από το Αίγιο. “Έχουμε διαμορφώσει τον κατάλογό μας έτσι ώστε να είναι προσιτός για όλες τις τσέπες. Οι καιροί είναι δύσκολοι και η ανάγκη για χαμόγελα πιο μεγάλη από ποτέ”. Φαίνεται ότι ο Θοδωρής και ο Άκης έχουν πιάσει το νόημα.
  • Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και το πιο ιδιαίτερο αντικείμενο του μαγαζιού, τη βιβλιοθήκη του! “Θέλαμε μια βιβλιοθήκη ιδιαίτερη, να φτιάχνει μια cozy ατμόσφαιρα στο μαγαζί, να του δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας, από την αρχή λοιπόν συμφωνήσαμε με τον Άκη και την αδερφή του, που βοήθησε στον σχεδιασμό του μαγαζιού με το ωραίο της γούστο, η βιβλιοθήκη να είναι γεμάτη με πράγματα φίλων και συγγενών. Και γέμισε αμέσως!”. Αξίζει να τη χαζέψεις λοιπόν γιατί έχει κομμάτια και ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων.  Μπορείς να αφήσεις και εσύ το αγαπημένο σου βιβλίο για να το διαβάσει ο επόμενος, ή το αγαπημένο σου αντικείμενο.
  • To  Ασύμμετρο όμως δεν είναι απλά ένα καφέ μπαρ. Έχει μπει στο πρόγραμμα ανταλλαγής βιβλίων, τον χειμώνα γίνονται live βραδιές με διάφορα είδη μουσικής, ελληνικό, ξένο ροκ, έντεχνο, ποπ. Διοργανώνονται εκθέσεις ζωγραφικής, μπαζάρ χειροποίητων κοσμημάτων και ρούχων. “Είμαστε ανοιχτοί, προσπαθούμε να επικοινωνούμε με ανθρώπους, να τους φέρνουμε κοντά… Ο χώρος μας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, είναι ζεστός και ευχάριστος όμως. Έλα για να γνωρίσεις όμορφα χαμόγελα. Με μία λέξη, αλληλεπίδραση! Έτσι μόνο αντιμετωπίζεις με αισιοδοξία τις καταστάσεις που βιώνουμε σαν άνθρωποι και σαν χώρα γενικότερα”.

Από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ λοιπόν.

asymmetrosavoirville2

“Αγαπάμε το μαγαζί και τον πεζόδρομό μας και τη συνοικία μας. Όλα τα μαγαζιά είναι όμορφα, οι τιμές προσιτές, προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε άψογα, να ανεβαίνουμε όλοι μαζί, να αλληλοβοηθιόμαστε.  Με αξιοπρέπεια για την επιβίωσή μας. Κάνουμε και δράσεις μαζί, το “Τσικνοσάββατο στον πεζόδρομο ας πούμε, είναι ένα μίνι φεστιβάλ που το διοργανώνουμε και το γιορτάζουμε όλοι μαζί! Το Σάββατο μετά την Τσικνοπέμπτη, ενωνόμαστε όλοι στον πεζόδρομο, στήνουμε πάγκους ανά δυο-τρία μαγαζιά με μπύρα, τσίπουρο, κρασί και μεζέδες. Γίνεται παρέλαση και φέρνουμε συγκροτήματα με δικά μας έξοδα. Όλα αυτά έχουν ως στόχο να βγάλουμε τον κόσμο από το σπίτι του, να του δείξουμε ότι μπορεί να διασκεδάσει χωρίς πολλά χρήματα. Ετοιμάζουμε κι άλλα πράγματα”, λέει ο Θοδωρής και δεν μπορούμε παρά να αναμένουμε! Τα λέμε εκεί!

Κάντε like στο facebook για να μαθαίνετε τις επόμενες δράσεις. https://www.facebook.com/ΑΣύΜΜΕΤΡΟ-732467620105748/timeline/

Καφέ Bar ΑΣύΜΜΕΤΡΟ – Γεωργίου Ολυμπίου 14, Κουκάκι 11741 – Τηλ. 2130303981