Η σκοτεινή πλευρά του Σκορπιού ενδέχεται να είναι και η πρώτη για την οποία μιλά κανείς. Είναι αρκετά τα αρνητικά χαρακτηριστικά αυτού του ζωδίου, και κανείς δεν αρνείται πως οι Σκορπιοί είναι δύσκολοι -πολλές φορές- άνθρωποι. Πρόκειται για ένα ταλαντούχο ζώδιο, με έντονη προσωπικότητα και μάτια προσηλωμένα στην επιτυχία. Αγαπάει βαθιά και αληθινά. Ωστόσο, είναι και οι αρνητικές όψεις του Σκορπιού που χρειάζεται να ξέρεις για να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για εκείνον.

Προσποιείται για να μη φανεί ευάλωτος

Είναι αλήθεια. Το να κρύψει ένας Σκορπιός την τόσο ευαισθησία που κρύβει μέσα του δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Σχεδόν όλη του τη ζωή προσπαθεί να κρύψει τα συναισθήματά του, αρνούμενος και ο ίδιος την ύπαρξή τους. Η συνεχόμενη προσπάθεια να φαίνεται σαν να μη νιώθει απολύτως τίποτα, σε έναν τρίτο μπορεί να φαίνεται εντελώς κουραστική, αλλά ο Σκορπιός τα καταφέρνει.

Είναι έντονος σε σημείο που πολλές φορές χάνει τον εαυτό του μπροστά σε ένα συναίσθημα

Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις ερωτικές σχέσεις, ο Σκορπιός δένεται πολύ. Εκεί γίνεται εμμονικός και ακολουθεί συγκεκριμένες τακτικές για να κρατήσει τη σχέση σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Γίνεται κτητικός. Ακόμα και με άτομα που μπορεί να έχουν δηλώσει το ενδιαφέρουν τους για εκείνον σε ένα πλατωνικό επίπεδο.

Είναι ζηλιάρης και τα θέλει όλα δικά του

Οι Σκορπιοί είναι επιρρεπείς στο να αφήνουν την κτητικότητα και τη ζήλια να τους συνεπάρει, βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα για τους ερωτικούς τους συντρόφους και τους φίλους τους. Είναι δύσκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους, γενικότερα. Οπότε κάποιος που μπορεί να πει ότι την έχει ήδη κερδίσει, θα πρέπει να καταλάβει πως έχει έναν πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή τους.

Είναι χειριστικός και θέλει πάντα να κάνει κουμάντο

Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό, οι Σκορπιοί φαίνονται σκληροί, αλλά μέσα τους είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι. Σεξουαλικά, είναι παθιασμένοι, αλλά όχι μόνο εκεί. Και εκτός κρεβατοκάμαρας είναι έντονοι, με πάθος και παίρνουν -πολλές φορές αχρείαστα- ρίσκα. Η ανάγκη τους να έχουν το πάνω χέρι και τον έλεγχο στους περισσότερους τομείς της ζωής τους, δεν είναι αποδεκτό από όλους. Παρά μόνο από όσους είναι έτοιμοι να διαχειριστούν το έντονο δέσιμο που φέρνει μαζί του όλο αυτό.

Μπορεί να γίνει τρομακτικός

Ο Σκορπιός είναι ηγέτης και νιώθει ηγέτης. Όσα συνεπάγεται αυτή η πεποίθηση μπορούν να τον κάνουν λίγο τρομακτικό στους άλλους. Ξέρει πώς να πετύχει, πώς να διαφημίσει το χάρισμά του και κάποιες φορές το παρατραβάει. Σαν εργοδότης ενδέχεται να είναι υπερ-συγκεντρωτικός, ελεγκτικός και με τάσεις για micromanaging.

Είναι ανασφαλής και μέσα του ζει ένας φόβος

Ενώ ο σεβασμός όλων του είναι απαραίτητος. ο Σκορπιός μετράει παραπάνω τον σεβασμό όσων θεωρεί πως είναι πάνω από τον ίδιο. Συγκεντρώνεται με ευκολία και κάπου μέσα του υπάρχει ένα κρυφό manual που του δείχνει τον δρόμο να πετύχει και μάλιστα γρήγορα. Όλα αυτά οφείλονται στη βαθιά ανασφάλεια που τον διακατέχει. Σε έναν κρυφό, εσωτερικό φόβο που δε μπορεί να μεταφράσει ή να εξηγήσει, και που με έναν παράξενο τρόπο γίνεται και η κινητήριος δύναμη πολλών από τα χαρακτηριστικά του.

featured image: Elite Daily