Οι Ζυγοί είναι αναποφάσιστοι, αγαπούν τα όμορφα πράγματα και τη δικαιοσύνη. Αυτά είναι τα τρία πιο βασικά χαρακτηριστικά τους. Αλλά αυτά δεν είναι αρκετά για να πεις ότι πραγματικά γνωρίζεις έναν Ζυγό.

Τι γίνεται με τα αρνητικά χαρακτηριστικά του Ζυγού λοιπόν; Τι γίνεται με τη σκοτεινή πλευρά που κρύβουν από τον υπόλοιπο κόσμο;

Σκέφτονται υπερβολικά πολύ

Οι Ζυγοί είναι οι μεγαλύτεροι οπαδοί της δικαιοσύνης. Σε τελική ανάλυση, η ζυγαριά είναι το σύμβολό τους. Λοιπόν, από αυτό προέρχεται η αναποφασιστικότητα τους. Παρόλο που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι Ζυγοί δεν ξέρουν τι θέλουν, η αλήθεια είναι ότι απλά σκέφτονται όλες τις παραμέτρους πριν λάβουν μια απόφαση. Αναλύουν για μέρες κάθε μικρή λεπτομέρεια στον πυρήνα της.

Θέλουν να κάνουν το σωστό στο τέλος. Και αυτή η αγωνία τους για δικαιοσύνη τους κάνει να φαίνονται εξαιρετικά αναποφάσιστοι.

Πολλές φορές στο τέλος της ημέρας, δεν έχουν ιδέα για το τι θα κάνουν στη συνέχεια.

Είναι λιγάκι επιφανειακοί

Η αλήθεια είναι πως έχει εμμονή με την εξωτερική εμφάνιση και την ομορφιά. Στην πραγματικότητα αυτό που είναι στην επιφάνεια είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό που κρύβεται βαθιά μέσα σε ένα άτομο. Αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ανθρώπους. Πολλές φορές αυτή είναι επίσης η αιτία των παράλογων και ανεύθυνων δαπανών του.

Ο Ζυγός είναι σαν ένα μικρό παιδί. Όταν βλέπει για παράδειγμα ένα λαμπερό, όμορφο αντικείμενο, θα το κυνηγήσει. Θα σπαταλήσει πολλά χρήματα για ρούχα και ακριβά gadgets για να ικανοποιηθεί. Είναι δηλαδή περισσότερο από προφανές ότι γοητεύεται από το εξωτερικό περίβλημα και ότι αυτό του φέρνει περισσότερα προβλήματα από ό,τι είναι διατεθειμένος να διαχειριστεί.

Είναι εκδικητικοί

Με την πρώτη ματιά, δεν μπορείς να φανταστείς αυτό το ειρηνικό ζώδιο να εκδικείται. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι Ζυγοί επιδιώκουν την εκδίκηση. Για αυτούς η εκδίκηση είναι δικαιοσύνη και η εκδίκηση έχει να κάνει με όσους τους έχουν κάνει κακό. Είναι δηλαδή ο μόνος τρόπος για την επίτευξη δικαιοσύνης.

Το χειρότερο μέρος της εκδίκησης του Ζυγού είναι ότι σπάνια έρχεται αμέσως. Αντί αυτού, για αυτό το ζώδιο, η εκδίκηση δεν έχει deadline. Πρέπει να γνωρίζεις ότι η μνήμη ενός Ζυγού είναι τέλεια.

Επομένως, δεν θα ξεχάσει τα αδικήματά σου, ανεξάρτητα από τον χρόνο που πέρασε. Και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα τακτοποιήσει τους λογαριασμούς του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Είναι αξιόπιστοι μόνο όταν τους βολεύει

Όταν ένας Ζυγός υπόσχεται κάτι, πραγματικά πιστεύει ότι είναι σε θέση να την τηρήσει. Δεν είναι ότι λέει σκόπιμα ψέματα σε εσένα με την πρόθεση να σε εξαπατήσει. Ωστόσο, κάπου στο δρόμο, αλλάζει γνώμη. Λοιπόν, αυτό είναι ένα μέρος της προσωπικότητάς του και δεν μπορείς να κάνεις πολλά για αυτό.

Συμβαίνει συχνά με ένα Ζυγό. Σε εξυπηρετεί μέχρι το σημείο που είναι αυτός καλά με αυτό. Μόλις νιώσει ότι δεν το θέλει άλλο δεν έχει κανένα πρόβλημα να σε ”κρεμάσει” ανά πάσα στιγμή.

featured photo: unsplash.com/@isiparente