Έχουμε ξαναπεί πως ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος, λατρεύει να φροντίζει τους ανθρώπους γύρω του και έχει πολλά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αξιαγάπητο. Τόσο ως φίλο όσο και ως σύντροφο. Όπως όλοι οι άνθρωποι όμως, έτσι και αυτός έχει τα αρνητικά του στοιχεία. Όσο και εάν δυσκολεύεσαι να τα δεις, παρακάτω σου παραθέτουμε μερικά από αυτά.

Κυκλοθυμία

Το ότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και νοιάζονται για όλους δεν σημαίνει πως παραμένουν χαρούμενοι και αισιόδοξοι όλη την ημέρα. Πολλές φορές νιώθουν, και εκφράζουν, την απαισιοδοξία τους. Με αποτέλεσμα να ”ρίχνουν” ψυχολογικά και τους γύρω τους. Επίσης επηρεάζονται εύκολα τόσο από τις πράξεις όσο και από τα συναισθήματα των άλλων. Έτσι, μέσα στην ημέρα έχουν μια αρκετά ευμετάβλητη συμπεριφορά, που δεν είναι πάντα αποδεκτή από όλους.

Ανασφάλεια

Εάν είσαι Καρκίνος τότε πιθανώς το γνωρίζεις ήδη αυτό. Νιώθεις συνεχώς πως δεν είσαι αρκετά καλή σε κάτι. Και αυτό όχι επειδή δεν είσαι στην πραγματικότητα, αλλά επειδή οι άλλοι δεν σε επαινούν. Σου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις που υπερτερείς, ποια είναι τα ταλέντα σου. Και το κυριότερο, ότι δεν χρειάζεσαι την αναγνώριση των άλλων.

Χειραγώγηση

Επειδή είναι πολύ συναισθηματικό ζώδιο έχει δυσκολία στην έκφραση αυτών που νιώθει. Έτσι, πολλές φορές χρησιμοποιεί την τακτική της χειραγώγησης, με απώτερο σκοπό το να μην πληγωθεί. Αποφεύγει τη σύγκρουση καθιστώντας τον εαυτό του θύμα και ακόμη έχουν μια passive-aggressive συμπεριφορά, κάνοντας τους άλλους να αισθάνονται ένοχοι.

Εκδικητικότητα

Αισθάνεται τα πάντα έντονα, και δένετε επίσης πολύ με τους άλλους. Αυτό σημαίνει πως εάν τον πληγώσεις δεν θα το ξεχάσει. Θα ζητήσει εκδίκηση με κάθε τρόπο. Ξέρει όλα τα τρωτά σημεία σου και θα το εκμεταλλευτεί για να σε πληγώσει, όπως έκανες και εσύ. Και δεν μιλάμε για σωματική βία. Γνωρίζει καλά πως πολλές φορές τα λόγια κάνουν εξίσου μεγάλη ζημιά. Όχι και τόσο ωραίο χαρακτηριστικό, δεν νομίζεις;

featured photo: unsplash.com/@nicotitto