“Οι πιλότοι δεν έχουν ποτέ χρόνο”, “Οι πιλότοι δεν είναι πιστοί”, “Οι πιλότοι έχουν ερωτευτεί τα αεροπλάνα τους” και άλλα τέτοια στερεότυπα άκουσε από τους φίλους της η Κατερίνα όταν τους είπε ότι πρόσφατα γνώρισε τον Αλέξη, έναν πιλότο που της άρεσε πολύ. Μόνο δύό από τους φίλους της αρκέστηκαν στο να μη σχολιάσουν το επάγγελμα αλλά να θυμηθούν πόσο ήθελαν να γίνουν πιλότοι ως παιδιά.

Η σχέση αυτή αναπτύχθηκε πολύ αργά αφού πράγματι ο Αλέξης έλειπε τις μισές μέρες της εβδομάδας. Η διαφορά ώρας αρκετές φορές τους εμπόδιζε να μιλήσουν για μια δύό μέρες και κάθε φορά που το κατάφερναν τα νέα τους είχαν ήδη παλιώσει. Τις μέρες όμως που βρίσκονταν στην ίδια πόλη, που τα βήματα τους πατούσαν στο ίδιο πεζοδρόμιο, στο ίδιο πλακάκι, τότε τα πράγματα έμοιαζαν πολύ αισιόδοξα. Τις ώρες που περνούσαν μαζί είχαν να συζητήσουν πολλά, οι φίλοι τους ταίριαζαν μεταξύ τους και η ζωή φαινόταν πολύ ωραία. Όσο ήταν και οι δύο ταυτόχρονα στο έδαφος.

Η Κατερίνα είναι πολύ υπομονετική. Όπως είναι όλοι οι ερωτευμένοι άνθρωποι. Η Κατερίνα έχει τη δική της καθημερινότητα, τη ρουτίνα της, τη δουλειά και τους φίλους της. Πολύ συχνά όταν είναι κοντά στο αεροδρόμιο κοιτάζει ψηλά τα αεροπλάνα και χαμογελάει. Έχει σταματήσει να βλέπει ταινίες με αεροπορικά δυστυχήματα. Ο Αλέξης αφιερώνει όλο τον χρόνο του σε εκείνη. Όπως όλοι οι ερωτευμένοι άνθρωποι. Και η ζωή περνάει. Λίγο στον αέρα, λίγο στο έδαφος.

Τις μέρες που ο Αλέξης είναι στην Αθήνα φροντίζει να μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην οικογένεια, τους φίλους του, τις υποχρεώσεις του και στην Κατερίνα. Τις ώρες που η Κατερίνα λείπει στη δουλειά ο Αλέξης μπορεί να δει φίλους, να μάθει νέα τους, να πάει στο γυμναστήριο, να περάσει από τη γιαγιά του για μεσημεριανό. Ο χρόνος για τον Αλέξη είναι δύσκολη υπόθεση γιατί η ρουτίνα του δεν ταιριάζει με τη συνηθισμένη ρουτίνα τη δική σου και τη δική μου. Λείπει μέρες, δεν κοιμάται αρκετά βράδια, αναπληρώνει τον ύπνο του σε lounge και σε ξενοδοχεία για λίγες ώρες. Όσο κι αν αγαπάς τη δουλειά σου υπάρχουν μέρες που θες να έχεις τη βάση σου, τα πουκάμισα σου σε σειρά και να διαλέξεις όποιο θες εσύ και όχι εκείνο που πρέπει και να μπορείς να κάτσεις το βράδυ στον καναπέ σου να δεις μέχρι τις 5 το πρωί τηλεόραση χωρίς να σε νοιάζει αν θα πας ξενυχτισμένος στη δουλειά το επόμενο πρωί. Αυτά για το αγόρι – TopGun της Κατερίνας δεν ισχύουν.

Για τη ζωή της Κατερίνας τα πράγματα είναι πιο εύκολα, κάθε μέρα θα ξυπνήσει περίπου την ίδια ώρα, θα κάνει την ίδια διαδρομή για τη δουλειά, θα δει τους ίδιους συναδέρφους, θα μιλήσει για περίπου τα ίδια θέματα. Θα φάει μεσημεριανό, θα τελειώσει τη δουλειά και θα κλείσει τη μέρα της ένα κρασί με τις φίλες της, με το να μαγειρεύει κάτι ωραίο για την επόμενη ή με σινεμά. Ο χρόνος για την Κατερίνα μετράει με μεγαλύτερη σημασία μόνο όταν πρόκειται για ένα ακόμα περιττό πολύωρο meeting στη δουλειά ή για να περάσει η εβδομάδα να έρθει το σαββατοκύριακο για να πάει εκδρομή με τον Αλέξη.

Ένα ένα τα κατέρριψε τα αρνητικά, στερεοτυπικά επιχειρήματα για το επάγγελμα του ο Αλέξης. Μια χαρά πιστοί είναι οι πιλότοι, όπως μπορείς να βρεις άπιστο λογιστή το ίδιο εύκολο είναι να βρεις και άπιστο πιλότο, έλεγε η Κατερίνα και χαιρόταν που ο καλός της ήταν ερωτευμένος και με τη δουλειά του και το μόνο αγκαθάκι που έμενε να διαψεύσει είναι ότι οι πιλότοι μπορούν και βρίσκουν χρόνο.

Αρκεί μόνο μία στιγμή για να φέρεις τον χρόνο στα δικά σου μέτρα

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Αλέξης και η Κατερίνα έδωσαν ραντεβού στο αεροδρόμιο αφού ο Αλέξης είχε σχεδόν μόνο πέντε ώρες διαθέσιμες μέχρι να φύγει ξανά. Στον ίδιο χρόνο έπρεπε να πληρώσει τον λογαριασμό του κινητού του και να ανανεώσει συμβόλαιο του χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο σε συζητήσεις για ανανέωση προγράμματος, πόσα MΒ χρειάζεται να καταναλώνει και πως θα διαχειριστεί τις μελλοντικές χρεώσεις περιαγωγής. Όταν ο Αλέξης συνάντησε το κορίτσι του και της ζήτησε να αφιερώσουν μαζί έστω μισή ώρα για να τελειώσει την εκκρεμότητα με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας η Κατερίνα του πρότεινε την εφαρμογή My COSMOTE. Όση ώρα θα έπιναν καφέ θα μπορούσαν να κάνουν download την εφαρμογή και από εκεί να ανανεώσουν το συμβόλαιο του αλλά και να πληρώσουν και τον λογαριασμό του χωρίς να χάσουν χρόνο στο κατάστημα. Αυτό για το οποίο ο Αλέξης θα σπαταλούσε μισή ώρα η Κατερίνα το πέτυχε πολύ πιο γρήγορα με ένα μόνο άγγιγμα στην εφαρμογή My COSMOTE.

Γιατί έτσι είναι η αγάπη, εκεί που ο ένας δεν προλαβαίνει να πατήσει για πολύ στο έδαφος ο άλλος είναι ήδη εκεί για να κερδίσει χρόνο και για τους δύο. Κατέβασε την εφαρμογή τώρα!