Μετά από μία παύση που διήρκησε περίπου 4 χρόνια, οι Arctic Monkeys νιώθουν έτοιμοι να επιστρέψουν τόσο στη σκηνή όσο και στο στούντιο. Απόδειξη γι’αυτό είναι τα πολύ επιτυχημένα shows που πραγματοποιούν φέτος παγκοσμίως με τον κόσμο να μην έχει ξεχάσει ούτε μία λέξη από τους στίχους των τραγουδιών τους. Οι ίδιοι φαίνονται αρκετά ανανεωμένη και ταυτόχρονα πιστοί στο είδος και τη μουσική τους. Επομένως, η ανακοίνωση του νέου άλμπουμ, The Car, μάλλον θα έπρεπε να θεωρηθεί αναμενόμενη.

Όσα γνωρίζουμε για το The Car μέχρι στιγμής

Πρόκειται για το έβδομο κατά σειρά άλμπουμ της αγαπημένης μπάντας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου. Ολόκληρο το άλμπουμ γράφτηκε για άλλη μία φορά από τον ίδιο τον Alex Turner και ηχογραφήθηκε σε διάφορα στούντιο της Μεγάλης Βρετανίας. Συνολικά, το άλμπουμ θα αποτελείται από 10 κομμάτια. Μάλιστα, στο πρόσφατο live τους στην Ελβετία, οι Arctic Monkeys τραγούδησαν για πρώτη φορά ένα από τα κομμάτια, το I Ain’t Quite Where I Think I Am.

Το υπόλοιπο tracklist έχει ως εξής:

1. There’d Better Be A Mirrorball

2. I Ain’t Quite Where I Think I Am

3. Sculptures Of Anything Goes

4. Jet Skis On The Moat

5. Body Paint

6. The Car

7. Big Ideas

8. Hello You

9. Mr Schwartz

10. Perfect Sens

Η τελευταία δισκογραφική δουλειά των Arctic Monkeys είχε κυκλοφορήσει το 2018

Ήταν το άλμπουμ Tranquility Base Hotel and Casino, το οποίο έλαβε πολλές μεικτές κριτικές, καθώς οι φαν το αγκάλιασαν αμέσως, όμως πολλοί αναγνώρισαν ότι δεν ήταν τόσο καλό όσο οι προηγούμενες δουλειές της μπάντας. Ωστόσο, για το νέο άλμπουμ The Car αυτό που λέγεται ήδη είναι ότι πρόκειται μάλλον για την καλύτερη δισκογραφική δουλειά του Alex Turner έως σήμερα, αλλά και για τον δίσκο που θα αναδείξει στο έπακρο τις φωνητικές του ικανότητες.

Ο ίδιος μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε ότι οι Rolling Stones και οι Led Zeppelin ήταν η βασική έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του δίσκου. Μένει να δούμε αν τελικά το The Car θα χαρίσει και πάλι πίσω στους Arctic Monkeys τη θέση στη λίστα με τις καλύτερες μπάντες όλων των εποχών.