Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας η ντουλάπα γεμίζει με πουλόβερ, μπουφάν και άλλα ζεστά ρούχα. Σιγά – σιγά αφαιρούνται τα καλοκαιρινά φορέματα, μαγιό και σορτσάκια. Λίγο ο κρύος καιρός, λίγο πως είμαστε καλυμμένοι με πολλές στρώσεις ρούχων για να προστατευτούμε από αυτό, καταλήγουμε να ξεχνάμε την αποτρίχωση με κερί. Μερικές φορές αυτήν την εποχή αμελούμε συνολικά την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας.

https://giphy.com/gifs/cara-delevingne-icons-IPDC1MFulQrL2

Είναι σημαντικό να φροντίζουμε το σώμα μας όλο τον χρόνο και να μην το ξεχνάμε το χειμώνα, παρόλο που μπορεί να μην δείχνεις τόσο πολύ τα πόδια σου. Μάλιστα, αυτούς τους κρύους μήνες το σώμα χρειάζεται ακόμα περισσότερη ενυδάτωση λόγω της ξηρής ατμόσφαιρας, και φυσικά αποτρίχωση. Τα οφέλη είναι αρκετά από την αποτρίχωση με κερί το χειμώνα και μερικά από αυτά δεν τα είχες σκεφτεί.

Δες παρακάτω  τι εννοώ.

Πες αντίο στην ξηρή επιδερμίδα 

Η αποτρίχωση με κερί δεν αφαιρεί μόνο την τρίχα από την ρίζα, αλλά κάνει παράλληλα και απολέπιση. Αφαιρεί δηλαδή τα νεκρά κύτταρα και δημιουργεί ένα νέο στρώμα δέρματος. Όταν έχουν απομακρυνθεί τα νεκρά κύτταρα, τα συστατικά από τις λοσιόν και τις κρέμες θα απορροφηθούν καλύτερα και πιο βαθιά. Άλλωστε, τον χειμώνα η επιδερμίδα γίνεται ξηρή, και η επιδερμίδα πιο ευαίσθητη, οπότε η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Ακόμη, οι κρύοι άνεμοι είναι σκληροί προς την επιδερμίδα, δημιουργώντας κοκκινίλα και φαγούρα. Μια χειμερινή  ρουτίνα περιποίησης με τα σωστά προϊόντα θα αφήσει απαλή την επιδερμίδα.

brazilianwaxmanhattan.com

Τι θα συμβεί αν δεν κάνεις αποτρίχωση το χειμώνα

Αρχικά, αν σταματήσεις την αποτρίχωση με κερί, θα χάσεις όλη την πρόοδο που είχες κάνει. Την πρόοδο που είχες κάνει είτε μόνη σου είτε με την αισθητικό σου. Αν είσαι φαν αυτής της μεθόδου αποτρίχωσης γνωρίζεις καλά πως όσο πιο συχνά την εφαρμόζεις, τόσο το καλύτερο. Αυτό, γιατί η τρίχα αργεί να βγει και είναι πλέον πιο μαλακή. Όμως για να έχεις αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να έχεις μια σταθερή ρουτίνα αποτρίχωσης. Ακόμα και αυτοί οι λίγες μήνες που ίσως το αμελήσεις, θα σε πάνε πίσω.

Οπότε κλείσε αυτό το ραντεβού με την αισθητικό σου που σκέφτεσαι εδώ και καιρό. Το ξέρω έξω κάνει πολύ κρύο. Σκέψου όμως το καλοκαίρι που έρχεται και οργανώσου από τώρα! 


featured image: StyleCaster