Τα 9 tips που μάθαμε για να είναι super αποτελεσματικό το face roller

Τα 9 tips που μάθαμε για να είναι super αποτελεσματικό το face roller

Beauty Tools 101: Face Rollers

Tο 2020 τα beauty tools είδαν ραγδαία αύξηση πωλήσεων, διατηρώντας τη θέση τους ως must-haves, με προϊόντα όπως το face roller να κλέβουν την παράσταση μέχρι και σήμερα.

Έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου λόγω της υψηλής δημοτικότητάς τους και Instagram-friendly αισθητικής τους, όμως γνωρίζεις ποια είναι η χρήση και τα οφέλη τους;

Έχοντας προέλευση από την Κίνα, τα face rollers υπόσχονται βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, μείωση μαύρων κύκλων και πρηξίματος στο πρόσωπο (ειδικά μετά το πρωινό ξύπνημα), μείωση των ρυτίδων και σύσφιξη των πόρων οδηγώντας σε μειωμένη όψη τους. Η ιδέα είναι ότι όταν η κρύα πέτρα του roller έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα προάγει την λεμφική αποστράγγιση (lymphatic drainage), την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, και τη μείωση του πρηξίματος. Η καλή κυκλοφορία του αίματος οξυγονώνει τα κύτταρα στο δέρμα του προσώπου με αποτέλεσμα τη βαθύτερη απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης. Έτσι, η χρήση face roller έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

Παράλληλα οι πέτρες που τα αποτελούν, συγκεκριμένα αμέθυστος, rose quartz ή νεφρίτης (jade) συνδέονται με προστασία από αρνητικές ενέργειες, περισσότερη αγάπη και θετική ενέργεια, και αυξημένο αίσθημα αρμονίας αντίστοιχα. Τα face rollers συνοδεύονται συχνά από ένα εργαλείο gua sha φτιαγμένο από την ίδια πέτρα, αλλά μπορείς να τα προμηθευτείς και μόνα τους.

Το gua sha έχει παρόμοια χρηστικότητα πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, καθώς βοηθάει στην αποφόρτιση και χαλάρωση των μυών του προσώπου. Έτσι, σε συνδυασμό με το face roller προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία wellness στο σπίτι σου, κάνοντας την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης να μοιάζει με τελετουργικό.

Παρόλο που οι δύο άκρες που έχουν συχνά τα face rollers βοηθάνε στο να τα χρησιμοποιήσεις σε ολόκληρη την περιοχή του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών κάτω από τα μάτια και του λαιμού, η σωστή τεχνική επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα.

Ευτυχώς υπάρχουν αμέτρητα βίντεο στο YouTube δείχνοντας τη σωστή χρήση των face rollers, αλλά τα βήματα και τα βασικότερα tips για τη σωστή χρήση τους είναι τα παρακάτω:

1. Βάλε τα εργαλεία σου στο ψυγείο από το βράδυ για να τα χρησιμοποιήσεις το πρωί.

2. Ξεκίνα με σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας και την εφάρμοσε το αγαπημένου σου serum πριν χρησιμοποιήσεις το face roller και το gua sha σου.

3. Ειδικά στην αρχή, σιγουρέψου ότι έχεις αρκετό χρόνο για να κάνεις αργές κινήσεις ασκώντας μέτρια πίεση στην επιδερμίδα.

4. Εάν τα χρησιμοποιείς στο λαιμό, κάνε αργές κινήσεις με κατεύθυνση προς τα πάνω για να κινητοποιήσεις τη λεμφική αποστράγγιση.

5. Για το σαγόνι, προτίμησε να ξεκινήσεις από τη μέση με κατεύθυνση προς το λοβό του αυτιού σου. Κάνε 5-6 επαναλήψεις από τη μία πλευρά πριν περάσεις στην άλλη.

6. Για το μέτωπο ξεκίνα αρχικά από τη μέση και κάνε 5-6 επαναλήψεις προς τη μία άκρη πριν αλλάξεις πλευρά. Έπειτα, ξεκίνα από το ύψος των φρυδιών σου, με κατεύθυνση προς τις ρίζες των μαλλιών σου, καλύπτοντας όλη την περιοχή του μετώπου σου.

7. Για τα μάτια, χρησιμοποιώντας τη μικρότερη άκρη του roller σου (αν έχει δύο άκρες), κάνε αργές κινήσεις από την εσωτερική γωνία προς τα έξω καλύπτοντας όλη την κάτω περιοχή του ματιού σου. Μετά από 10 επαναλήψεις, πέρασε στην άλλη μεριά.

8. Προσπάθησε να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις αυτά τα εργαλεία σε ερεθισμένη περιοχή ή περιοχή με ακμή ή σπυράκια, καθώς μπορεί να μεταφέρει βακτήρια.

9. Πριν και μετά από κάθε χρήση, καθάρισε καλά το εργαλείο σου, απολυμαίνοντάς το.

featured photo: @MariaShipakina
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.