Δεδομένου ότι κάποιος που έχει τελειώσει την ιατρική ξέρει πολύ καλύτερα πως λειτουργεί ο ανθρώπινος οργανισμός από κάποιον που έχει σπουδάσει μαθηματικός, ρωτήσαμε 4 γιατρούς τι αποφεύγουν να τρώνε προς όφελος της υγείας τους.

”Αποφεύγω τροφές με υψηλά λιπαρά, γιατί αυξάνουν τον κίνδυνο για παχυσαρκία, η οποία μπορεί να προκαλέσει διάφορες δυσλειτουργίες και νοσήματα, αποφεύγω τροφές πλούσιες σε αλάτι γιατί κάνει κατακράτηση και η υπερκατανάλωση οδηγεί επίσης σε καρδιοαγγειακά νοσήματα.  Επίσης αποφεύγω υπερκατανάλωση κρέατος για παρεμφερείς λόγους με τους παραπάνω.”

”Έχω περιορίσει φαγητά με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη ή trans λιπαρά. Ψωμιά, γλυκά και ό,τι υπάρχει σε συσκευασία. Δεν πίνω έτοιμους χυμούς, που στην ουσία είναι νερό με ζάχαρη.”

”Τρώω σπάνια λιπαρά και τηγανητά λόγω αυξημένης περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά που είναι αθηρογόνα. Αποφεύγω την άσπρη ζάχαρη λόγω αυξημένου γλυκαιμικού δείκτη. Προσπαθώ να τρώω μια μερίδα την ημέρα σε φρούτα κ λαχανικά. Επίσης περιορίζω το κόκκινο κρέας σε μια φορά την εβδομάδα λόγω λιπαρών και χοληστερόλης.”

“Τα τηγανητά κυρίως”.

Ευχαριστούμε για τις απαντήσεις τους Γιάννη Ρέλλια, Χάρη Ρωμανό, Βασίλη Νέγρη, Χρήστο Μάντζιο.