Ο καιρός είναι ανάποδος τις τελευταίες τρεις μέρες, βρέχει εκνευριστικά, ξέρετε τσίκι – τσίκι κάνοντας σε να θες να φωνάξεις «Τέλειωνε! Καν’ το σωστά, βρέξε!».

Καπνίζω στο μπαλκόνι με αυτό τον ενοχλητικό καιρό μια φορά το απόγευμα και μια το βράδυ. Δεν ευχαριστιέμαι το τσιγάρο, δεν συναντάω τον Μιχάλη. Γνωρίζω πως όταν θες να συναντήσεις κάποιον τυχαία πιθανόν σου αρέσει, δε μπορώ να πιστέψω πως μου αρέσει κάποιος από μακριά. Πείθω τον εαυτό μου πως είναι ψευδές συναίσθημα, αναγνωρίζω πως είναι ο μοναδικός άντρας που έχω συναναστραφεί και ρίχνω την ευθύνη στην συνθήκη της καραντίνας. Φυσικά και δε μου αρέσει, βρίσκεται στο απέναντι μπαλκόνι, έχω μυωπία και τα γυαλιά μου έχουν τους ίδιους βαθμούς από τότε που βρήκα την πρώτη μου δουλειά.

Τι ωραίες που είναι οι πρώτες δουλειές!

Είσαι άσχετος με τα πάντα, οπότε δεν αγχώνεσαι. Έχεις απίστευτη όρεξη για δουλειά γιατί δεν έχεις ξαναδουλέψει ποτέ και η ενέργεια σου είναι περίσσια. Έχεις αυτοπεποίθηση γιατί όλα είχαν επικεντρωθεί γύρω από αυτό και όταν συμβαίνει το αυτό μεταμορφώνεσαι στην πιο πετυχημένη εκδοχή σου. Έχεις μισθό και λεφτά, που πιθανόν να μην είναι παραπάνω από αυτά που σου έδιναν οι δικοί σου, μα επειδή είναι δικά σου, αποκτούν μεγαλύτερη αξία και νιώθεις ότι κυκλοφορείς ξαφνικά με τα διπλά. Με τους δικούς σου αποκτάς καλύτερη σχέσεις γιατί νιώθουν ότι ολοκλήρωσαν επιτυχώς την αποστολή τους, αφήνοντας στον κόσμο ένα καλό παιδί και χρήσιμο. Όλη αυτή η καλή ενέργεια σε γλυκαίνει, σε γεμίζει θάρρος και σε πολύ λίγο εκτός από δουλειά έχεις και σχέση.

Ο Μίμης υπερασπίζεται πως τα καλό γεννάει καλό και αγαπάει το καλύτερο, έχει δίκιο.

Είμαι σίγουρη πως το έχετε σκεφτεί κι εσείς, δεν καταλήγω σε φιλοσοφικό συμπέρασμα, απλά παραδέχομαι πως όταν είσαι σε καλή φάση τα τριγύρω τακτοποιούνται πιο εύκολα. Λέτε ο Μίμης να μην είναι τόσο κωλόφαρδος, όσο πιστεύουμε, αλλά να του πάνε όλα καλά γιατί τα βλέπει όλα καλά; Θα μπορούσε…όπως δεν θα μπορούσε να συγχρονίζονται τα πράγματα μονάχα την περίοδο που βρίσκεις την πρώτη σου δουλειά. Μπορώ να επέμβω στα πράγματα δηλαδή; Αυτό δεν ξέρω αν το έχετε σκεφτεί, όμως ενθουσιάζομαι που το σκέφτηκα εγώ. Ακούω τον κύριο Τσιόδρα να ανακοινώνει πως το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 1.755, που αθροίζοντας τα ψηφία κάνει 9. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι έξι ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με το σύνολο των θυμάτων του κορονοϊού να φτάνει πλέον τα 79, ενώ 90 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι (19 γυναίκες, 71 άνδρες), δηλαδή 1971 , 1+9+7+1= 18=1+8=9. Αισθάνομαι πως είμαι σε υπερδιέγερση, ή έχω κάποιου είδους διαύγεια και δεν παίζω κανένα παιχνίδι που μου ζητάει να βρίσκω το 9.

Σκέφτομαι πως φταίει η κλεισούρα και προτιμώ, έστω κι από μακριά, να μου αρέσει ο Μιχάλης.