Το σκέφτηκα αρκετά αυτές τις ημέρες: Ζούμε συχνά στα άκρα. Επικίνδυνα. Και κάποιες φορές δεν το ξέρουμε καν.

Κάθε φορά που θες απλά να κλείσεις για λίγο τα μάτια σου

Σκέφτεσαι: Απλά λίγο θα γείρω εδώ, για μερικά λεπτά. Έτσι απλά να ξεκουράσω τα μάτια μου. Και ξυπνάς στο 2027, γυμνή, χωρίς το κινητό σου.

Κάθε φορά που λες σε κάποιον ”ηρέμησε”

Θα έπρεπε να είναι στην κορυφή των επικίνδυνων πραγμάτων που της καθημερινότητάς μας. Βλέπεις κάποιον δίπλα σου εμφανώς ταραγμένο και το πρώτο πράγμα που βρίσκεις καλή ιδέα να κάνεις είναι να του πεις να ηρεμήσει. Την επόμενη φορά προσπάθησε καλύτερα. Αν υπάρχει επόμενη φορά, γιατί κάθε φορά μπορεί να είναι και η τελευταία φορά. Γενικά. Αναλόγως τον απέναντι. Και τον τρόπο που θα διαχειριστεί το ”ηρέμησε” σου.

Κάθε φορά που θίγεις οικονομικό ζήτημα

Εκτός αν είσαι ο Στουρνάρας και είσαι αναγκασμένος. Σε κάθε άλλη περίπτωση όλες οι προτάσεις που περιέχουν τη λέξη ευρώ είναι δύσκολες, άβολες και συνήθως καταλήγουν σε διαπραγμάτευση που δεν σε συμφέρει. Ή σε καυγά.

Κάθε φορά που αγοράζεις μία τάση της μόδας

Βλέπεις το biker shorts και το θες. Μπορεί να είναι η ευκαιρία σου να γίνεις για ένα μόνο ποστ influencer. Όπου biker shorts βάλε animal print ή μία τσάντα hologrammatic. Ξέρεις ότι δεν θα λειτουργήσει, ότι είναι άσκοπη αυτή η αγορά. Αλλά προχωράς αγέρωχη προς το ταμείο. Μακριά από την κοινή λογική και την αυτογνωσία.

Κάθε φορά που λες ”κάνε ό,τι θες”

Πόσο θαρραλέα ψυχούλα κρύβεις μέσα σου. Πόσο; Το ”κάνε ό,τι θες” είναι μία από εκείνες τις προτάσεις που μετανιώνεις ακριβώς την ώρα που ξεστομίζεις. Γιατί 9 στις 10 φορές ο άλλος θα κάνει αυτό που θέλει. Θα το έκανε έτσι κι αλλιώς, απλά τώρα χωρίς να έχεις κανένα επιχείρημα για να παραπονεθείς μετά.

Πλένεις στο χέρι, δεν πας στο καθαριστήριο

Επειδή είναι ακριβό. Και προτιμάς αυτά τα 10 ευρώ να τα πιείς σε μαργαρίτες. Μαζί σου. Το βάζεις στα ευαίσθητα, εξάλλου είναι ένας απλός λεκές. Μία πλύση μετά: It’s fucked. We are all fucked.

Τρέχεις να προλάβεις το λεωφορείο/τρένο/πλοίο

Το έχουμε ζήσει όλοι. Το βλέπεις να έρχεται και είσαι πραγματικά πολύ κοντά. Και μετά το βλέπεις να φεύγει. Χωρίς εσένα. Μεσολάβησαν δεκαπέντε άνθρωποι που έπρεπε να προσπεράσεις, η τσάντα στους ώμους σου που ζυγίζει δέκα κιλά και μερικά μέτρα που έπρεπε να τρέξεις. Θα περάσει, μην ανησυχείς. Το επόμενο λεωφορείο εννοώ.

Κάποιες φορές που θες απλά έναν decaf

Είσαι οκ από καφέ. Έχεις ήδη πιεί τρεις. Θες απλά έναν ντεκαφεινέ για να καταφέρεις κοιμηθείς το βράδυ. Την επόμενη έχεις μία σημαντική συνάντηση. Δεν στο εγγυάται κανείς αυτό τελικά. Την έχουν πατήσει πολλοί.

Όταν αποφασίσεις να το ράψεις μόνη/ος σου

Θα είναι ή μακριά ή κοντά ή φαρδιά ή στενά. Ή θα τους λείπει ένα κουμπί. Εννοείται πως ξέρεις να το φτιάξεις χωρίς να ζητήσεις τη βοήθεια κανενός. Μέχρι που ανακαλύπτεις πως ίσως να πρέπει να το κρύψεις κάπου και να πας να πάρεις ένα άλλο. Που θα το πας στη μοδίστρα.

Να φορέσεις ψηλά παπούτσια

Ωραία μέχρι να κάτσεις στον καναπέ του πάρτυ και να καταλάβεις πόσο σε πονούσε η μέση και οι αστράγαλοι. Who’s sexy now?

Να βγεις

Απλά βγες και πάρε αυτό το ρίσκο.

Κάνεις scrolling στο Instagram ενώ είσαι στο μπάνιο

Μέσα στη μπανιέρα. Με το κινητό. Και τσεκάρεις το Instagram. Μη γκρινιάζεις μετά.

Αποφασίζεις να κοιτάξεις τον καθρέφτη

Ενέχει τα ρίσκα του. Αλλά μπορεί και να σου αρέσει αυτό που θα δεις.