Κάθε βράδυ να έχεις το ίδιο πρόβλημα: Να θέλεις να ευχαριστηθείς το Pinot Noir σου και να σου αφήνει εκείνο το μοβ χρώμα στα δόντια. Μη σου τύχει, δεν θα περάσεις καλά. Θα καταλήγεις συνέχεια σε εκείνο το λευκό που έχεις στο ψυγείο μέχρι να το βαρεθείς και να ξανασκεφτείς τους λεκέδες στα δόντια σου. Να βγαίνεις έξω και να παίρνεις το φιλέτο σου και να μην μπορείς να πάρεις εκείνο το ξινόμαυρο γιατί μετά θα μιλάς και θα γελάς με τους υπόλοιπους και τα δόντια σου θα είναι μοβ. Τόσο απλά.

Επειδή όμως δεν είναι ωραίο και να πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερού -ή κρασιού- και η αλληλεγγύη που υπάρχει ανάμεσα στους λάτρες κρασιών είναι τεράστια, παρακάτω θα βρεις 5 τρόπους για να μην λεκιάζουν τα δόντια σου μετά από εκείνο το κόκκινο ποτήρι κρασί.

Πλύνε τα δόντια σου πριν πιεις το κρασί

Savoir Ville Wine Stains

9 στους 29 οδοντιάτρους σου λένε να πλένεις τα δόντια σου μετά από κάθε γεύμα. Οι 20 υπόλοιποι σου λένε πως καλύτερα να αφήσεις λίγη ώρα να περάσει αν πιεις και κόκκινο κρασί μαζί με το γεύμα σου αφού η υψηλή οξύτητα που έχει το κρασί κάνει τα δόντια σου ένα τσακ πιο ευαίσθητα στην τριβή.

Πιες ανθρακούχο νερό ανάμεσα στα ποτήρια κρασί

Savoir Ville Wine Stains

Αρχικά, όσοι λένε να πίνεις νερό ανάμεσα στα ποτά σου για να μην μεθύσεις, δεν είχαν στο μυαλό τους στο San Pellegrino. Στην συνέχεια, το ανθρακικό βοηθάει στο να μην επιτρέπει στο κόκκινο κρασί να αφήνει λεκέδες στα δόντια σου.

Φάε και λίγο τυρί

Savoir Ville Wine Stains

Ή ένα πλατό τυριών, αφού δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός από το κρασί με τα πολλά τυράκια απ’ όλο τον κόσμο. Εκείνο που κάνει την διαφορά στους λεκέδες όμως, είναι το ότι το τυρί ανεβάζει το ασβέστιο και κλείνει τους μικροπόρους των δοντιών σου.

Μην μπερδέψεις τα κρασιά σου

Savoir Ville Wine Stains

Με άλλα λόγια μην πιεις λευκό κρασί πριν αποφασίσεις να πιεις κόκκινο. Είναι η φάση που ξεκινάς χαλαρά και ξαφνικά κατεβάζεις τα Pinot Noir σαν νεράκι. Δεν ξέρεις όμως -ούτε σκέφτεσαι μάλλον- πως το λευκό κρασί λειτουργεί ως primer και δρα ως απορροφητικό έτσι ώστε ο κόκκινος λεκές να μείνει στα δόντια σου μέχρι και το επόμενο πρωί.

The Lime Trick

Savoir Ville Wine Stains

Είναι πάρα πολύ εύκολο, αρκεί να μη το κάνεις συχνά. Και αυτό γιατί η οξύτητα του Lime μπορεί να σου χαλάσει τα δόντια με τον χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, αν καίγεσαι και είσαι σε κάποιο ραντεβού ή έχεις ένα μετά, ή πολύ απλά έρχεται από εκεί το αγόρι σου, τρέξε στο μπάνιο ή την κουζίνα τρίψε απαλά το lime στα χείλη και τα δόντια σου και θα δεις τους μοβ λεκέδες να εξαφανίζονται.