Ίσως γνωρίζεις ήδη μερικές πληροφορίες για το ωραίο αγόρι που έχεις απέναντί σου, όπως τη λατρεία του για το ψάρεμα ή το ότι η γιαγιά του έκλεισε τα 85 προχθές. Υπάρχουν όμως μερικές σημαντικές συζητήσεις που πρέπει να κάνεις μαζί του για να τον «ανακαλύψεις» και τις απαντήσεις δε θα τις βρεις σίγουρα στο προφίλ του στο Facebook. Αυτές οι ερωτήσεις είναι συνήθως κλισέ και μόνο πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις θα μπορούσαν να κάνουν τον τύπο που έχεις απέναντί σου εξαιρετικά ενδιαφέρων.

1. Πώς θα περιέγραφες τους φίλους σου;

Οι άνθρωποι που σε περιτριγυρίζουν έχουν πολλά να πουν για σένα και για το ποιος είσαι. Οι πληροφορίες που θα σου δώσει το ραντεβού σου για τους φίλους του θα σου δείξουν πολλά για τον χαρακτήρα του, τις προτιμήσεις του αλλά και τις απόψεις του. Εκτός των άλλων, είναι ένας καλός τρόπος να έρθεις πιο κοντά του, να σπάσει ο πάγος και να δεις τι σε περιμένει στη συνέχεια.

Ιδανική απάντηση: “Έχω πέντε κολλητούς, δε μου αρέσει να περιτριγυρίζομαι από πολλές ανούσιες σχέσεις. Ο Γιώργος είναι marketer, ο Ηρόδοτος είναι καθηγητής Φυσικής, Ο Άκης ταξιτζής και ο Αντώνης επιχειρηματίας. Μας αρέσει να βλέπουμε μπάλα τρώγοντας πιτόγυρα και να πηγαίνουμε θέατρο. Όταν βαριόμαστε, παίρνουμε το ταξί του Άκη και κάνουμε κούρσες”.

2. Ποιες είναι οι ιδανικές σου διακοπές ή το dream trip σου;

Η συζήτηση περί dream trip ίσως αναδείξει τα κοινά σας, τις διαφορές σας, τα γούστα σας και άλλα πολλά. Τελικά ο τύπος αυτός είναι περιπετειώδης, mainstream, εναλλακτικός, ελεύθερο πνεύμα, ταξιδιάρης ή μια απ’τα ίδια;

Ιδανική απάντηση: “Το ιδανικό ταξίδι για εμένα κατά πάσα πιθανότητα είναι ή στο Λάος ή στην Αργεντινή, αλλά τα αγαπημένα μου roadtrips τα έχω κάνει στα χωριά γύρω από τον Όλυμπο“.

3. Είσαι ικανοποιημένος από τη δουλειά σου;

Η επαγγελματική ζωή ενός ατόμου αποκαλύπτει μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του. Αυτή η ερώτηση ίσως σου αποκαλύψει το πάθος του, τους στόχους του, το lifestyle του και όλα αυτά που θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά του.

Ιδανική απάντηση: “Ποτέ δε μου αρέσει να δηλώνω ικανοποιημένος. Ικανοποιημένος για εμένα σημαίνει στάσιμος. Παλεύω πάντα για κάτι καλύτερο και τις περισσότερες φορές το πετυχαίνω”.

4. Τι διαβάζεις;

Ίσως να διαβάζει όλα τα άρθρα που έχουν να κάνουν με ζώδια, ίσως να είναι ο νούμερο ένα φαν των επιστημονικών βιβλίων ή μυθιστορημάτων. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα σου αποκαλυφθεί, θα έχεις ένα μεγαλύτερο δείγμα του τι μπορείτε να συζητήσετε και φυσικά μια ολική εικόνα για τα ενδιαφέροντά του. Και μην ξεχνάς, είναι πολλές οι φορές ισχύει το «Είμαστε ότι διαβάζουμε».

Ιδανική απάντηση: “Κούντερα, Μπουκόβσκι και παλιά τεύχη Playboy”.

5. Τι σε κάνει χαρούμενο;

Η έννοια της ευτυχίας είναι διαφορετική για τον καθένα και ποικίλει ανάλογα με τις προτεραιότητες που έχει κάθε άνθρωπος. Τα συστατικά που συντελούν την ευτυχία του πιθανότατα σου δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζεσαι για τη σχέση που θα αναπτύξετε μελλοντικά.

Ιδανική απάντηση: “Ο ποιοτικός χρόνος με τον σκύλο μου, ο μουσακάς της μαμάς μου και ένα ωραίο ποτό με παρέα που απολαμβάνω”.

featured image: askmen.com