Ο μονος τροπος ν’ απαλλαγεις απο τον πειρασμο, ειναι να ενδωσεις σε αυτον

doriangray1 “Ξάφνου άστραψε στο μυαλό του η μνήμη των λόγων που είχε πει στο ατελιέ. Ναι, θυμόταν σα να’ ταν τώρα πως είχε ξεστομίσει μια τρελή ευχή. Να μπορούσε αυτός να έμενε νέος, όμορφος και να γερνούσε το πορτραίτο!" The picture of Dorian Gray, Oscar Wilde, 1891. Όσοι πιστεύουμε πως η ίδια η Ζωή είναι η πρώτη από όλες τις Τέχνες, κρύβουμε μέσα μας έναν Dorian Gray. Λαχταρούμε να χορτάσουμε τις χαρές της ζωής χωρίς όρια, ενώ θα μένει ανέγγιχτη η ομορφιά της εικόνας μας και όλα τα πάθη με τις αμαρτίες θα χαρακώνουν το πρόσωπο ενός πίνακα… Πώς θα μπορούσε ένας τέτοιος ήρωας, να αγνοήσει την ύψιστη ευχαρίστηση του φαγητού; Στην κάμαρά του, κάθε πρωί, ο κύριος Dorian θα μπορούσε να τρώει αυτό το γλυκό. Για πλείστους λόγους. Αρκετά κεφάλαια του βιβλίου ξεκινάνε με την πόση της αγαπημένης του σοκολάτας, την άφιξη του ζεστού πρωινού του και την επίσκεψη των φίλων του, καθώς αυτός προγευματίζει. Δεν αμελεί ποτέ την ηδονή του φαγητού. Ταυτόχρονα, όσο περίεργο και αν ακούγεται, αυτά τα σοκολατένια pancakes από τη φύση τους, έχουν την αίσθηση του αγέρωχου καθώς αμέσως μετά την επαφή τους με τη θερμότητα, συναντούν τον αβρό ανθό της νιότης τους. Στέκουν ανέπαφα, πανέμορφα και μοσχοβολιστά, περιμένοντας ένα ζεστό γλάσο, λίγο αρωματικό σιρόπι, μια ρευστή σοκολάτα και χιόνι ινδοκάρυδο… Κανείς δεν πρέπει να αντισταθεί, άλλωστε στην ομορφιά βλέπεις μόνο Ομορφιά. Υποκύψτε λοιπόν στον Πειρασμό. Αφήστε τις τύψεις για την αλλοίωση της σιλουέτας σας να φορτωθούν σε έναν ιδεατό πίνακα. Γίνετε για λίγο, ένας δανδής, ένας ακόλαστος καλλιτέχνης στην κουζίνα σας… doriangray3 Οδηγίες διαδρομής Αν αγαπάτε τη μουσική, διαλέξτε την αγαπημένη σας. Αν αγαπάτε τις ποδιές, φορέστε την αγαπημένη σας. Αν σκοπεύετε να το κάνετε με το ζόρι, καλύτερα δείτε τηλεόραση ή κοιμηθείτε. Αν ενοχλείστε στην ιδέα και στη θέα μιας σχεδόν βομβαρδισμένης κουζίνας, καλύτερα δείτε τηλεόραση ή κοιμηθείτε. Αν βαριέστε να αγοράστε τα υλικά, στείλτε τον αγαπημένο σας και σε περίπτωση που  γκρινιάζει, βεβαιώστε τον ότι θα ανταμειφθεί από το αποτέλεσμα. Όπως και να ‘χει, υπολογίστε πως με αυτή τη συνταγή θα κάνετε τον εαυτό σας και πολύ κόσμο δίπλα σας, ευτυχισμένο. Μερίδες: 15 pancakes. Χρόνος: η συνταγή είναι ταχύτατη, αλλά προτείνω μια νύχτα του μείγματος στο ψυγείο. Σκεύος: πού φύλαξες το αντικολλητικό τηγάνι; Αυτό! Υλικά: 250 γρ. γάλα 200 γρ. αλεύρι 100 γρ. κακάο 100 γρ. ζάχαρη 30 γρ. βούτυρο λιωμένο 4 αβγά 3 βανίλιες ή 1 ½  κ. γλ. σε υγρή μορφή 1 κ. γλ. μπέικιν ½ κ. γλ. αλάτι Topping κατά βούληση... doriangray2 Διαδικασία: Χωρίζω τα υγρά από τα στερεά υλικά μου. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το κακάο κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν και τις βανίλιες. Χωριστά χτυπάω λίγο τα αβγά, ρίχνω το γάλα και το βούτυρο. Ενώνω τα δύο μείγματα και ανακατεύω για ένα λεπτό μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι. Όχι παραπάνω. Αυτό ήταν! Το ιδανικό σενάριο ζητάει απεγνωσμένα την παραμονή του χυλού αυτού στο ψυγείο, αφού τον καλύψετε με μεμβράνη. Το καλύτερο θα ήταν να το φτιάξετε από την προηγούμενη νύχτα αν θέλετε pancakes για πρωινό η brunch. Αλλιώς τουλάχιστον φροντίστε όπως προείπα, να έχετε όλα τα υλικά παγωμένα πριν την εκτέλεση. Το αντίθετο ακριβώς από ό,τι κάνουμε στα κέικ. Όταν λοιπόν έρθει αυτή η λαχταριστή ώρα, αφήνω ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει ελαφρώς και ρίχνω μια μεγάλη κουταλιά, κοινώς κουτάλα, από το μείγμα στο τηγάνι. Μπορώ να βάλω και δύο pancakes παράλληλα αν μου το επιτρέπει το μέγεθος του σκεύους. Χαμηλώνω ελάχιστα τη φωτιά για να το ελέγχω και μετά από ένα λεπτό (αν το πειράξετε νωρίτερα θα χαλάσει )το γυρίζω ανάποδα. Αφήνω μισό λεπτό ακόμα και αποσύρω. Κατά τη γνώμη μου, έχετε χρέος να τα “περιλούσετε” αμέσως με ένα σιρόπι σφενδάμου ή υγρή σοκολάτα ή ρευστή καραμέλα ή μέλι… πείνασα τώρα… Φωνάξτε τους φίλους σας, τριπλασιάστε τη δόση, πολιορκήστε σοκολατένιους πύργους pancakes και αφήστε το πορτραίτο σας να παχύνει αντί για εσάς! Φωτογραφίες : @anna_mento doriangray4
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.