Τον τελευταίο καιρό, στην κορυφή της λίστας με τις προτιμήσεις μας βρίσκεται το είδος drama-comedy, εν ολίγοις dramedy, κι όχι άδικα. Η σειρά Fleabag μάς έδειξε τον τρόπο, και τα υπόλοιπα απλά ακολούθησαν. Αυτό το μήνα έρχεται στο Netflix άλλη μία ανάλογη προσπάθεια, η οποία βασίζεται στο best-seller βιβλίο του Σουηδού Fredrik Backman, με τίτλο Anxious People.

Τόσο το εξώφυλλο όσο και ο τίτλος παρέπεμψαν τους αναγνώστες σε μία ιστορία αντίστοιχη του Normal People

Ωστόσο, το Anxious People είναι μία ιστορία εντελώς διαφορετική. Αρχικά, όλα μοιάζουν σαν μία μεγάλη φάρσα, καθώς μία αποτυχημένη ληστεία οδηγεί στην ομηρία οκτώ διαφορετικών ανθρώπων που αργότερα θα έρθουν πολύ κοντά. Οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και αναγκάζονται έτσι να αντιμετωπίσουν όχι μόνο ο ένας τον άλλον αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ωστόσο, όσα μοιάζουν δεδομένα από την αρχή, με τις καταθέσεις των οκτώ ομήρων σταδιακά ανατρέπονται. Πλέον, οι οκτώ αυτοί άνθρωποι μοιράζονται ένα μυστικό, το οποίο, στην προσπάθειά τους να μην το αποκαλύψουν, θα τους βάλει σε μεγαλύτερους μπελάδες.

To Anxious People δείχνει το τι πραγματικά σημαίνει να είσαι άνθρωπος και κυρίως αγχωμένος

Οι οκτώ αυτοί άνθρωποι βρίσκονται άθελά τους μέσα σε μία κατάσταση που αν μη τι άλλο θα στρέσαρε τον καθένα. Έτσι, μέσα σε αυτόν τον πανικό που τους κατακλύζει μοιράζονται πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τολμούσαν να παραδεχτούν ούτε στους εαυτούς τους. Ορισμένες φορές γίνονται ανυπόφοροι, ενώ άλλες προκαλούν τη συμπόνοια μας. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά συμβαίνουν με ισόποσες δόσεις μαύρου χιούμορ και σοβαρότητας.

Μέχρι το τέλος, το Anxious People, είναι μία διαρκής υπενθύμιση ώστε να συμπεριφερόμαστε με κατανόηση στους γύρω μας. Ποτέ δεν ξέρεις τι “κουβαλά” ο διπλανός σου και τι είναι αυτά που τον στρεσάρουν περισσότερο. Το βασικότερο όμως είναι πως τέτοιους ανθρώπους δεν συναντάς μόνο σε αντίστοιχες καταστάσεις. Βρίσκονται γύρω σου, συναναστρέφεσαι μαζί και είσαι κι εσύ ένας από αυτούς.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 29 Δεκεμβρίου.