Όσο εμείς συνηθίζαμε στο άνετο αθλητικό παντελόνι μας η κοινωνική αποστασιοποίηση επηρέαζε αναπόφευκτα και τον καθημερινό ενδυματολογικό μας κώδικα, ωστόσο, καθώς επιστρέφουμε και πάλι εκεί έξω στον κόσμο δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε εντελώς την άνεση που έχουμε αγαπήσει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αν και είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά της υπερ-άνετης φόρμας τους τελευταίους μήνες, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε. Καθώς η άνεση δεν είναι κάτι που θα είμαστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε σύντομα (και γιατί να το κάνουμε;), πιστεύουμε ότι η μαγική φόρμουλα τους επόμενους μήνες βρίσκεται κάπου μεταξύ της θαλπωρής και της κομψότητας.

Κι εδώ έρχεται το oversized κοστούμι. Κάποτε συνώνυμο της επαγγελματικής ένδυσης, το κλασικό κοστούμι μπορεί να μην είναι το πιο «πρωτοποριακό» αντικείμενο μόδας, αλλά η νέα, άνετη εκδοχή του, θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε.

Stella McCartney SS2022

Tα υπερμεγέθη, boxy blazers – τα οποία η μόδα ήδη υποστηρίζει θερμά τα τελευταία χρόνια – πλέον φτιάχνονται μαζί με τα oversized παντελόνια τους. Το αποτέλεσμα είναι το anti-fit, όπως αλλιώς λέγεται, κοστούμι που μπορεί να ακούγεται σχεδόν σαν το λάθος νούμερο αλλά τελικά είναι αυτό που ακριβώς χρειαζόμαστε αυτό το διάστημα για να βγάλουμε τη φόρμα μας χωρίς να πιεστούμε μέσα σε ένα jeans παντελόνι ή ένα άβολο κλασικό κοστούμι.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Monikh (@monikh)

Προμηθευτής της τάσης είναι το καλτ μοντέρνο The Frankie Shop της Νέας Υόρκης, του οποίου το μπλέιζερ Bea και το ασορτί παντελόνι έχουν αγοραστεί τόσο από ειδήμονες της μόδας όσο και από συντάκτες. Η τάση έχει ταξιδέψει από την άλλη πλευρά της λίμνης και έχει ξεβραστεί και στις βρετανικές ακτές, με την Warehouse να κάνει το ντεμπούτο της Premium slouchy tailoring συλλογή της αυτόν τον μήνα.

Το takeaway είναι ξεκάθαρο: η ραπτική πρέπει να είναι υπερμεγέθης – σχεδόν ανδρόγυνη – στο στυλ της Diane Keaton στο Annie Hall. Τα μπλέιζερ πρέπει να είναι κουτί, όπως και τα ασορτί παντελόνια τους. Το Anti-fit tailoring δεν φαινόταν ποτέ τόσο καλό.

& Other Stories belted wool blazer

Cos wide-leg tailored trousers

UO Tailored Oversized Woven Blazer

The Frankie Shop Bea blazer