Η Άννα τα τελευταία εννιά χρόνια ζει και εργάζεται στο Μόναχο ως υποδιευθύντρια σχολικής μονάδας. Από τους πρώτους μήνες διαμονής της στη βαυαρική πρωτεύουσα, κατάλαβε πως το ότι βρίσκεται εκεί της δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή σε γειτονικές χώρες. Και από τις τριγύρω χώρες, επεκτάθηκε σε πιο μακρινούς προορισμούς, σε άλλες ηπείρους με διαφορετικές κουλτούρες, συνήθειες, μυρωδιές, μουσικά ακούσματα και παραδόσεις.

Τι είναι για εσένα το ταξίδι;

Σκεπτόμενη «γιατί ταξιδεύω;» δυσκολεύομαι να βρω μια λέξη, μια πρόταση ή έκφραση που να απαντάει σ’ αυτό το ερώτημα. Για μένα είναι περισσότερο ένα συναίσθημα, ένα συναίσθημα που είναι εξίσου δύσκολο να περιγραφεί. Ίσως θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια έκρηξη αδρεναλίνης, ενθουσιασμού και πληθώρας άλλων συναισθημάτων και αισθήσεων ευφορίας. Κάθε φορά που ταξιδεύω (ήδη ακόμα από την προετοιμασία και οργάνωση του εκάστοτε ταξιδιού) αντιλαμβάνομαι ότι ακολουθώ τους βηματισμούς της καρδιάς μου όπου με «οδηγούν» στο τι θέλω να κάνω. Δεν βγάζει νόημα και δυσκολεύομαι να το εξηγήσω. Είναι ένα συναίσθημα οξύμωρο, καθώς ενώ νιώθω γαλήνη παράλληλα νιώθω εκστασιασμένη και αγχωμένη για το τι επρόκειτο να βιώσω και να γευτώ.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ’ (@annasitchyfeet)

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείς ‘’σπίτι’’ σου;

Λένε πως ποτέ δεν θα μπορέσεις να είσαι σπίτι σου ολοκληρωτικά, καθώς κομμάτια της καρδιάς σου θα βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη. Και οφείλω να συμφωνήσω! Σαφώς και λαχταρώ κάθε φορά να πετάξω στην Ελλάδα, να βρεθώ με την οικογένεια μου και τους φίλους μου, και να περάσουμε μαζί ποιοτικό χρόνο, το ίδιο όμως νιώθω και κάθε φορά που πρέπει να επιστρέψω στη Γερμανία που τόσο με έχει «κερδίσει» μιας και εδώ έχω ζήσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πάζλ της ζωής μου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Το να ταξιδεύω αποτελεί μοναδική πρόκληση και διέγερση μόνο και μόνο στην ιδέα πως κάθε προορισμός, κάθε μονοπάτι που θα περπατήσω με διαμορφώνει, με πλάθει, με βελτιώνει, μου δίνει νέες προοπτικές και με εξελίσσει ως άτομο. Όσο πιο πολύ ταξιδεύω και ανακαλύπτω τον κόσμο, τόσο πιο πλήρης με πολύχρωμη ενέργεια νιώθω! Η ικανοποίηση, η πολυδιάστατη ώθηση και διέγερση καθώς και η αυτοπραγμάτωση είναι ίσως οι τέσσερις λέξεις που θα με χαρακτήριζαν σε κάθε επιστροφή στη βαυαρική μου βάση.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ’ (@annasitchyfeet)

Ποιο κομμάτι απολαμβάνεις περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Από την προετοιμασία του εκάστοτε ταξιδιού, με τις πιθανές διαδρομές, το κλείσιμο των καταλυμάτων, των εστιατορίων και εισόδων/εισιτηρίων για τα εκάστοτε αξιοθέατα, του αυτοκινήτου, μέχρι και την άφιξη στον προορισμό με τα πιθανά απρόοπτα που ενδέχεται να προκύψουν αλλά και έως την επιστροφή στη βάση και την αναπόληση στιγμών και εμπειριών μέσω φωτογραφιών, ποιοτικού, γευστικού κρασιού, γεύσεων και αρωμάτων της κάθε περιοχής. Κάθε κομμάτι έχει κάτι ξεχωριστό να προσφέρει και προσπαθώ να το ζω όσο πιο έντονα μπορώ!

Έχεις κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που έκανες στην παιδική σου ηλικία;

Έχω αρκετές! Καθώς στο παρελθόν οι παππούδες μου μένανε στη Γερμανία, τους επισκεπτόμασταν τακτικά. Θυμάμαι –αμυδρά- τα αεροδρόμια, τις παιδικές χαρές και ζωολογικούς κήπους στη Γερμανία, τις βιτρίνες και τις τεράστιες κυλιόμενες σκάλες των πολυκαταστημάτων αλλά και ιδιαίτερα φαγητά που τρώγαμε όταν βρισκόμασταν εκεί.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ’ (@annasitchyfeet)

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Δυσκολεύομαι να επιλέξω μόνο ένα για αυτό θα πω τη Μέση Ανατολή. Μια περιοχή που έχει δοκιμαστεί – και συνεχίζει να δοκιμάζεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Μια περιοχή άκρως παρεξηγημένη από αρκετούς που κρύβει τεράστια ιστορία, πολιτισμό και ανεξερεύνητους θησαυρούς. Σε κανένα άλλο μέρος δεν συνάντησα τόσο καλοσυνάτους και φιλόξενους ανθρώπους, δεν γεύτηκα νοστιμότερο φαγητό και δεν εντυπωσιάστηκα από την κουλτούρα, την ηθική και τις αξίες τους. Είναι ένα μέρος το οποίο δεν μου προκαλεί την αίσθηση του κορεσμού και γι’ αυτό επιλέγω να επιστρέφω ξανά και ξανά προσπαθώντας να εξερευνήσω καλύτερα κάθε γωνιά του και κρυμμένο μυστικό του.

Τι σου έχουν διδάξει τα ταξίδια σου;

Μου έχουν αλλάξει ολόκληρη τη φιλοσοφία μου. Μέσω αυτών έχω γίνει ανοιχτόμυαλη και ευέλικτη. Είναι απίστευτο το πόση διαφορετικότητα και πολυμορφία σε κάθε επίπεδο μπορεί να συνυπάρξει σ’ αυτό τον πλανήτη. Έχω διδαχτεί να είμαι και μαθήτρια και δασκάλα προσπαθώντας να απορροφήσω ό,τι καινούριο μαθαίνω, αλλά παράλληλα να είμαι ικανή να διδάξω βάσει των όσων έχω βιώσει και εγώ σε όσα άτομα συναναστρέφομαι στα ταξίδια μου. Είμαι πλέον πιο τολμηρή, δοκιμάζω και βρίσκω το θάρρος να βγαίνω από το comfort zone μου και έχω βρει την πίστη μου στην ανθρωπότητα, μέσα από μικρές, απλές, ανούσιες για ορισμένους, πράξεις ευγένειας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Tα credits για το production design της σειράς The Bold Type ανήκουν στη Zoe Sakellaropoulou