“Σικελία 2020: «η Κόκκινη», ένας θανατηφόρος ιός, έχει χτυπήσει όσους έχουν περάσει το κατώφλι της εφηβείας. Δεν υπάρχει ούτε ένας ενήλικας ζωντανός. Ένα δεκατριάχρονο κορίτσι περιπλανιέται σε καμένους κάμπους, μυστηριώδη δάση, κουφάρια εμπορικών κέντρων και ερημωμένες πόλεις, σε ένα απέραντο ρημαγμένο τοπίο που λυμαίνονται η ίδια η φύση και άγριες συμμορίες. Η Άννα, με οδηγό της το τετράδιο με τις οδηγίες επιβίωσης που της άφησε η μητέρα της, αναζητά τον απαχθέντα αδερφό της και προσπαθεί να γλιτώσει από τον όλεθρο που παραμονεύει σε κάθε της βήμα. Μέρα με τη μέρα ανακαλύπτει πως οι κανόνες του παρελθόντος δεν έχουν πια καμία ισχύ. Τώρα η ίδια είναι αναγκασμένη να φτιάξει μόνη της τους δικούς της κανόνες.”

O Νικολό Αμανίτι γεννήθηκε στη Ρώμη το 1966. Όμως, ενώ σπούδασε Βιολογία, αυτό που είναι σήμερα δεν έχει καμία σχέση. Γιατί είναι ένας εξαιρετικός συγγραφέας και έχει ήδη σημειώσει τεράστια επιτυχία σε διεθνές επίπεδο με τα μέχρι στιγμής έργα του. Το μεγαλύτερο best-seller από τα βιβλία του είναι το  “Εγώ δεν φοβάμαι” το οποίο ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ακόμη, σπουδαίοι σκηνοθέτες όπως ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ο Γκαμπριέλε Σαλβατόρες και ο Μάρκο Ρίζι γύρισαν ταινίες βασισμένες στα μυθιστορήματα του Αμανίτι, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί τους ως σεναριογράφος. Η Άννα είναι το έβδομο μυθιστόρημα του πολυβραβευμένου συγγραφέα, το οποίο κατέκτησε το ιταλικό κοινό και μεταφράστηκε σε 10 γλώσσες. Είναι ένα βιβλίο το οποίο συνδυάζει τις γνώσεις του συγγραφέα πάνω στη βιολογία και την μαύρη κωμωδία μυστηρίου που σύμφωνα με την La Repubblica τον κάνουν “Ο Αμανίτι είναι ένας σύγχρονος Ντίκενς: μας προσφέρει ανελέητα στιγμιότυπα της εξαθλίωσης που γεννούν τρόμο, σοκ και δάκρυα.”

Επίσης, η Guardian τον αποκαλεί έναν “Ένας εξαιρετικά προικισμένος αφηγητής” και η Times τον παρομοιάζει με “Αμανίτι είναι το συνώνυμο της λέξης ταλέντο στα ιταλικά.”

*Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.