Το Andydote Fashion Fair είναι η πρώτη εμπορική έκθεση, διάρκειας τεσσάρων ημερών, που έχει στόχο να αποτελέσει έναν θεσμό για την ανάδειξη των Ελλήνων δημιουργών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Όπου, σχεδιαστές και brands ενώνονται και συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο ώστε να συστηθούν σε εμπόρους και κοινό.

Μία έκθεση μόδας απευθυνόταν μέχρι σήμερα αποκλειστικά σε εμπόρους. Το Andydote Fashion Fair καινοτομεί και ανοίγει τις πόρτες του σε όλους όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν, αφού η έκθεση θα είναι ανοιχτή για μια μέρα μόνο (Κυριακή 22/01) και για το κοινό, με σκοπό να συστηθούν οι δημιουργοί αλλά και να πραγματοποιήσουν –εφόσον το επιθυμούν- λιανικές πωλήσεις. 

Η Αντιγόνη Βιντιάδη, είναι εκείνη που δημιούργησε αυτό το πρωτοποριακό Fashion Fair γιατί “η μόδα δεν είναι μια ελιτίστικη υπόθεση”, μα είναι για όλους. Σήμερα, έναν μήνα και κάτι πριν το Andydote Fashion Fair μας μιλάει για το πως της ήρθε η ιδέα, τι να περιμένουμε εμείς από αυτό και την Ελληνική μόδα.

15357021_10154480232893301_783712239_n

Πως αποφάσισες να δημιουργήσεις μια τέτοια έκθεση; Πιστεύεις ότι οι σχεδιαστές και στη συνέχεια, οι καταναλωτές, την έχουν ανάγκη;

Από την εμπειρία μου στο χώρο της μόδας και του marketing, διαπίστωσα την ανάγκη των Ελλήνων σχεδιαστών, για την δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας και συνάντησης με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, την προώθηση της δουλειάς τους αλλά και την δυνατότητα συνεργασιών.”Γεννήθηκε” λοιπόν το Andydote Fashion Fair με στόχο την ενσάρκωση αυτού του οράματος. Η μόδα, στο κόσμημα, στο ρούχο, στα παπούτσια, στις τσάντες, στα αξεσουάρ, θα κάνει τις “προτάσεις” της στις 19-22 Ιανουαρίου στον Πολυχώρο Αθηναΐς, ενώ επιχειρηματίες, bloggers, trend setters και το αγοραστικό κοινό, θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν περισσότερους από 30 ταλαντούχους Έλληνες δημιουργούς που θα μοιραστούν τα ” μυστικά “τους μαζί τους.

Τι περιμένεις από αυτήν την ενέργεια;

Η μόδα δεν είναι μια ελιτίστικη υπόθεση που αφορά μόνον τους ανθρώπους που ασχολούνται μ’ αυτήν, αφορά όλους μας, αφού είναι μια παγκόσμια γλώσσα που μπορεί να μεταφέρει κουλτούρα, ιστορία, πολιτισμό,αλλά και να δημιουργήσει συνεργασίες και” πλούτο”,αφού πρόκειται για μια σύγχρονη βιομηχανία. Γνωρίζοντας λοιπόν, ότι οι Έλληνες δημιουργοί αφηγούνται μέσα από τις συλλογές τους εμπνευσμένες “ιστορίες”, με υψηλή αισθητική παιδεία, ήρθε η ώρα να συστηθούν και να συνεργαστούν. Το ΑFF θα συμπράξει για την επικοινωνία και την σύσφιξη των σχέσεων τους ,ενώ θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, ώστε οι ελληνικές δημιουργίες να στείλουν τα “μηνύματα “και τις “πληροφορίες” για τη μόδα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό σ όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται σ αυτήν, με στόχο την εξωστρέφεια, την ενδυνάμωση και την ανάπτυξή της.

Τι να περιμένουμε εμείς από το Andydote Fair;

Η έκθεση των Ελλήνων σχεδιαστών στις 19-22/1/2017 στον Πολυχώρο Αθηναΐς, είναι μόνο η αρχή μιας νέας πραγματικότητας στο χώρο της μόδας. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η διεύρυνση, η ενίσχυση και η αναβάθμιση της συνεργασίας τους, με την δημιουργία μιας “πλατφόρμας”, όπου οι Έλληνες σχεδιαστές θα έχουν πρόσβαση σ’ ένα δίκτυο επικοινωνίας με όλους τους φορείς της μόδας, buyers στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και με τα ΜΜΕ. Το AFF έχει σαν όραμα να εκπροσωπήσει την δημιουργικότητα της ελληνικής σκηνής μόδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

15403156_10154480232828301_348335044_n

Πως θα μπορούσε ένα brand να συμμετέχει στην έκθεση;

Οι συμμετοχές ανοίγουν τον Οκτώβριο για την έκθεση του Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο για εκείνη του Σεπτεμβρίου. Βασική προϋπόθεση για έναν εκθέτη είναι η παραγωγή του να γίνεται στην Ελλάδα. Οι εκθέτες που φιλοξενούμε επιμελούνται-σχεδιάζουν οι ίδιοι τις συλλογές τους στην Ελλάδα, με μοναδικό τρόπο, υψηλή αισθητική, αντισυμβατικό σχεδιασμό, προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Τι πιστεύεις στο ταλέντο των Ελλήνων σχεδιαστών;

Έχει “ανθίσει” ένα νέο 100% ελληνικό δυναμικό στο χώρο των σχεδιαστών με αισθητική αγωγή, ταλέντο, καινούργια φιλοσοφία, έμπνευση αλλά και εργατικότητα. Πειραματίζονται με διάφορα υλικά, δημιουργούν συναρπαστικούς συνδυασμούς ύφους και μοτίβων δημιουργώντας πολλές φορές εμπνευσμένες συλλογές.

image001

Τις τρεις πρώτες μέρες της έκθεσης (19-21/01/17) η είσοδος επιτρέπεται σε εμπορικούς επισκέπτες, οι οποίοι κατά την είσοδό τους στην έκθεση είναι απαραίτητο να προσκομίσουν την εμπορική τους κάρτα (επωνυμία εταιρείας-ΑΦΜ). Την τελευταία μέρα της έκθεσης (22/01/2017) η είσοδος επιτρέπεται και στο κοινό.

Η Έκθεση πραγματοποιείται με την διοργανωτική υποστήριξη του πρακτορείου Fashion Assured.