«Γιατί να κάνουμε ένα come back αν δεν πρόκειται να δείξουμε κάτι διαφορετικό;». Με αυτά τα λόγια, οι σεναριογράφοι της σειράς And Just Like That δίνουν τη δική τους απάντηση στα σχόλια του κοινού, ενώ περιγράφουν ταυτόχρονα αυτό που αποτέλεσε το μεγάλο στοίχημα για το πολυσυζητημένο spin off του Sex and The City.

Η σειρά βγήκε στον αέρα εδώ και αρκετές εβδομάδες και έκτοτε δεν σταμάτησε να σχολιάζεται και να απασχολεί τα media, με πιο πρόσφατο trend το hashtag #ΤeamSteve. Οι fans φαίνονται… μπερδεμένοι σχετικά με το τι οδήγησε τη Miranda να απατήσει τον Steve με την Che. Το μυαλό όλων πάει αναπόφευκτα στην πρώτη ταινία Sex and The City όταν ο Steve απάτησε τη Miranda, της το αποκάλυψε και εκείνη παρέμεινε θυμωμένη μαζί του για αρκετό καιρό, χωρίς να ξέρει αν πρέπει να τον συγχωρέσει.

Το ζευγάρι αποφάσισε τελικά να δώσει μια ευκαιρία στον γάμο του και να προσπαθήσει να κρατήσει ζωντανή τη σχέση, επισφραγίζοντας αυτήν την υπόσχεση με ένα ρομαντικό ραντεβού στη γέφυρα του Brooklyn. Και ενώ κάποιοι θεατές του And Just Like That φαίνονται να κατανοούν την ανάγκη της Miranda να εξερευνήσει την σεξουαλικότητά της, κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τη συμπεριφορά της προς τον Steve.

Τι είναι, όμως, αυτό που πραγματικά μας εξοργίζει όταν ένας έντιμος και καλός χαρακτήρας πληγώνει τους αγαπημένους του;

Μήπως δεν είναι και αυτό ένα είδος καταπίεσης; Μήπως η κριτική πίσω από αυτήν την ιστορία θα μπορούσε να έχει τις ρίζες της σε ένα «μονόπλευρο ζήτημα φύλου… αισθάνεσαι θυμωμένος μαζί της και πιο προστατευτικός απέναντί του;», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η μία εκ των δύο σεναριογράφων, Elisa Zuritsky.

Το ταξίδι της Miranda αντικατοπτρίζει μια πραγματικότητα που συμβαίνει εκεί έξω: ναι, οι άνθρωποι επαναπροσδιορίζουν τις αξίες, τα θέλω τους, τις συμπεριφορές τους. Και οι επιλογές των πιο ενάρετων και ηθικών ανθρώπων, μπορεί να μην γίνονται πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Κάνει αυτό τον τηλεοπτικό χαρακτήρα της Miranda λιγότερο fun και αγαπητό; Ίσως. Το σίγουρο, όμως, είναι πως τον κάνει πέρα για πέρα αληθινό…

Μάρω Ζουγανέλη