Η μεταφορά ενός βιβλίου στη μικρή οθόνη είναι μια δύσκολη υπόθεση. Πιο δύσκολη από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε. Βέβαια, ο David E Kelley, ο δημιουργός του Big Little Lies, αποφάσισε να ξαναρισκάρει, μετά την επιτυχία του. Αυτή τη φορά, θα ασχοληθεί με το best-seller, Anatomy of a Scandal της Sarah Vaughan.

Το Anatomy of a Scandal είναι ένα θρίλερ που αφορά έναν πολιτικό που βρέθηκε να κατηγορείται για βιασμό. Η μεταφορά του θα γίνει στην πλατφόρμα του Netflix και θα αποτελείται από έξι επεισόδια

Το να έχω μια νουβέλα να διαδραματίζεται στο Netflix είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. όχι μόνο αυτό, αλλά πραγματικά, δε θα μπορούσε να είναι σε πιο ασφαλή χέρια, είπε στο Stlist η συγγραφέας Sarah Vaughan. Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως πούλησε πάνω από 100.000 αντίγραφα του βιβλίου της το 2018.

Το βιβλίο ακολουθεί την ιστορία του James, ενός ανερχόμενου και φιλόδοξου πολιτικού, του οποίου ο γάμος περνάει κρίση. Ο λόγος; Η ερωμένη του, Olivia, τον κατηγορεί για βιασμό. Βασικό πρόσωπο της πλόκής είναι και η Kate, μια νεαρή, φιλόδοξη συνήγορος, που είναι περήφανη για το ότι έφερε στη δικαιοσύνη κάποιες από τις σοβαρότερες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή και βίας.

Θέματα όπως αυτό της συναίνεσης, της εμπιστοσύνης και των προνομίων γενικότερα θα έχουν μια βασική θέση στο σενάριο, το οποίο θα κρατάει τον θεατή σε μια μόνιμη αγωνία. Τουλάχιστον αν κρίνουμε από το βιβλίο.

Στο κομμάτι της παραγωγής, ονόματα όπως Bruna Papandrea (Big Little Lies) και Melissa James Gibson (House of Cards) θα είναι στη λίστα. Ενώ στο team θα είναι και η συγγραφέας, ώστε να μπορεί να δίνει τη δική της σκοπιά για το σενάριο.

Η σειρά θα γυριστεί στη Μεγάλη Βρετανία, και ήδη μπορούμε να αναμένουμε με σιγουριά μια υπόθεση που θα βάλει το ζήτημα της σεξουαλικής συναίνεσης και στα σαλόνια της Βρετανικής ελίτ. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν αυτή τη χρονιά. Ωστόσο, είναι πιθανό να υπάρξουν αναβολές λόγω της πανδημίας και των ενδεχόμενων εξελίξεών της.

featured image: stylist.co.uk