Τηλεοπτικές σειρές – σταθμοί στην ελληνική τηλεόραση, μοναδικές παραγωγές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, και μια καριέρα που ξετυλίγεται από τα 10 της μόλις χρόνια, είναι λίγα απ’ όσα έχει πετύχει η 26χρονη ηθοποιός Αναστασία Τσιλιμπίου.

Για την Αναστασία, οι ρόλοι είναι ένα «ταξίδι» στις πτυχές του εαυτού της, ενώ στα social media θέλει πάντα να είναι ο εαυτός της, και οι ακόλουθοι της να νιώθουν «ασφάλεια» μαζί της, κάθε στιγμή.

«Ξεκίνησα την υποκριτική στα 10 μου, με την πρώτη μου εμφάνιση στην τηλεόραση. Σίγουρα τότε ξεκίνησαν όλα για εμένα, αν και ούσα μικρή, δεν συνειδητοποιούσα πλήρως τι έκανα. Όσο μεγάλωνα κατάλαβα ποσό θέλω να συνεχίσω να το κάνω αυτό…

»Δεν θέλω να βάζω την ταμπέλα του ταλέντου στον εαυτό μου. Αφήνω να κρίνουν οι άλλοι τις δυνατότητες μου. Και αφού τα χρόνια περνάνε και εξελίσσομαι, και αφού άνθρωποι του χώρου με εμπιστεύονται στους ρόλους που γράφουν, τότε σημαίνει ότι κάτι βλέπουν σε εμένα.

Για τη συμμετοχή της στην τουρική παραγωγή «Κιοσέμ: Η σουλτάνα»…

»Η τουρκική παραγωγή του  είχε συνεργαστεί παλαιότερα με την παραγωγή της σειράς «Το Νησί». Καθώς, το 2015 η πρώτη έψαχνε κορίτσια από πολλές χώρες του κόσμου να ενσαρκώσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σειράς, η δεύτερη, με πρότεινε αφού είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία στο «Νησί». Πέρασα πολλές auditions και είχα τελικά την τιμή να υποδυθώ αυτόν τον καταπληκτικό ρόλο.

»Ακόμα και μετά από σχεδόν 8 χρόνια ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έζησα αυτήν την υπέροχη εμπειρία. Στην αρχή σίγουρα ήταν δύσκολα να παίξω έναν ρόλο σε άλλη γλώσσα, αλλά μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα κατάφερα καταπληκτικά. Το να δουλεύεις δε σε άλλη χώρα είναι φοβερή εμπειρία και χαίρομαι πολύ που την έζησα.

Για τους ρόλους της…

»Tα χρόνια των «Για την καρδιά ενός αγγέλου» , «40 Κύματα» , «Το Νησί», όπου ήμουν ακόμα παιδί σίγουρα θα μου μείνουν αξέχαστα, καθώς και οι δουλειές αυτές από μόνες του ήταν σταθμοί στην ελληνική τηλεόραση. Και αφού τα έζησα νεότερη, σίγουρα τα έβλεπα πιο τεράστια τα πράγματα … και έτσι θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό μου.

»Είπα το «ναι» στο ρόλο της Ναυσικάς στο «Κομάντα και Δράκοι» γιατί βασικά ήταν δημιούργημα του αγαπημένου μου Σκηνοθέτη, του Θοδωρή Παπαδουλάκη. Θαυμάζω το ταλέντο του και το θάρρος του να κάνει μια τόσο μαγική σειρά και τόσο διαφορετική για τα ελληνικά δεδομένα. Περάσαμε πολύ όμορφα και η Ναυσικά ήταν ένας από τους αγαπημένους μου ρόλους. Απόλαυσα αυτό το κοινό ταξίδι μαζί της!

»Η Μυρτώ της σειράς «Αυτή η Νύχτα Μένει» δεν είναι πολύ διαφορετική από εμένα. Εγώ και η Μυρτώ έχουμε ενσυναίσθηση. Συμπάσχουμε και πονάμε τους γύρω μας και δίνουμε τα πάντα σε αυτούς που αγαπάμε. Ωστόσο δεν θέλω να συνδέω ποτέ τον ρόλο μου με τον εαυτό μου. Θέλω να προσπαθώ να ξυπνάω νέες πτυχές του εαυτού μου σε κάθε ρόλο.

»Είναι η δεύτερη χρονιά για την υπέροχη κωμωδία «Μαθήματα Κωμωδίας», του Θοδωρή Αθερίδη, στο Μικρό Παλλάς και βλέποντας τη για δεύτερη χρονιά να κάνει τόση επιτυχία και να αγκαλιάζεται από τον κόσμο, μας κάνει χαρούμενους. Είμαστε μια πολύ όμορφη παρέα στο θέατρο, ένας υπέροχος θίασος και είμαι πολύ ευγνώμων για την μικρή θεατρική μου οικογένεια.

Η Αναστασία και τα social media…

»Προσπαθώ να είμαι όσο αληθινή γίνεται στο TikTok. Θέλω το προφίλ μου να είναι «safe space» για τον κόσμο που με εμπιστεύεται και με ακολουθεί, αλλά και μια παρηγοριά στις δύσκολες μέρες τους. Μ’ αρέσει να είμαι διαφανή σε θέματα που θεωρούνται ταμπού και να λέω τα πράγματα με το όνομα τους.

»Προσπαθώ να μην δίνω απαραίτητη σημασία σε κακόβουλα σχόλια ή να απαντάω με αντίστοιχο σχόλιο εξηγώντας τη δική μου οπτική γωνία πάνω στο θέμα. Πολλές φορές με επηρεάζουν αρνητικά τα σχόλια αλλά θέλω πάντα να θυμίζω στον εαυτό μου ότι αυτός που ασχολείται με το να σχολιάσει αρνητικά έχει πρώτα θέμα με τον εαυτό του.

»Ονειρεύομαι να κάνω πολύ όμορφα πράγματα. Να είμαι χαρούμενη με αυτό που κάνω και να δουλεύω. Μετά τον κόβιντ δεν θέλω να κάθομαι, θέλω να δημιουργώ.

#RuleBreakers … εσένα τι θα σ’ έκανε να σπάσεις τους κανόνες του σήμερα;

Δεν είμαι τύπος που σπάω κανόνες, θα ήθελα ο κόσμος ωστόσο να εξελιχθεί και να αναπτύξει τη σωστή παιδεία και ενσυναίσθηση που τόσο του λείπει και τον κάνει να φέρεται άδικα και χωρίς όρια.