Η Anassa Organics είναι ένα ελληνικό brand που επιλέγει σχολαστικά ελληνικά, βιολογικά αρωματικά φυτά για αφεψήματα. 

”Άνασσα, σημαίνει βασίλισσα στα αρχαία ελληνικά και για εμάς Άνασσα, είναι η ελληνική γη. Η γεωγραφική ιδιαιτερότητα και το μοναδικό ελληνικό κλίμα προικίζει τη γη με εξαίσιες γεύσεις και σπάνια αρώματα. “Η ελληνική γη είναι μια μοναδική περίπτωση και της αρμόζει απολύτως αυτός ο τίτλος. Είναι η βασίλισσα που έχει και παράγει θησαυρούς”, και πάνω σε αυτό βασίζεται ιδέα και υλοποίηση της Anassa Organics” μας περιγράφουν οι ιδρύτριες του πιο αγαπημένου μας brand με αφεψήματα.

Η σύνδεση του brand με τη μυθολογία δεν τελειώνει εδώ αφού η οπτική ταυτότητα των συσκευασιών της Anassa Organics είναι βασισμένη στα πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας. Τα μυθικά πλάσματα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους συμβολίζουν τις ιδιότητές των βοτάνων. Τα “υβρίδια” δηλαδή τα πλάσματα που έχουν προκύψει από την ένωση δύο ή περισσότερων πλασμάτων, συμβολίζουν τα μείγματα των βοτάνων και τις πολλαπλές ιδιότητές τους.

”Για τα βότανα που συσκευάστηκαν μόνα τους, δηλαδή τσάι του βουνού, μέντα, λουίζα, χαμομήλι και μάραθο επιλέχθηκαν η Αθηναϊκή κουκουβάγια, η αλεπού της Τευμησσού, το ελάφι της Κερύνειας, η χελώνα της Αθηνάς, η Άρκτος. Για τα μείγματα που το καθένα έχει διαφορετική δράση επιλέχθηκαν μυθικά πλάσματα που προήλθαν από σύνθεση: Τάλως (άνδρας από χαλκό), Γοργόνα (γυναίκα και ψάρι), Σειρήνα (γυναίκα και πουλί), Πήγασος (άλογο και πουλί), ο θεός Ύπνος (άνθρωπος με φτερά), Νηρηίδα (γυναίκα και νερό).”

Τι να περιμένεις από μία συσκευασία Anassa Organics

”Επιλέγουμε τα καλύτερα ελληνικής και βιολογικής καλλιέργειας αρωματικά φυτά, που συλλέγονται με το χέρι και αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο. Γίνονται εργαστηριακές αναλύσεις για την ποιότητα, διαλέγονται και καθαρίζονται με το χέρι, διατηρούνται ολόκληρα τα φύλλα και οι καρποί για να διακρίνεται η υψηλή ποιότητά τους. Στην κλασική σειρά Anassa Experience επιλέξαμε να συσκευάσουμε τα βότανα σε μεταλλικό κουτί που είναι το καλύτερο μέσο φύλαξης των βοτάνων για να διατηρούνται τα συστατικά τους αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου.

Παράλληλα, θελήσαμε να προσφέρουμε μια λύση που θα έκανε εύκολη την παρασκευή τους, χωρίς να χαθεί η μαγική ιεροτελεστία. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να περιλαμβάνεται στη συσκευασία ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρασκευής των ροφημάτων, με ειδικά βιοδιασπώμενα φίλτρα και ξύλινα στηρίγματα για την κούπα. Κάθε συσκευασία μας περιέχει ειδικά βιοδιασπώμενα φίλτρα (τόσα όσες και οι δόσεις που αντιστοιχούν στο περιεχόμενο) αλλά και ξύλινα στηρίγματα που βοηθούν στην εκχύλιση των αρωματικών φυτών στο ζεστό νερό και ολοκληρώνουν μια μοναδική ιεροτελεστία με προϊόν ένα ευωδιαστό, γευστικό, ευεργετικό ρόφημα! Επιπλέον έρχεται κανείς σε άμεση επαφή με τα αρωματικά βότανα, βλέπει τα χρώματά τους, απολαμβάνει το άρωμα τους, συμμετέχει στην όλη διαδικασία, επιλέγει με φροντίδα φύλλα και καρπούς, και γεμίζει με αυτά το φακελάκι για να φτιάξει το ρόφημά του, η συμμετοχή μεγαλώνει την απόλαυση. Έτσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, «παντρεύεται» η παράδοση της αναλλοίωτης γεύσης με ένα πρωτοποριακό και σύγχρονο τρόπο σερβιρίσματος!”

Στη σειρά Anassa Moments τα αρωματικά φυτά στην ίδια κορυφαία ποιότητα, είναι συσκευασμένα σε ατομικές μερίδες, διατηρώντας τον πρωτότυπο τρόπο σερβιρίσματος. Κάθε φακελάκι περιλαβάνει το φίλτρο με τα βότανα και το ξύλινο στήριγμα για την κούπα.

Στη γκάμα των προϊόντων υπάρχουν δυο σειρές ροφημάτων τα Anassa Experience και τα Anassa Moments. Κάθε σειρά περιλαμβάνει δέκα διαφορετικά ροφήματα μονοποικιλιακά και μείγματα.

Τα μονοποικιλιακά είναι το Τσάι του βουνού, η Λουίζα, η Μέντα, το Χαμομήλι και ο Μάραθος. Για τα μείγματα συνεργαστήκαμε με ομάδα ειδικών επιστημόνων για να καταλήξουμε ποιοι συνδυασμοί είναι κατάλληλοι για διάφορες χρήσεις και σε ποιες αναλογίες. Έτσι υπάρχει μείγμα για την ανακούφιση και την πρόληψη κρυωμάτων, αποτοξινωτικό, βοηθητικό για αυτούς που ακολουθούν κάποια διατροφή για απώλεια βάρους, για χαλάρωση, για τόνωση και ενέργεια. Κάθε προσθήκη σε νέα αρωματικά φυτά δεν είναι εύκολη. Για να γίνει θα πρέπει να έχει εξασφαλισθεί η κορυφαία ποιότητα και επαρκή ποσότητα του αρωματικού φυτού και για τα μείγματα να γίνουν οι σχετικές μελέτες και αναλύσεις για τη δράση τους στον οργανισμό.

Τα tips για να απολαύσει κανείς ένα ζεστό αφέψημα

Τα ροφήματα της Anassa Organics αποτελούν μια πρόταση, μια προτροπή, ένα διάλειμμα από την έντονη καθημερινότητα, ώστε το ρόφημα να γίνεται απόλαυση και η ετοιμασία του να ανάγεται σε ιεροτελεστία. Όλα τα ροφήματα είναι υψηλής ποιότητας από ελληνικά βιολογικά αρωματικά φυτά, με υπέροχη γεύση και ευεργετικές ιδιότητες. Προτείνουμε ένα μοναδικό τρόπο σερβιρίσματος των ροφημάτων, που αναγάγει την προετοιμασία τους σε ιεροτελεστία.

Όταν ανοίγεις μια συσκευασία Ἄnassa, η όσφρησή σου χαίρεται απρόσμενα με την ευωδία που σε κατακλύζει. Αντιλαμβάνεσαι πως θα δοκιμάσεις κάτι πολύ ξεχωριστό. Αρχέγονες μνήμες σε προσκαλούν να γευτείς ένα αφέψημα από γνήσια ελληνικά αρωματικά φυτά στην βέλτιστη δυνατή ποιότητα.

Ακολουθεί η ιεροτελεστία, η απόλαυση. Βυθίζεις το φίλτρο με τα αρωματικά φυτά Anassa σε ζεστό νερό και αναδύονται αρώματα γαλήνης, χαλάρωσης, ενέργειας, χαράς. Ακολουθεί η αξεπέραστη γεύση και οι ευεργετικές ιδιότητες. Δοκίμασε ένα ζεστό ρόφημα που σαγηνεύει τις αισθήσεις, πλημμυρίζει το σώμα και την ψυχή. Κι απόλαυσέ το!

Που θα βρεις τα Anassa

Τη νέα σειρά Anassa Moments με τις έτοιμες μερίδες ροφημάτων μπορείς να τα βρεις σε επιλεγμένα super markets ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, Οκ Anytime Markets, στο Μπαλάσκας delicatessen, στην Ηπειρώτισσα κ.ά. Στη σειρά Anassa Experience θα βρεις βότανα συσκευασμένα σε μεταλλικό κουτί που περιλαμβάνει φίλτρα και ξύλινα στηρίγματα για να φτιάξεις μόνος σου το ρόφημά σου. Μπορείς να τα βρεις στο Yolenis store, σε επιλεγμένα supermarkets ΑΒ Βασιλόπουλος, στα καταστήματα Θανόπουλος, στα Small Markets και σε διάφορα delicatessen. Επίσης μπορείς να απολαύσετε ένα ρόφημα Anassa σε πολλά καφέ και ξενοδοχεία, όπου σερβίρονται.

facebook.com/anassaorganic/ | instagram.com/anassaorganics