Όχι ένα, αλλά δύο νέα καταστήματα φιλοξενούν τη luxury Casa Home κολεξιόν, της Dolce & Gabbana, στο Μιλάνο.

Το πως και το γιατί, πίσω από αυτό το εγχείρημα ξεκαθαρίζουν οι δύο δημιουργοί, ο Domenico Dolce και ο Stefano Gabbana. Δεν είναι τα έπιπλα που έχουν σημασία αλλά το συναίσθημα της φιλοξενίας και της οικειότητας που νιώθει ο καθένας όταν περιβάλλεται από ένα όμορφο decoration. Χαρακτηριστικά, αναφέρουν σε συνεντεύξεις τους ότι κάθε φορά που κάθονται σε ένα μεγάλο τραπέζι νιώθουν ότι μοιράζονται όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Κάπως έτσι λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε πως αυτό που ήθελαν να πετύχουν μέσα από την πειραματική τους απόπειρα στον κλάδο του home design είναι να δώσουν ψυχή στην ύλη.

Aυτό που μπορούμε να πούμε βλέποντας τις πρώτες εικόνες από τα καταστήματα είναι ότι οι δύο δημιουργοί διαθέτουν μάλλον στο DNA τους το μικρόβιο και της διακόσμησης. Στα δικά μας μάτια τουλάχιστον, η κίνηση τους αυτή πρόκειται να φέρει μία επανάσταση στο τομέα του home design. Όλα τα αντικείμενα είναι one of a kind, κοινώς ένα και ένα.

Όσα πρόκειται να δεις ανοίγοντας τις πόρτες των δύο boutique

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Αν πιστεύεις ότι είναι εικόνα από το σπίτι της Iris Apfel, που μεταξύ μας θα μπορούσε, κάνεις λάθος. Είναι ο εσωτερικός χώρος από τη boutique του οίκου Dolce & Gabbana στην οδό Via Durini 23. Η μαξιμαλιστική αισθητική ηγείται του χώρου μέσα από έπιπλα, κεραμικά και γυάλινα διακοσμητικά, χαλιά, μαξιλάρια, ταπετσαρίες και λευκά είδη. Eξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας, το διάσημο σχεδιαστικό δίδυμο πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει δύο διαφορετικούς χώρους, με τον έναν να φιλοξενεί έπιπλα και τον άλλον να αποτελείται από αμέτρητα items για διακόσμηση. Η collection στην οδό Via Durini περιλαμβάνει εκλεπτυσμένα έπιπλα όπως μεγάλους υφασμάτινους καναπέδες, δρύινα τραπέζια, άνετες καρέκλες και μπουφέδες. Θα τα δεις να στολίζουν απλούς χώρους και αυτό γιατί σκοπός είναι τα βλέμματα των επισκεπτών να πέφτουν στην ιδιαίτερη επίπλωση του χώρου και σε καμία περίπτωση δευτερευούσης σημασίας παράγοντες να επισκιάζουν τα μοναδικά κομμάτια. Απλούστερα, μπορούμε να πούμε ότι το μεγάλο χαρτί των σχεδιαστών είναι τα εκκεντρικά τους δημιουργήματα, τα οποία υπόσχονται να δώσουν προσωπικότητα, ουσία και διάσταση ακόμα και αν βρίσκονται μέσα σε ένα απλό έως άδειο χώρο. Σχεδιαστικά, κυριαρχεί το έντονο χρώμα, τα prints, η υπερβολή ενώ δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αίσθηση πολυτέλειας που διαχέεται στο χώρο, με έναν κομψό και αβίαστο τρόπο. Άλλωστε, λαμβάνοντας υπόψιν τη διαδρομή των Dolce & Gabbana δημιουργών το ταλέντο φαίνεται να διαρρέει προς πάσα κατεύθυνση και μάλιστα χωρίς δυσκολία.
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Φτάνουμε και στην οδό Corso Venetzia 7. Εδώ θα βρεθείς αν θέλεις να αγοράσεις ή να εμπνευστείς για τα επόμενα διακοσμητικά του σπιτιού σου. Η γκάμα είναι τεράστια. Μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη boutique, τη νούμερο 2 για τη Casa collection, πρόκειται να βρεις animal print μαξιλάρια, κεραμικά πιάτα, χαλιά, γυάλινα διακοσμητικά και λευκά είδη. Κάθε αντικείμενο συμπληρώνει το σύνολο της διακόσμησης με έναν διαφορετικό τρόπο, αλλά στο τέλος όλα καταλήγουν να είναι απόλυτα εναρμονισμένα μεταξύ τους. Πρόκειται για ένα κτίριο στο οποίο υπάρχουν διαφορετικά θεματικά δωμάτια. Για παράδειγμα, σε έναν χώρο μπορείς να βρεις decor items από επιρροές bohemian αισθητικής, ενώ σε έναν άλλο να ανακαλύψεις τη χαμένη σου αγάπη για το animal print. Επίσης, τα ψηφιδωτά και τα κεντήματα κάνουν come back μέσα από μία σύγχρονη και φρέσκια εκτέλεση. Τελειώνοντας, είναι σημαντικό να αναφέρουμε, πως ο αναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι έφερε στο προσκήνιο τη τέχνη του design, ενώ όλο και περισσότερη απήχηση έχουν συγκεντρώσει statement μοναδικά έπιπλα και μικροαντικείμενα, που φέρουν τη σφραγίδα γνωστών designers. Στο τέλος, αυτό που έχει σημασία είναι οι αναμνήσεις και το συναίσθημα, όπως λένε οι σχεδιαστές του οίκου Dolce & Gabbana και αξίζει να το κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Αν πάλι σχεδιάζεις να βρεθείς στο Μιλάνο κράτησε επίσης στο πίσω μέρος του μυαλού σου και τις διευθύνσεις από τις καινούργιες Casa Home boutique. Είτε θέλεις να αγοράσεις κάτι είτε όχι, πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία, τουλάχιστον.