Υπάρχουν πέντε χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μια γυναίκας, που αν τα βρεις δεν θα πρέπει να την αφήσεις να φύγει.

1. Είναι ειλικρινής

Η ειλικρίνεια είναι σημαντική για να χτίσεις μια υγιή και μακροχρόνια σχέση. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και χωρίς την εμπιστοσύνη μια σχέση δεν μπορεί να είναι υγιής.

Αν θες να μάθεις αν μια γυναίκα είναι ειλικρινής, δώσε προσοχή.

Ρώτα τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια της σχέσης:

*Απαντάει ευθέως στις ερωτήσεις σου, ή υπεκφεύγει;

*Είναι ειλικρινής με τους φίλους και την οικογένειά της;

*Θα επέστρεφε ένα πορτοφόλι που θα έβρισκε στο πεζοδρόμιο;

*Είναι ειλικρινής μαζί σου σχετικά με το παρελθόν της ή με όσα συμβαίνουν στη ζωή της;

Αν βλέπεις ειλικρίνεια στις πράξεις της, έχεις κάθε λόγο να πιστέψεις ότι μπορείς να την εμπιστευτείς. Αυτός είναι ο στόχος ούτως ή άλλως.

2. Είναι καλόβουλη

Κάποιοι άνθρωποι παίρνουν τα πάντα προσωπικά, σαν να είναι κάποιος αντικατοπτρισμός της ίδιας τους της αξίας. Πιστεύουν ότι οι πράξεις των ανθρώπων προέρχονται από συγκεκριμένες απόψεις που έχουν σχηματιστεί γι’ αυτούς, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δύσκολα μπορούν να δουν πέρα από τον εαυτό τους και να πιστέψουν πως οι διαθέσεις του οποιουδήποτε είναι αγνές.

Αυτός ο τύπος σκέψεις είναι πραγματικά κουραστικός σε μια σχέση. Για το σύντροφό τους, μοιάζει σαν να έχουν ξοδέψει όλο τους το χρόνο αποφεύγοντας νάρκες, περιμένοντας για την επόμενη να εκραγεί και μη έχοντας ιδέα πότε θα έρχεται η επόμενη, όπου σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει.

Έτσι, αν βρεις κάποια γυναίκα που δεν παίρνει τα πάντα προσωπικά κάθε στιγμή, κράτα την.

3. Είναι επικοινωνιακή

Η επικοινωνία είναι σημαντική σε μια σχέση. Το να μπορείς να λες τι αισθάνεσαι είναι πολύ σημαντικό, κι αν μερικές φορές είναι επίπονο, χρειάζεται για να κρατήσει μια σχέση υγιής, που αντέχει.

Είναι σημαντικό να μιλάτε για τις προσδοκίες που έχετε στη σχέση σας. Είναι σημαντικό να μιλάτε για το ποιος θα πάει να πάει τον σκύλο από τον κτηνίατρο. Είναι σημαντικό να ξέρετε ποιος θα πληρώσει τους λογαριασμούς. Είναι σημαντικό να ξέρετε πότε ο καθένας νιώθει κουρασμένος ή θυμωμένος ή λυπημένος. Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι μπορείτε και οι δύο να μιλήσετε και να καταλάβετε τις ανάγκες σας και το πως νιώθει ο άλλος, και αυτά που καταλαβαίνετε να γίνονται πράξεις.

4. Να είναι ανεξάρτητη

Όταν ξεκινάει μια σχέση, είναι συνηθισμένο να θες να περάσεις όσο περισσότερο χρόνο μπορείς με τον άλλον. Είναι τόσο συναρπαστικό και καινούργιο και είναι πολλά πράγματα που πρέπει να μάθεις και πολύ σεξ που πρέπει να κάνεις.

Όσο περνάει ο καιρός, είναι σημαντικό η γυναίκα σου να έχει τη δική της ζωή.

Πολλές από εμάς, τις γυναίκες, αφήνουμε τους εαυτούς μας να μπαίνουμε σε σχέσεις όπου χάνουμε τον εαυτό μας. Σταδιακά, γινόμαστε εξαρτημένες από τις σχέσεις και από τον άνδρα αυτόν για την ευτυχία μας. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η σχέση περνάει κρίση.

Έτσι, αν συναντήσεις μια γυναίκα που δουλεύει σκληρά για μια δουλειά που αγαπάει ή βάζει σε προτεραιότητα την εβδομαδιαία έξοδο με τις φίλες της ή βάζει το καγιάκ της πάνω στο αυτοκίνητο ώστε να φύγει μόνη της για ένα απόγευμα, αγκάλιασέ την.

Μια γυναίκα σαν αυτή, κάποια που την νοιάζει ο εαυτός της και ο χρόνος της είναι ακριβώς εκείνη που θα περιμένεις αγωνιωδώς να γυρίσει σπίτι.

5. Είναι στοργική

Η στοργικότητα είναι να κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου, να χαϊδεύει ο ένας τον ώμο του άλλου, να αγκαλιάζεστε, να φιλιέστε και να χτυπάει ο ένας τον γοφό του άλλου. Η στοργικότητα είναι ένας τρόπος επικοινωνίας, χωρίς να χρειάζεται να μιλάτε.

Για τις περισσότερες γυναίκες, η στοργικότητα είναι κάτι εύκολο να μοιραστούν, αλλά για κάποιες άλλες όχι και τόσο.

Ένα τραύμα από κάποια προηγούμενη εμπειρία ή σχέση μπορεί να την έχει κάνει διστακτική ως προς το να είναι ανοιχτή. Οι ανασφάλειές της μπορεί να την κάνουν να πιστεύει πως η τρυφερή της πλευρά δεν θα εκτιμηθεί. Όπως και το πρώτο βήμα μπορεί να αποτρέπεται από την ντροπή τους.

Μια ζωή χωρίς συχνή ανταλλαγή από αγκαλιές και φιλιά, δεν θα ήταν μία καλή πλευρά της ζωής για τους περισσότερους από εμάς. Έτσι, αν η κοπέλα σου είναι τρυφερή, μείνε μαζί της. Σίγουρα θα θέλει να μείνει και αυτή μαζί σου!

Πηγή: Your Tango Μετάφραση: Εύα Τόλιου

Δες ακόμα: Τα πράγματα που δεν θα σου πει ποτέ ένα αγόρι


featured image: Unsplash|Thought Catalog