Ενός λεπτού σιγή προς τιμή των hairstylists που επαναφέρουν στις τάσεις εύκολα hair looks που αγαπήθηκαν και έγραψαν εποχή.

Όταν λέμε λίγο, είναι όντως λίγο. Κι όμως, ένα κούρεμα μπορεί να έχει ως αρχή τη φράση που μόλις αναφέραμε. Είναι το ” no haircut haircut look”, όπως το αποκαλούν οι διάσημοι hairstylists του εξωτερικού και είναι ένα κούρεμα φερμένο από τα παλιά. Η δεκαετία του 90′ φαίνεται ότι άφησε μία τεράστια κληρονομιά στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς και αποτελεί πηγή έμπνευσης έως και σήμερα.

Ήρθε λοιπόν, η κατάλληλη στιγμή να αφήσεις πίσω σου τις αναμνήσεις που έχεις από εποχές που φοβόσουν να επισκεφτείς ένα κομμωτήριο, επειδή θα ήταν αδύνατον να σταματήσεις τ@ hairstylist σου να κόβει τα μαλλιά σου.

Γνώρισε το hair trend χωρίς κούρεμα-κούρεμα 

Πόσες φορές έχεις καθίσει στη καρέκλα ενός κομμωτηρίου με το φόβο ότι θα γυρίσεις σπίτι άλλη;  Nα αλλάξει δηλαδή τόσο πολύ το κούρεμα των μαλλιών σου ώστε πριν καν κουρευτείς να έχεις ακυρώσει όλες τις εξόδους της επόμενης εβδομάδας, που είχες υποσχεθεί σε φίλες σου ότι θα πάτε. Φανταζόμαστε τώρα ότι γνέφεις καταφατικά και καταλαβαίνεις ακριβώς για ποια στιγμή και πιο σε ποιο συναίσθημα αναφερόμαστε. Μάντεψε! Έχουμε καλά νέα, από το εξωτερικό. Δεν είναι καινούργιο hair trend αλλά είναι εμπνευσμένο και φερμένο από τη δεκαετία των 90′ που μπορεί να πρόλαβες μπορεί και όχι. Το no haircut haircut, είναι ένα style κουρέματος. Όλη φιλοσοφία του βασίζεται σε μικρές ανεπαίσθητες ψαλιδιές που μπορούν να δώσει μία νεανική, ανάλαφρη και cool όψη στα μαλλιά σου. Είτε ανήκεις στην κατηγορία των “ψαλιδοφοβικών” είτε πάλι σε αυτούς που θεωρούν ότι κουρευόμαστε όταν θέλουμε μεγάλες αλλαγές, τότε σίγουρα αξίζει να μάθεις πως μπορείς να υιοθετήσεις αυτό το hair look, αν ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου σου και ποια προϊόντα για styling θα σου “λύσουν” τα χέρια.
 
View this post on Instagram
 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

Τι απαντάμε στ@ hairstylist μας όταν μας ρωτάει πως θέλουμε να κουρευτούμε

Το “θέλω να κουρευτώ χωρίς να κουρευτώ” μάλλον δεν θα λειτουργήσει, εκτός και αν κλείσεις το μάτι και καταλάβει ότι αναφέρεσαι στο γνωστό hair trends των 90s. Πρέπει να είσαι συγκεκριμένη στην περιγραφή σου. Για αυτό φροντίσαμε να σε ενημερώσουμε αναλυτικά πριν επισκεφτείς των hairstylist που εμπιστεύεσαι. Οι λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν το no haircut-haircut είναι ανέμελο, ρομαντικό, ανάλαφρο, μη επιτηδευμένο, φυσικό και νεανικό. Το κριτήριο για το κούρεμα αυτό δεν είναι το μήκος αλλά η κίνηση που θέλουμε να έχουν οι τούφες των μαλλιών μας. Όχι ότι ο ίδιος δεν θα είναι ενημερωμένος, αλλά είναι σημαντικό να συμφωνήσετε πως δεν θα χαθεί μήκος, ούτε όγκος. Ίσα ίσα ο όγκος είναι ο στόχος μας, γιατί δεν θέλουμε ένα flat απλό κούρεμα. Περιέγραψε του τη ρουτίνα styling που ακολουθείς στα μαλλιά σου και τι ακριβώς δεν σου αρέσει, για να παρέμβει με ένα ξυράφι ή ψαλίδι και να δώσει κίνηση στις τρίχες – κλειδί. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι πριν το κούρεμα να εμπιστευτείς τη γνώμη του για το αν αυτό το haircut θα σε εξυπηρετεί με βάση τα φυσικά σου μαλλιά και φυσικά αν θα είναι αρμονικό για το πρόσωπο σου.

H ώρα του κουρέματος και του styling

@thehairbros The 90s no Haircut, Haircut. #haircut #thehairbros #fy #fyp #viral ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show
Ένα TikTok βίντεο ισούται με χιλιάδες λέξεις. Όπως βλέπουμε ο hairstylist ξεκινά από τις μπροστινές τούφες, που πέφτουν και αγκαλιάζουν το πρόσωπα μας. Αν σου αρέσει αυτό που θα δεις με τις πρώτες ψαλιδιές μάλλον θα ανακουφιστείς βλέποντας το συνολικό κούρεμα. Συνήθως χρησιμοποιείται ξυράφι αντί του ψαλιδιού, γιατί γίνονται πιο “διακριτικά” κοψίματα. Είτε έχεις ίσια είτε κυματιστά μαλλιά, μπορείς να αποκτήσεις αυτό το haircut, χάρη στο ξυράφι. Δεν θα διαρκέσει πολύ ώρα ούτε το κούρεμα ούτε το styling.
Για το styling μπορείς να στεγνώσεις πολύ καλά, με ένα πιστολάκι θερμού αέρα, τις τούφες των μαλλιών σου και ύστερα να προσθέσεις λίγο προϊόν από εξειδικευμένα για μπούκλες.  Μπορείς επίσης, να δοκιμάσεις wet look. Σε βρεγμένα μαλλιά πρόσθεσε προϊόντα όπως ένα gel για wet look κι ένα spray για γυαλάδα και καλό κράτημα.