Τα βασικό θέμα ενδιαφέροντος όσον αφορά τη νέα σειρά του Netflix, Never Have I Ever, είναι οποιαδήποτε ομοιότητα υπάρχει με τη ζωή της δημιουργού της, Mindy Kaling. Αυτό που δε σου είπε κανείς, είναι ότι απεικονίζει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια πολλές ιστορίες ενηληκίωσης παράλληλα.

Στη σειρά η Devi Vishwakumar και οι δύο φίλες της, Eleanor και Fabiola αποφασίζουν ότι η δεύτερη χρονιά τους στο λύκειο θα είναι η χρονιά τους. Για εκείνες, όμως, η “τέλεια” χρονιά δεν θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με αυτή των ήδη cool τύπων του σχολείου. Συγκεκριμένα η Devi, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις έντονες σεξουαλικές της επιθυμίες, την καταγωγή της, τη διαφορετικότητά της και το πένθος μετά το θάνατο του πατέρα της. Ε, δε τα λες και λίγα όλα αυτά.

“Στο λύκειο πρέπει να είσαι κουλ ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγαίνεις με τον τύπο που τρώει ένα κρεμμύδι στο διάλειμμα για σνακ”

Κάπως έτσι πάνε τα πράγματα σε αυτή τη μικρή κοινότητα του λυκείου που για τους περισσότερους αντικατοπτρίζει και όλη την κοινωνία που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν όταν βγουν από αυτό. Οι τρεις αυτές φίλες είναι έξυπνες, το ξέρουν, και εκνευρίζονται που τελικά μόνο οι υπόλοιπες συμμαθήτριες τους έχουν αγόρια. Διαπιστώνουν ότι οι ασκήσεις Kegel δεν είναι και τόσο εύκολες και πως η ψυχολόγος δεν έχει πάντοτε τις καλύτερες συμβουλές. Όνειρο της Devi; Nα μοιάζει σαν Ινδή Kardashian. OK.

Μεγάλο μέρος της σειράς βασίζεται στις εφηβικές εμπειρίες της Mindy Kaling

Γι’αυτό θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε ότι το Never Have I Ever είναι ένα prequel στο The Mindy Project. Αλλά και ένα παράλληλο σύμπαν του Sex Education στην Αμερική. Η Kaling πιστεύει ακράδαντα ότι οι nerds δεν πρέπει να είναι πάντοτε απαραίτητα τα καλά παιδιά. Δεν μπορείς δηλαδή να είσαι και έξυπνος και κουλ; Γιατί το ένα να ακυρώνει το άλλο; Όσο για την απεικόνιση μίας Ινδής καλής μαθήτριας σε ένα αμερικανικό σχολείο, η Kaling ανέφερε:

Οι nerds δεν είναι πάντοτε στο περιθώριο, δεν είναι οι ήσυχοι. Είμαστε φιλόδοξοι, έχουμε ενοχλητικές συμπεριφορές και θέλουμε να κάνουμε σεξ και όνειρα όπως όλα τα άλλα παιδιά. Αισθάνομαι τυχερή που κατάφερα να δημιουργήσω ένα show γύρω από μία Ινδή nerd που παράλληλα δεν συμπεριφέρεται με τον καλύτερο τρόπο, για να δείξω ότι κι εγώ έχω μια περαιτέρω οικειότητα με αυτό το θέμα.

Άλλωστε, καμιά φορά το να είσαι καλός σε όλα μπορεί να γίνει πολύ βαρετό. Πολύ περισσότερο αν είσαι μόνο 16 χρονών. Η ιστορία της Devi είναι αυτή ενός κοριτσιού πρώτης γενιάς μεταναστών από την Ινδία στην Αμερική. Μια ιστορία με την οποία θα μπορούν να ταυτιστούν πολλά κορίτσια από εδώ και πέρα και να νιώσουν και αυτά κουλ. Γιατί η Mindy Kaling έχει πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι τότε δεν ένιωθε σαν μια νορμάλ έφηβη. Τώρα πλέον καταλαβαίνει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν η έννοια του νορμάλ. Αν θες να βγαίνεις με τον τύπο που τρώει κρεμμύδια για σνακ είναι ΟΚ. Ίσως αυτός να μην είναι τόσο, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.

Featured Image: collider.com