Το unfollow για την ελληνική τουλάχιστον showbiz ισοδυναμεί με ξεκάθαρο χωρισμό. Αρχίζουν οι δημοσιογράφοι τις εικασίες. Χώρισαν σου λέει και γύρισαν και πλάτη ο ένας τον άλλον στα social media. Φαντάσου να είχαν χωρίσει χωρίς unfollow. Αυτό θα ήταν είδηση ή σημάδι ανωτερότητας; Γίνεται να χωρίσεις και να συνεχίσεις να έχεις τον πρώην σου φίλο στα social media ή μετά τον χωρισμό το unfriend έρχεται αβίαστα;

Απορίας άξιο συνεχίζει να μένει η δική του στάση. Αν συνεχίσει ο πρώην σου να σε ακολουθεί τι σημαίνει; Ότι δεν μπορεί να σε βγάλει από τη ζωή του; Μήπως παραείμαστε ρομαντικές;

Σύμφωνα με τον Dr. Gary Brown, relationship therapist, το να συνεχίζει να σε ακολουθεί ο πρώην σου στο Instagram μπορεί να μη σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο. Βέβαια εξαρτάται από τον τρόπο που χωρίσατε. Αν χωρίσατε φιλικά χωρίς φωνές υστερίες ή κάποια υποψία cheeting δεν τρέχει και τίποτα. Απλά δεν τον ενοχλεί να σε βλέπει ή θέλει να σε βλέπει. Το θέμα είναι αν αυτή η κατάσταση επηρεάζει ή όχι εσένα.

Στις περισσότερες φορές η κατάσταση έχει κάπως έτσι:

Αν χωρίσατε και τον θέλεις ακόμα.

Θα περνάς ώρες με τις ώρες το scroll down για να δεις που εμφανίστηκε στα story του το τελευταίο μισάωρο. Θα περιμένεις κάποιο interaction από πλευράς του στα δικά σου stories και θα ψάχνεις σαν πράκτορας του FBI το ποιόν των γυναικείων followers.

Για όλους αυτούς τους λόγους επιλέγεις να ακολουθήσεις την πεπατημένη οδό και να αφήσεις την ανωτερότητα γι άλλη φορά. Γιατί ανωτερότητα στον έρωτα μάτια μου δεν υπάρχει. Ούτε φιλαράκια είναι νορμάλ να γίνετε, ούτε θα περιμένεις να θαυμάσεις την αντικαταστάτριά σου στο μέλλον. Push the button εδώ και τώρα. #delete

Υπάρχει και η μικρή πιθανότητα να θέλει να σε πικάρει.

Όσο εσύ σκέφτεσαι ότι μπορεί να του λείψεις ή να δει κάποιο story σου και να τρέξει να σε βρει μετανιωμένος στο μπαρ που συχνάζεις. Εκείνος απλά ζει τη ζωή του κάνοντας κρόσσια τη δική σου ζωή. Φωτογραφίες και εκδρομές, quotes ελευθερίας και σιγοντάρισμα από τα αδέρφια στη ζωή και τις κραιπάλες. Μην τα ξαναλέμε #block

Ακόμα κι αν ο χωρισμός ήταν κοινή απόφαση.

Το να ενημερώνεις τα social media συμπεριλαμβανομένου και του πρώην ότι νιώθεις αναζωογονημένη στην τοποθεσία Bansko με το χρήστη – νέο αμόρε- είναι κάπως αμήχανο. Σαφώς η ζωή συνεχίζεται, αλλά επειδή συνεχίζεται δεν καταλαβαίνω το λόγο να κρατάς δεσμούς με το παρελθόν.

Μπορεί απλά να ξέχασε να σε σβήσει.

Ναι, η ζωή δεν είναι προέκταση των social media. Το τέλος καμιά φορά έρχεται χωρίς ακρότητες και delete με φυσικότητα. Και όσο εσύ ξεροσταλιάζεις να δεις αν ενδιαφέρθηκε να δει το story με τα νέα σου μαλλιά, εκείνος απλά φλερτάρει face to face μια καινούργια ξανθιά με ή χωρίς ανταύγειες.

Μπορεί όντως να πιστεύει πως θα τα ξαναβρείτε.

Υπάρχει κι αυτή η μικρή πιθανότητα. Και λέω μικρή γιατί όταν κάποιος θέλει να είναι στη ζωή σου ακόμα κι αν φύγει δε θα πάει πολύ μακριά. Θα δίνει σημεία ζωής/επαφής που δεν θα σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν πρόκειται για χωρισμό ή απλά για ένα διάλειμμα.

Όπως λέει και ο Brown, ανεξαρτήτως τι μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό του πρώην που σε ακολουθεί, το ιδανικό είναι μετά το χωρισμό να έρχεται το unfollow. Να μπαίνει τελεία. Άλλωστε αν πραγματικά θέλει κάποιος να ξαναμπεί στη ζωή σου/να ζητήσει δεύτερη ευκαιρία ή διορθώσει το λάθος του θα βρει τον τρόπο. Διαφορετικά άσε τους λάθους με τους λάθους να βρουν το δρόμο τους και ακολούθησε τον δικό σου. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, ματιές προς τα πίσω και εικόνες που δημιουργούν προσδοκίες για κάτι που έχει τελειώσει.


featured image: Elite Daily