Το να είσαι το ντροπαλό παιδί της παρέας/της τάξης/ του σχολείου, ήταν σίγουρα σκληρό και μοναχικό. Όμως, ίσως είναι το κλειδί για το πόσο φοβερή είσαι ως ενήλικας. Μπορεί η ντροπαλότητα να μη σε ωφέλησε ως παιδί, όμως πολύ συχνά δημιουργεί αρετές που ως ενήλικας τις εκτιμάς πολύ.

Είσαι ok με τη μοναξιά

Έχεις μάθει να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου και μάλιστα, πολλές φορές το αποζητάς. Ξέρεις πως δε θα συμβεί τίποτα κακό με το να μείνεις ένα Σαββατοκύριακο σπίτι με μόνη σου παρέα το Netflix. Έχεις μάθει να αγαπάς τον εαυτό σου και να περνάς καλά όταν είσαι μόνη.

Είσαι καλός ακροατής

Αν ήσουν από τα παιδιά που σπάνια μιλούσαν σε μία μεγάλη παρέα, τότε πιθανότατα έχεις μάθει να είσαι πολύ καλός ακροατής. Αυτό από μόνο του είναι ένα σημαντικό προτέρημα που οι φίλοι, η οικογένεια και η σχέση σου έχουν εκτιμήσει ιδιαίτερα.

giphy

Εκτιμάς τις φιλίες σου

Επειδή παλαιότερα ο φιλικός σου κύκλος ήταν αρκετά μικρός -έως και ανύπαρκτος-, τώρα έχεις μάθει να εκτιμάς τους ανθρώπους που έρχονται στη ζωή σου και έχετε μία χημεία από αυτές που δημιουργούν γρήγορα κολλητές παρέες.

Έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση

Και όμως, όταν καλείσαι να κάνεις πράγματα που δεν μπορούσες, τότε η αυτοπεποίθησή σου ανεβαίνει. Όταν πρέπει να μιλήσεις σε μία αίθουσα γεμάτη κόσμο ή να κάνεις κάποια παρουσίαση στη δουλειά, το ντροπαλό παιδί μέσα σου μπορεί να θέλει να κρυφτεί σε μία γωνιά σε εμβρυακή στάση, όμως όταν τα καταφέρεις θα νιώσεις σαν να είσαι στην κορυφή του κόσμου.

featured photo: Pexels / Leandro R. Barbosa