Η λεπτή τρίχα είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά κορίτσια με τα μαλλιά τους. Υπάρχουν βέβαια κάποια λάθη που ίσως κάνεις και δυσχεραίνεις ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ο hair stylist, George Papanikolas, έχει την απάντηση σε αυτό το θέμα και την αποκάλυψε στο Byrdie. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες με λεπτή τρίχα είναι η χρήση πολύ μεγαλύτερης ποσότητας προϊόντος styling απ’ ο,τι χρειάζονται πραγματικά τα μαλλιά τους.

MANGO

Όταν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν, φρόντισε να βάλεις στα μαλλιά σου τη μίση ποσότητα από όση συνήθιζες στο παρελθόν. Μην επιβαρύνεις την τρίχα με μεγάλες ποσότητες διότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό. Ο Papanikolas τονίζει επίσης ότι αυτό το λάθος δεν ισχύει μόνο στα προϊόντα styling αλλά και σε άλλα όπως το conditioner. Ο ίδιος προτείνει να χρησιμοποιείς το conditioner μόνο στις άκρες των μαλλιών, καθώς βαραίνει τη ρίζα και τα μαλλιά δείχνουν flat.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η τεχνική styling που επιλέγεις για τα μαλλιά σου. Κάθε φορά που τα στεγνώνεις, θα πρέπει να χρησιμοποιείς την κατάλληλη βούρτσα για φορμάρισμα. Χωρίς αυτή, τα μαλλιά σου δεν θα έχουν τον όγκο που επιθυμείς.

Τέλος, βασικός παράγοντας είναι και το haircut που επιλέγεις για τα μαλλιά με λεπτή τρίχα. Ο Papanikolas προτείνει ένα κούρεμα μέχρι τους ώμους, ώστε να αποκτήσουν την κατάλληλη κίνηση και όγκο. Αν έχεις πού μακριά μαλλιά, το έξτρα βάρος τα κάνει να δείχνουν πολύ flat.

Δες ακόμαΌλον αυτόν τον καιρό χρησιμοποιείς τη μάσκα μαλλιών με λάθος τρόπο
featured photo: StyleCaster