Τις περισσότερες φορές αφήνουμε το κακό μίας στιγμής να επηρεάζει όλες τις υπόλοιπες ώρες της μέρας μας. Κι αν σου λέγαμε ότι υπάρχει τρόπος να επανέλθεις εύκολα και γρήγορα;

Μπορεί να είχες μία κακή μέρα στη δουλειά, να μάλωσες με το σύζυγο ή τα παιδιά σου, να είδες ένα χαμηλό υπόλοιπο ξαφνικά στην τράπεζα και μία στοίβα λογαριασμούς στο τραπέζι. Πρόκειται για καθημερινές καταστάσεις που είναι αρκετές για να ρίξουν τη διάθεσή σου. Αν, όμως, είσαι πρόθυμη να κάνεις κάτι για να διώξεις τις κακές σκέψεις από το μυαλό, έχουμε μερικές ιδέες.

Καθάρισε το σπίτι ή οργάνωσε το γραφείο σου

Αν όλες τις υπόλοιπες μέρες το καθάρισμα μοιάζει με αγγαρεία, τώρα μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο. Έτσι κι εσύ θα ξεδώσεις και ο χώρος σου θα είναι καθαρός και έτοιμος για την επόμενη μέρα.

Πάρε τηλέφωνο ένα φίλο ή μια φίλη

Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι το βάρος και η στεναχώρια μειώνονται όταν μοιράζεσαι με δικούς σου ανθρώπους. Γι’αυτό κι εσύ κάλεσε όποιον σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα και μοιράσου τις σκέψεις και τις ανησυχίες σου.

Φτιάξε μία playlist

Ίσως όχι μία πρόταση που θα περίμενες να βρεις εδώ. Προσπάθησε όμως όσο έχεις ακόμα την ένταση αυτής της κακής μέρας να φτιάξεις μία playlist που σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Έτσι, θα την έχεις έτοιμη και για όλες τις επόμενες κακές μέρες.

Πιες πολύ νερό

Συχνά μέσα στη αναστάτωση, ξεχνάς κάτι βασικό. Η κατανάλωση νερού θα κάνει αυτόματα το σώμα σου να αισθανθεί πολύ καλύτερα. Ύστερα θα ακολουθήσει και το πνεύμα. Συνδύασε και το αγαπημένο σου comfort food και σιγά σιγά άφησε πίσω σου τα άσχημα συναισθήματα.

Αποδέξου ότι είχες μία κακή μέρα

Αυτό συνήθως είναι το δυσκολότερο βήμα. Το toxic positivity συχνά μας θέλει να αρνούμαστε κάθε συναίσθημα που μας προκαλεί μία τέτοια μέρα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις ωστόσο είναι να αποδεχθείς αυτή τη μέρα και να κατανοήσεις ότι όλες οι παρόμοιες προηγούμενες στιγμές είναι που σε έφτασαν εδώ σήμερα.

featured image: @jullymalynovska via Twenty20