Μπορεί να ακούγεται αλλόκοτο αλλά οι έρευνες δείχνουν πως τα ζευγάρια που κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια, είναι πιο χαρούμενα. Ίσως αυτό να είναι το κλειδί για μία πιο υγιή και επιτυχημένη σχέση. Γιατί μπορεί να έχουμε φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα; Για να είναι κάποιος καλά και ξεκούραστος, χρειάζεται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Αλλά ο μέσος όρος ωρών που κοιμόμαστε είναι 5 ώρες και 48 λεπτά.

Μήπως για την έλλειψη ύπνου σου ευθύνεται ο σύντροφός σου; Σκέψου το λίγο. Μπορεί ο ένας να «ενοχλεί» τον άλλο μέσα στη νύχτα με το ροχαλητό, τα τραντάγματα ή ακόμα και τη θερμοκρασία δωματίου που προτιμάει ο καθένας.

Τι συμβαίνει όταν δεν κοιμάσαι καλά και αρκετές ώρες;

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία σου. Πέρα από το ότι είναι ο βασικότερος τρόπος ξεκούρασης, ο καλός ύπνος βοηθά στο να έχεις ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και ρυθμίζει τις λειτουργίες του σώματος. Πέρα από το ότι μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου, ο κακός ύπνος μπορεί να επηρεάσει και τη σχέση σου.

Πώς επηρεάζει ο κακός ύπνος τη σχέση σου;

Το άγχος και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας ούτως ή άλλως είναι ένας από τους λόγους που υπάρχει τριβή και δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για εντάσεις και τσακωμούς. Αν υπολογίσουμε ότι δεν καταφέρνετε να ξεκουράζεστε ούτε το βράδυ, τότε είναι λογικό όλα να γίνονται πιο δύσκολα στην καθημερινότητά σας αλλά και στη μεταξύ σας σχέση. Όταν είμαστε κουρασμένοι δεν έχουμε τόση υπομονή και φυσικά τα νεύρα μας «σπάνε» αρκετά ευκολότερα.

Άρα μήπως είναι καλύτερο να κοιμόμαστε χωριστά;

Οι έρευνες δείχνουν πως τα ζευγάρια που κοιμούνται χωριστά δηλώνουν καλύτερη ποιότητα στον ύπνο. Επίσης, κάνουν περισσότερο σεξ και το απολαμβάνουν πιο πολύ από τα ζευγάρια που κοιμούνται μαζί κάθε βράδυ.

Από την άλλη όμως…

Σίγουρα το να κοιμάστε μαζί είναι ένας τρόπος να έρχεστε πιο κοντά. Οι αγκαλιές και τα χάδια βελτιώνουν τη σχέση σας και φυσικά είναι απαραίτητες για κάθε ζευγάρι. Οπότε πρέπει να ζυγίσετε τα αρνητικά και τα θετικά του να κοιμάστε μαζί και να αποφασίσετε τι θα είναι καλύτερο για εσάς!

featured image: Red Online