Cheesecake με σπιτικό μπισκότο και σάλτσα φράουλας. Το ανθότυρο και το γιαούρτι το κάνουν τόσο ανάλαφρο κι εσύ τρως χωρίς τύψεις γράφει για τη συνταγή της η @baketheclick.

Για 8-10 μερίδες θα χρειαστείς:

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

300 γρ. αλεύρι μαλακό

1 αυγό

1 κ.γ. κανέλλα

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανιλίνη

120 γρ. βούτυρο σε κύβους

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

350 γρ. ανθότυρο τριμμένο

Ξύσμα από 2 λεμόνια

350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. κορν φλάουρ

3 αυγά

160 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

200 γρ. κρέμα γάλακτος

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

250 γρ. φράουλες

50 γρ. ζάχαρη

½ λοβός βανίλιας

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σάλτσα φράουλας

Φρέσκες φράουλες

Πώς θα το φτιάξεις:

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ Σε μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλίνη.  Προσθέτεις το αυγό και το παγωμένο βούτυρο σε κύβους και ανακατεύεις με το χέρι. Αρχικά η ζύμη θα είναι ψιχουλιαστή κι έπειτα όταν ενσωματωθεί εξολοκλήρου το βούτυρο θα έχεις μια εύπλαστη ζύμη.

Βουτυρώνεις την αποσπώμενη φόρμα κέικ και αφού ανοίξεις τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, την απλώνεις στην φόρμα καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματά της. Καλύπτεις με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείς φασόλια ή ρύζι και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180ο . Αποσύρεις από το φούρνο και αφήνεις σε μεταλλική σχάρα να πέσει η θερμοκρασία του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε μπολ. Με μίξερ χειρός αναμιγνύεις τα υλικά της κρέμας ώστε να έχει βελούδινη υφή.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Αναμιγνύεις τις φράουλες, αφού τις έχεις πλύνει πρώτα, με τη ζάχαρη σε μπολ για 1 ωρίτσα. Έπειτα μεταφέρεις το μείγμα σε ρηχή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι προσθέτεις το λοβό βανίλιας και βράζεις το μείγμα σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να έρθει σε βρασμό, για 5-6 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνεις τη φωτιά και βράζεις το μείγμα έως ότου αρχίσει να δένει, για 20 λεπτά περίπου. Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει. Τοποθετείς σε μπουκάλι που σφραγίζει με καπάκι. Διατηρείς στο ψυγείο.

ΨΗΣΙΜΟ

Προσθέτεις την κρέμα στο μπισκότο. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180ο κι έπειτα χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στους 150ο και ψήνεις για 1 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί καλύπτεις το γλυκό με αλουμινόχαρτο ώστε να μη σου πάρει πολύ χρώμα. Αποσύρεις από το φούρνο και αφήνεις να κρυώσει. Τοποθετείς στο ψυγείο αφού πρώτα καλύψεις την επιφάνειά του με μεμβράνη, για 3-4 ώρες περίπου ή αποβραδίς.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Αφαιρείς το αποσπώμενο δακτυλίδι της φόρμας καθώς και τον πάτο και τοποθετείς το γλυκό προσεκτικά σε πιατέλα με τη βοήθεια μεγάλης σπάτουλας. Σερβίρεις με σάλτσα φράουλας και φρέσκα φρούτα.

Σημειώσεις

Τη σάλτσα είναι προτιμότερο να την φτιάξεις την προηγούμενη μέρα και να την διατηρήσεις στο ψυγείο. Είτε κόβεις το γλυκό σε κομμάτια πριν περιχύσεις τη σάλτσα φράουλας , είτε αφού έχεις γαρνίρει την επιφάνεια του γλυκού. Στη δεύτερη περίπτωση φροντίζεις να σκουπίζεις το μαχαίρι κάθε φορά πριν κόψεις το επόμενο κομμάτι.