Η Paula Danziger είναι μέχρι και σήμερα για πολλά άτομα η αγαπημένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κυρίως γιατί δημιούργησε την Amber Brown.

Πρόκειται για το κορίτσι που ξεκινώντας το γυμνάσιο έπρεπε να αντιμετωπίσει πολλές αλλαγές, αλλά και να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να χωρέσει στα κουτάκια που της επέβαλαν οι άλλοι. Τώρα, οι περιπέτειες της Amber Brown έρχονται και στο Apple TV+ στη νέα σειρά της δημιουργού Bonnie Hunt.

H Amber Brown και το βίντεο-ημερολόγιο της  

Η Amber Brown ετοιμάζεται να πάει στο γυμνάσιο, ωστόσο γύρω της τίποτα δεν μοιάζει ίδιο. Ο καλύτερος φίλος της και γείτονας, ο Justin, μόλις έχει μετακομίσει. Παράλληλα, οι γονείς της της αποκάλυψαν ότι παίρνουν διαζύγιο. Έτσι, ο πατέρας της έφυγε να ζήσει στο Παρίσι, ενώ η μητέρα της βγαίνει με έναν νέο τύπο, τον Max.

H Amber εξακολουθεί όμως να είναι το ίδιο εσωστρεφές κορίτσι που ήταν ανέκαθεν. Ίσως αυτές οι άβολες αλλαγές στη ζωή της να την έκαναν να στραφεί περισσότερο στον εαυτό της. Προσπαθώντας να εξωτερικεύσει τις σκέψεις της βρίσκει καταφύγιο στα βίντεο όπου εκεί μπορεί σε μορφή vlog να καταγράφει τη μέρα της και όσα την απασχολούν. Αυτό φυσικά ανησυχεί περισσότερο τη μαμά της, καθώς η Amber προτιμά να περνά περισσότερο χρόνο με την κάμερα της παρά με φίλους.

Τελικά, μία νέα οικογένεια μετακομίζει στο δίπλα σπίτι. Η κόρη τους, Brandi Colwin, είναι ένα πολύ εξωστρεφές κορίτσι που προσπαθεί αμέσως να γίνει φίλη με την Amber. Οι δυο τους πολύ γρήγορα ξεκινούν να γνωρίζονται αλλά και να εμπιστεύονται η μία την άλλη.

Η διαφορά της Amber Brown με παρόμοιες σειρές 

Αυτό που ξεχωρίζει την Amber Brown ως σειρά αλλά και ως ηρωίδα είναι η δημιουργικότητα, αλλά και η ανεξαρτησία της. Η Amber είναι ένα κορίτσι που δεν φοβάται να μένει μόνο και πραγματικά απολαμβάνει τη συντροφιά του εαυτού της, κι ας ανησυχούν οι άλλοι γύρω της. Γι’αυτό και είναι μία σειρά που μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι ώστε να εμπνευστούν από τη νέα ηρωίδα και να πάρουν έστω και λίγη από την αυτοπεποίθηση και τον ευγενικό χαρακτήρα της.