Η νέα σειρά του Hulu, ‘’The Dropout’’ με πρωταγωνίστρια την Amanda Seyfried, μιλά για ένα τεχνολογικό σκάνδαλο που συγκλόνισε το χώρο της υγείας και όχι μόνο.

Το σκάνδαλο αυτό έχει ήδη βρεθεί στο επίκεντρο ενός βιβλίου, ενός podcast και ενός ντοκιμαντέρ προτού αποτελέσει την έμπνευση για μια σειρά με πρωταγωνίστρια την Amanda Seyfried.

Η υποψήφια για Όσκαρ, Amanda Seyfried θα υποδυθεί την Elizabeth Holmes, τη γυναίκα που ίδρυσε μία startup εταιρεία και υποσχέθηκε να φέρει τα πάνω κάτω στον τομέα της υγείας.

Η Elizabeth Holmes, εγκατέλειψε τη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ για να εργαστεί με πλήρες ωράριο στην εταιρεία τεχνολογίας Theranos που εστίαζε στην υγειονομική περίθαλψη.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Dropout (@thedropouthulu)

Η αξία της εταιρείας εκτοξεύτηκε όταν η ίδια ισχυρίστηκε ότι είχε αναπτύξει μια γρήγορη εξέταση αίματος που απαιτούσε μόνο ένα πολύ μικρό δείγμα.

Το 2015, ωστόσο, έρευνες άρχισαν να αποκαλύπτουν ότι η Edison, η συσκευή εξέτασης αίματος της εταιρείας είχε ελαττωματικά αποτελέσματα.

Τελικά ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal John Carreyrou, ανακάλυψε ότι η Theranos χρησιμοποιούσε συσκευές κατασκευασμένες από άλλους για τις δοκιμές τους.

Τον Μάρτιο του 2018, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατηγόρησε την Elizabeth Holmes, μαζί με τον επιχειρηματικό της σύντροφο και πρώην φίλο της, Ramesh “Sunny” Balwani, για μια “επιμελημένη, χρόνια απάτη” στην οποία φέρεται να προσπάθησαν να εξαπατήσουν τους επενδυτές για να πιστέψουν ότι «Το βασικό προϊόν – ένας φορητός αναλυτής αίματος – θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ολοκληρωμένες εξετάσεις αίματος από λίγες σταγόνες αίματος από το δάχτυλο».

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Dropout (@thedropouthulu)

Η Holmes συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 500.000 δολαρίων και να υποβληθεί σε 10ετή απαγόρευση να υπηρετήσει ως υπάλληλος ή διευθυντής δημόσιας εταιρείας, αλλά δεν παραδέχτηκε ούτε αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Τόσο η ίδια όσο και ο Balwani έχουν δηλώσει αθώοι για τις κατηγορίες, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2021, η δίκη εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.