Όταν η Sophie Willan έγραψε μία ιστορία εμπνευσμένη από την παιδική της ηλικία και όσα πέρασε τότε, σίγουρα δεν περίμενε να γίνει αργότερα μία από τις καλύτερες σειρές της βρετανικής τηλεόρασης. Το Alma’s Not Normal έχει πλέον 6 επεισόδια και δείχνει μία άγνωστη πλευρά του βρετανικού βορρά, εκεί που οι άνθρωποι συνήθως είναι λιγότερο “προνομιούχοι”.

Το black humour της Alma θα σου θυμίσει κάτι από Fleabag

H Alma είναι μία γυναίκα στα 30 της, η οποία μόλις χώρισε με το αγόρι της, τον Anthony. Δεδομένου ότι ήταν μαζί από τα 15, η Alma τώρα καλείται να επανεξετάσει τις ισορροπίες στη ζωή της. Κι ενώ ο Anthony είναι ήδη με μία νέα γυναίκα, νεότερη της Alma, εκείνη τώρα προσπαθεί να βρει μία δουλειά με τα προσόντα που (δεν) διαθέτει. Σε μία συνέντευξη για δουλειά, πρέπει να μιλήσει για τα σχολικά και παιδικά της χρόνια. Η Alma επισημαίνει πως μέχρι τα 7 της δεν είχε πάει σχολείο και πώς έπρεπε να φροντίζει τον εαυτό της. Μέσα από flashback βλέπουμε ότι στο σπίτι της ζούσαν ναρκομανείς, φίλοι των γονιών της κι εκείνη προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα χωρίς τη βοήθεια κανενός. Στο σήμερα, η μητέρα βρίσκεται ακόμη σε ψυχιατρική κλινική καθώς πιάστηκε πολλές φορές να προσπαθεί να κάψει ολόκληρα σπίτια.

Το Alma’s Not Normal εμπνέεται εν μέρει από τα παιδικά χρόνια της δημιουργού και πρωταγωνίστριας Sophie Willan

Η ίδια η Willan μεγάλωσε με μία μητέρα εθισμένη στην ηρωίνη. Η παιδική της ηλικία ήταν κάπως χαοτική και αναγκάστηκε να περάσει αρκετό καιρό στην πρόνοια. Ωστόσο, το νέο της υπόθεσης είναι πώς δεν πρόκειται για την μόνη τέτοια περίπτωση σε περιοχές όπως το Bolton. Όπως έχει αναφέρει και η Willan, έγραψε την συγκεκριμένη ιστορία για να κατακρίνει μία άγνωστη πτυχή της Αγγλίας. Μέχρι σήμερα, βλέπουμε συνήθως σε σειρές και ταινίες την όμορφη πλευρά του Λονδίνου και της Αγγλίας. Τα μεγάλα σπίτια και αυτοκίνητα όμως δεν είναι η μοναδική πραγματικότητα που επικρατεί. Το Alma’s Not Normal σε κερδίζει τελικά με τον ρεαλισμό και το ιδιαίτερο, μαύρο χιούμορ του. Η οπτική γωνίας μιας γυναίκας όμως είναι αυτή που κάνει τη σειρά ξεχωριστή και θέτει τα θεμελία για περισσότερες τέτοιες αναπαραστάσεις στη μικρή οθόνη.