Ας παραδεχτούμε ότι το να βρεις να νοικιάσεις ένα ωραίο διαμέρισμα είναι ένα δύσκολο task. Αφενός, το να βρεις ένα “τίμιο” σπίτι (ειδικά στην Αθήνα) χρειάζεται χρόνο. Αφετέρου, η αναλογία τιμής-περιοχής δεν έχει πλάκα. Όπως και να έχει, όμως, όταν βρεις αυτό το ένα, το ερωτεύεσαι. Έχεις τσεκάρει θέα, καλά πατώματα και όλα τα απαραίτητα και είσαι αποφασισμένη πως τον επόμενο σπίτι θα τον περάσεις στο καινούργιο σου βασίλειο. Αλλά ξαφνικά, βλέπεις κάτι που σου χαλάει την αισθητική, όλα τα πλάνα διακόσμησης και ό,τι είχες στο μυαλό σου μέχρι τώρα.

Ναι, τα κολλητά φωτιστικά οροφής. Κι αυτό ακριβώς είναι το ένα πράγμα που πρέπει να αλλάξεις στο καινούργιο σου διαμέρισμα.

Ηρέμησε, είμαστε εδώ για να σου θυμίσουμε ότι στο 99% των περιπτώσεων μπορείς σίγουρα να αλλάξεις τον κακόγουστο φωτισμό από όλους τους χώρους του νέου σου διαμερίσματος. Ακόμα και αν το νοικιάζεις.

Αυτή είναι η πιο βασική αλλαγή που χρειάζεται να κάνεις στο διαμέρισμα που νοικιάζεις
COURTESY OF GRISORO DESIGNS

Αυτά είναι τα 5 βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις:

1| Ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού σου για την αλλαγή.

2| Παράγγειλε φωτιστικά της αρεσκείας σου με updated design.

3| Κάλεσε έναν ηλεκτρολόγο να σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς τα παλιά και να εγκαταστήσεις τα δικά σου.

4| Αποθήκευσε τα φωτιστικά που αφαίρεσες σε ένα ασφαλές μέρος.

5| Όταν ξενοικιάσεις το σπίτι, κάλεσε και πάλι τον ηλεκτρολόγο ώστε να αφαιρέσει τα δικά σου φωτιστικά, τα οποία θα πάρεις και μαζί. Και να επανεγκαταστήσει τα παλιά, που υπήρχαν στο σπίτι εξαρχής.

Είναι χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία; Λίγο. Θα μεταμορφώσει εντελώς το χώρο σου και το αξίζει; Ναι.


featured image: Décor Aid