Μπορεί το Facebook να έχει χάσει λίγο την αίγλη του εξαιτίας του ζητήματος με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παραμένει όμως ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης με μεγάλη δύναμη και πολλά εκατομμύρια χρήστες. Τα προσωπικά δεδομένα και το απόρρητο είναι πολύ σημαντικά ζητήματα και αυτός είναι και ο λόγος που έκανε πολλούς χρήστες να κλείσουν το προφίλ τους. Αν εσύ είσαι ακόμα διχασμένη, η παρακάτω πληροφορία ίσως σε κρατήσει λίγο παραπάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας TechCrunch, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, καθώς και τα περισσότερα στελέχη της εταιρίας είχαν τη δυνατότητα να διαγράφουν τα μηνύματα που είχαν σταλεί εντός λίγων λεπτών, μια ρύθμιση που δεν είχαν οι υπόλοιποι χρήστες αυτού του social medium. Όπως εξήγησε και η εφημερίδα The Guardian, εάν κάποιος από εμάς έστελνε ένα μήνυμα στον Mark, εκείνος θα είχε ένα αντίγραφό του για πάντα αποθηκευμένο. Από την άλλη, εάν εκείνος έστελνε κάποιο μήνυμα μπορούσε να το εξαφανίσει μια για πάντα από τα εισερχόμενά μας.

Ο μεγάλος ντόρος τελευταία γίνεται γιατί έχει ακουστεί έντονα πως το Facebook θα ενεργοποιήσει την δυνατότητα του unsend σε ένα μήνυμα. Το θέμα αυτό εξετάζεται εδώ και κάποιους μήνες από τα στελέχη της εταιρίας και θα είναι διαθέσιμο μόλις τελειοποιηθεί για όλους τους χρήστες της πλατφόρμας. Τα μηνύματα πλέον θα αποκτήσουν ευρύτερα χαρακτηριστικά διαχείρισής τους, με κύριο τη σύντομη διαγραφή τους και την εκτεταμένη πρόσβαση των χρηστών στα δεδομένα των μηνυμάτων. Με λίγα λόγια, το Facebook μάλλον νιώθει τύψεις και κάνει τα πάντα για να μας ευχαριστήσει. Εμείς από την άλλη θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να παίρνουμε πίσω τα μεθυσμένα μας μηνύματα. Σωτηρία.

featured image: unsplash.com