white3

Είναι το χρώμα, που χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άλλο στην διακόσμηση και μάλιστα σε όλους τους χώρους. Καθαρότητα, φρεσκάδα, φως, διαφωτισμός, ηρεμία, απλότητα, χαρά, αθωότητα, ελπίδα, αισιοδοξία είναι οι λέξεις που το χαρακτηρίζουν. Ο λόγος για το λευκό!

Σύμφωνα με την λεγόμενη ψυχολογία των χρωμάτων, το λευκό μπορεί να εγείρει τα θετικότερα συναισθήματα, όπως χαρά και αισιοδοξία. Επίσης, το λευκό θεωρείται ότι ενισχυεί την δημιουργικότητα των ανθρώπων, γι’αυτό και χρησιμοποιείται σε πολλούς εργασιακούς χώρους.

Όσο για την διακόσμηση, τα πλεονεκτήματα του χρώματος είναι πολλά! Το λευκό αντανακλά το φώς και κάνει τους χώρους ενός σπιτιού να δείχνουν μεγαλύτεροι. Επιπλέον, ταιριάζει με όλα τα χρώματα των επίπλων και των διακοσμητικών, που μπορεί να έχετε. Το συγκεκριμένο χρώμα μπορεί, επίσης, να αποτελέσει τον «καμβά», πάνω στον οποίο θα ξεχωρίσουν έργα τέχνης ή bulky σκουρόχρωμα έπιπλα. Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το λευκό δημιουργεί ενδιαφέρουσες αντιθέσεις με τα περισσότερα χρώματα, δίνοντας αμέσως στυλ και χαρακτήρα στο σπίτι σας. Τέλος, έχετε υπόψη σας ότι το λευκό μπορεί να κρύψει τυχόν αρχιτεκτονικά ή κατασκευαστικά λάθη.

Στο υπνοδωμάτιο

Το λευκό είναι η νούμερο 1 επιλογή για τα υπνοδωμάτια. Δημιουργεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, που είναι ιδανική για το τέλος μιας δύσκολης και κουραστικής ημέρας. Είτε για minimal είτε για boho στυλ. Στην πρώτη περίπτωση μπορείτε να διακοσμήσετε το λευκό δωμάτιο σας με έπιπλα σε λιτές γραμμές και λίγα διακοσμητικά, ενώ στην δεύτερη δώστε έμφαση στις υφές και τις αποχρώσεις των υφασμάτων και στα vintage αντικείμενα, όπως ένας μεγάλος καθρέφτης ή ένα rustic κομοδίνο.

white1

Στο μπάνιο

Αν εξαιρέσουμε τα σκουρόχρωμα μπάνια στα πολύ μεγάλα σπίτια, στα περισσότερα μπάνια οι άνθρωποι επιλέγουν την χρωματική παλέτα του λευκού. Ιδανικά, ένα τέτοιο μπάνιο έχει περίτεχνα πλακάκια ή μάρμαρα σε cream απόχρωση και μεγάλο καθρέφτη. Δώστε χαρακτήρα στο λευκό μπάνιο σας με πετσέτες σε ενδιαφέρουσες αποχρώσεις ή με έναν ξύλινο δίσκο με λευκά κεριά. Μπόρειτε, ακόμη, να προσθέτε φυσικά στοιχεία, όπως μία γυάλα με πέτρες ή ξύλα από την θάλασσα ή μια μικρή γλάστρα με ένα πράσινο φυτό.

white2

Στο καθιστικό

Εδώ, τα πράγματα είναι πιο απλά! Οι λευκοί τοίχοι, οι ανοιχτόχρωμοι καναπέδες και τα ουδέτερα τραπέζια και ράφια μπορούν να συνδυαστούν με παστέλ υφάσματα για ένα απαλό αποτέλεσμα, με «δόσεις» χρώματος για να ένα ενδιαφέρον τελείωμα ή ακόμα και με μαύρα αντικειμένα για ένα edgy λουκ. Πιο συγκεκριμένα, κάντε το λευκό καθιστικό σας πιο spicy, προσθέτοντας περίτεχνα χαλιά, ξύλινα έπιπλα ή αντικείμενα με καινοτόμα σχεδίαση, ανάλογα με το στυλ, που θέλετε να πετύχετε.

white3

Στο γραφείο

Ένα γραφείο σε λευκούς τόνους μπορεί να σας παρέχει συγκέντρωση και δημιουργηκότητα την ώρα που δουλεύετε. Επιλέξτε ένα απλό λευκό γραφείο, που θα συνδυάσετε με μια άνετη καφέ δερμάτινη πολυθρόνα, για να προσθέσετε κύρος. Διαλέξτε ένα πιο κλασσικό ή ένα πιο minimal φωτιστικό, σύμφωνα με το στυλ, που θέλετε να δώστετε στον χώρο. Μην προσθέτε πολλά διακοσμητικά αντικείμενα, καθώς είναι βέβαιο ότι θα σας αποσπούν την προσοχή κάθε φορά, που θα προσπαθείτε να δουλέψετε.

white6

Στην κουζίνα

Το λευκό δείχνει όμορφο και σε μια «παραδοσιακή» αλλά και σε μια πιο μοντέρνα κουζίνα. Χρησιμοποιήστε το off-white στους τοίχους και τους πάγκους της κουζίνας με το παραδοσιακό στυλ και τους πιο ψυχρούς τόνους του στην μοντέρνα κουζίνα. Σε κάθε περίπτωση, διανθίστε την ανοιχτόχρωμη κουζίνα σας με patterned πιάτα και ποτήρια, που μπορείτε να τα αφήσετε εκτιθειμένα και να τα κάνετε μέρος της διακόσμησής σας. Να θυμάστε, επίσης, ότι οι συσκευές από ανοξείδωτο ατσάλι αποτελούν εξίσου ιδανικό ταίρι για μια λευκή κουζίνα.

white5

Στην τραπεζαρία

Για την τραπεζαρία σας επιλέξτε cream τοίχους και ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι με ξύλινες καρέκλες και θα έχετε ένα κλασσικό sophisticated αποτέλεσμα. Δώστε ένταση με ένα μεγάλο γυάλινο βάζο στο κέντρο του τραπεζιού.

white6

Επιλέξτε την κατάλληλη απόχρωση του λευκού -ναι, και το λευκό έχει πολλές διαφορετικές αποχρώσεις- για τις ανάγκες σας και καλή επιτυχία!