Αν είχες όλη τη μέρα και μία νύχτα για να καταλάβεις τη ζωή σου, από πού θα ξεκινούσες;” Με αυτό το ερώτημα μας αφήνει το trailer της νέας ταινίας του Netflix, All Day and A Night. Μεταξύ μας, είναι και το βασικότερο.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τον Jahkor που προσπαθεί να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα σε ένα περιβάλλον που δεν τον ευνοεί ιδιαίτερα. Ζει στο Oakland, στο επίκεντρο μαχών ανάμεσα σε πολλές συμμορίες ενώ παράλληλα προσπαθεί να ξεφύγει από τον τρόπο ζωής αυτών των ανθρώπων. Παράδειγμα προς αποφυγή για τον ίδιο; Ο πατέρας του. Καταλήγει, όμως, σε ένα κελί φυλακής όπως κι εκείνος μη καταφέρνοντας να ξεφύγει από το μέλλον που ήταν ήδη προδιαγεγραμμένο για εκείνον. Εκεί θα έχει το χρόνο να δει καθαρά πόσα ήθελε να καταφέρει στη ζωή του και πού έφτασε τελικά.

Τον Jahkor υποδύεται ο Ashton Sanders που γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από την επιτυχία του Moonlight

Η νέα ταινία All Day and A Night είναι για τους ανθρώπους που ήθελαν να δώσουν τα πάντα χωρίς να έχουν τίποτα
ew.com

Και σε αυτή την ταινία ο Sanders φαίνεται να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Μεταδίδει στο κοινό τη βαθιά του επιθυμία να ξεφύγει από τις επιλογές άλλων. Κάπως έτσι καταφέρνει να μετατρέψει μια ταινία για το έγκλημα σε μια ταινία για το πώς είναι το να είσαι άνθρωπος. Όλη η γκανγκστερική διάθεση της ταινίας έχει κάτι τόσο ανθρώπινο προκαλώντας μια συμπάθεια για τους χαρακτήρες που τελικά δεν τα κατάφεραν.

Από την άλλη, ο Jeffrey Wright για άλλη μια φορά έχει το ρόλο του σκληρού, αυταρχικού που έχει κάνει τις επιλογές του. Και είναι όντως αμφίβολο αν τελικά μετάνιωσε γι’αυτές. Το Netflix φαίνεται να δίνει φωνή σε τέτοιους ανθρώπους και τις ιστορίες τους. Ιδιαίτερα σε ιστορίες που αφορούν τις μάχες που αναγκάζονται να δίνουν καθημερινά οι Αφροαμερικανοί. Xαρακτηριστικό παράδειγμα και η σειρά When They See Us. Αυτή τη φορά, η ιστορία έρχεται δια χειρός του συν-σεναριογράφου του Black Panther την 1η Μαΐου. Περιττό να πούμε ότι βρίσκεται ήδη στη watchlist μας.

Featured Image: collider.com