Αν θυμηθείς όλες εκείνες τις φορές που μαλώσατε με τον σύντροφό σου, σίγουρα θα πεις ότι τις περισσότερες φορές μπορούσε να αποφευχθεί. Άσχετα με το ποιος ξεκίνησε τον καβγά και οι δύο πλευρές φέρουν ευθύνη. Εξαρτάται όμως από εσένα και το πώς θα το χειριστείς, αν θα ανάψουν τα αίματα ή αν θα δείξεις χαρακτήρα. Αλήθεια όμως, πόσοι από τους καβγάδες σας ήταν για ασήμαντα πράγματα; Και πόσοι ήταν εκείνοι που δεν άξιζαν καν να αγχωθείς; Είμαι σίγουρη ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν για πράγματα που δεν έχουν καμία σημασία. Το να μαλώνετε όμως με το παραμικρό μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας.

Μιλήσαμε με διάφορους ειδικούς σχετικά με το πώς μπορεί να αποφευχθούν οι τσακωμοί σε μία σχέση και όπως αποδείχθηκε είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φανταζόμασταν. Αν καμιά φορά έχει θυμώσει με το άλλο σου μισό γιατί απλά “δεν το καταλαβαίνει”, είναι όντως επειδή δεν το καταλαβαίνει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θέλει και δεν προσπαθεί να καταλάβει. 

Πολλές φορές το ταίρι σου θα σου πει: “Και ποιο το νόημα;” και νομίζεις ότι κάποιος μόλις σε χαστούκισε. Αυτό όμως που προσπαθεί να κάνει είναι να σε καταλάβει. Αυτό είναι μία πράξη αληθινής αγάπης γιατί προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντιληφθεί κάτι που εσύ θεωρείς δεδομένο. 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι είτε να προσπαθήσεις να μιλήσεις στον σύντροφό σου είτε να βάλεις τις φωνές. Ξέρεις πολύ καλά ότι το δεύτερο δεν θα έχει αίσιο τέλος. Η αληθινή αγάπη αποδεικνύεται με μικρές και απλές πράξεις. 

Το σημαντικό είναι να αναλαμβάνει ο καθένας την ευθύνη όταν ξεκινάει ένας άσκοπος καβγάς, που το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι άγχος. 

Έτσι, την επόμενη φορά που θα κάνεις το κλασικό eye roll ως ένδειξη αγανάκτησης, συγκρατήσου! Μην χάνεις την ψυχραιμία σου, ακόμα κι αν επιμένει να δει τον αγώνα και εσύ θέλεις να περάσετε λίγο χρόνο μαζί. Το να δεις τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία, σίγουρα βοηθάει τη σχέση σου!


Πηγή: Pop Sugar Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Unsplash / Toa Heftiba