Το Horse Girl αποτελεί το πρώτο σενάριο της Alison Brie και είναι διαθέσιμο στο Netflix. Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα στην ταινία υποδύεται μια απομονωμένη, νέα γυναίκα. Περνάει τον χρόνο της ανάμεσα στο μαγαζί όπου εργάζεται, στο άλογο της, Willow και στις επαναλήψεις του αγαπημένου της show, Purfatory. Η ταινία ξεκινάει ως μια indie προσπάθεια. Παρόλα αυτά, καταλήγει σε θρίλερ με πυρήνα της την ψυχική ασθένεια και την πιθανότητα απαγωγής από εξωγήινους. Στην ταινία, η πρωταγωνίστρια αρχίζει να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο τι είναι αληθινό και τι προϊόν της φαντασίας της.

Ποια ήταν, όμως, η έμπνευση πίσω από το Horse Girl;

Σε συνέντευξή της στο Refinery 29, η Alison Brie αποκάλυψε το backround που την οδήγησε στο να γράψει το σενάριο του Horse Girl.

Netflix

“Η αρχική ώθηση ήταν η γοητεία που μου ασκεί η ιστορία της οικογένειάς μου σε ό,τι αφορά την ψυχική ασθένεια. Η μαμά της μητέρας μου, η γιαγιά μου, ζούσε με παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Μεγάλωσα ακούγοντας ιστορίες για την ψυχική ασθένεια της και για το πώς επηρέασε τη μητέρα μου, τις θείες και τον θείο μου. Όσο περισσότερο ανέλυα τον προσωπικό μου φόβο για το να έχω ιστορικό ψυχικής ασθένειας στην οικογένεια μου, τόσο έμπαινε στο μυαλό μου η ιδέα ενός κοριτσιού που περνάει κάτι αντίστοιχο. Και για εκείνη, γίνεται κάτι σαν εμμονή. Είπα την ιδέα μου στον Jeff, με τον οποίο δούλεψα για κάποια άλλα projects. Θέλαμε να το προσεγγίσουμε από μια την πλευρά του sci-fi και του θρίλερ περισσότερο. Τι θα μπορούσε να συμβεί αν κάποιος είχε οικογενειακό ιστορικό ψυχικής ασθένειας και άρχιζαν να ου συμβαίνουν κάποια πράγματα που δε μπορεί να εξηγήσει; Ποιες είναι οι επιπτώσεις του τρόπου με τον οποίο βλέπει τη δική του ψυχική ασθένεια; Αρχίζει να γίνεται κάτι σαν αυτο-εκπληρούμενη προφητεία;”

Μάλιστα, για να καταφέρει να φτάσει το σενάριο στο τέλος του, ζήτησε πολλές φορές τις συμβουλές της μαμάς της

Στην ίδια συνέντευξη είπε πως έκανε πάρα πολλές συνεντεύξεις με τη μαμά της όσο έγραφε το σενάριο. Μάλιστα εκείνη είχε απόλυτη εικόνα της ταινίας και πλήρη γνώση του ότι θα αφορά ένα μεγάλο κομμάτι της ίδιας της της ζωής. “Νομίζω πως απλά προσπαθούσα να την προετοιμάσω για το πόσο παράξενη θα είναι η ταινία”, παραδέχτηκε μάλιστα.

Εμάς η απορία μας τελικά είναι κατά πόσο ικανοποίησε το αποτέλεσμα τη μαμά της Alison Brie. Ευτυχώς, μας κάλυψε, μιας και δήλωσε πως την ενθουσίασε.

featured image: Daily Times