Αυτή θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή για πρωινό αν αγαπάς τις αλμυρές γεύσεις στο πρωινό σου. 

Μπορείς να κάνεις περισσότερη ποσότητα από το άλειμμα τυριού και να το διατηρήσεις σε ένα μπολ στο ψυγείο ώστε να το έχεις κάθε πρωί έτοιμο για το πρωινό σου. Αν θέλεις να το κάνεις ακόμα πιο γρήγορο μπορείς να προσθέσεις και τον καπνιστό σολομό σε κομμάτια μέσα στο άλειμμα ώστε να μη χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το αλείψεις το ψωμί σου.

Θα χρειαστείς:

4 ραπανάκια

2 φιλέτα καπνιστού σολομού

2 φέτες μαύρο πολύσπορο ψωμί

Για το άλειμμα τυριού:

αλατοπίπερο

2 κ.σ. τυρί κρέμα

χυμό από μισό λεμόνι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μαϊντανό

Μέθοδος:

Κόψε τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και ανακάτεψε όλα τα υλικά για το άλειμμα σε ένα μπολ.

Παράλληλα φρυγάνισε το ψωμί σου. Αν δεν έχεις φρυγανιέρα δοκίμασε να αλείψεις τις φέτες σου με λίγο ελαιόλαδο και να τις ψήσεις σε ένα τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Άπλωσε το άλειμμα τυριού πάνω στις φέτες ψωμιού, στη συνέχεια άπλωσε τα ραπανάκια και από πάνω τοποθέτησε τον σολομό. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις μερικές ακόμα σταγόνες λεμόνι επάνω στον σολομό για έξτρα νοστιμιά.

featured photo: www.brooklynsupper.com