Άραγε έχεις τη διάθεση, αυτές τις μέρες να παρακολουθήσεις μια δυστοπική σειρά που εκτυλίσσεται σε μια εγκαταλελειμμένη πόλη; Μάλλον όχι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλες οι σειρές αυτού του είδους που γυρίστηκαν πριν την πανδημία, δεν θα τραβήξουν την προσοχή σου. Ίσως σε συναρπάσουν με την πλοκή και τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες τους. Είναι το νέο ιαπωνικό θρίλερ μια από αυτές τις σειρές;

Ένας από τους πρωταγωνιστές

Ο Ryohei Arisu, που υποδύεται ο Kento Yamazaki, δεν έχει κάποιο σκοπό στη ζωή του και έχει κατάθλιψη. Παίζει συνέχεια video games και αγνοεί την προσπάθεια του αδερφού του να του βρει δουλειά. Ο πατέρας του αποφασίζει να τον πετάξει έξω από το σπίτι εάν συνεχίσει να παίζει όλη μέρα.

Οι τρεις πρωταγωνιστές

Καθώς περνάει από το σταθμό Shibuya, ζητάει από τους φίλους του να πάνε για ένα ποτό. Ο φίλος του Karube, που ενσαρκώνει ο Keita Machida, είναι έτοιμος να απολυθεί από τη δουλειά του. Ο άλλος φίλος του ο Chota, που υποδύεται ο Yuki Morinaga, ψάχνει αφορμή να αφήσει τη δουλειά που δεν του αρέσει και δεν είναι καλός σε αυτή.

Ένα άδειο Τόκιο

Όταν συναντιούνται έξω από το σταθμό Shibuya, πηγαινοέρχονται στη μέση της διάσημης διασταύρωσης, προκαλώντας τη σύγκρουση δύο αυτοκινήτων. Για να αποφύγουν τους αστυνομικούς, κρύβονται στις τουαλέτες του σιδηροδρομικού σταθμού και στη συνέχεια πέφτει το ρεύμα. Όταν βγαίνουν, όλο το Τόκιο είναι άδειο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι τους.

Το παιχνίδι ζωής και θανάτου ξεκινάει

Κι ενώ θεωρούν ότι η άδεια πόλη τους ανήκει, ακούνε μια φωνή που τους κατευθύνει σε ένα παιχνίδι που πρέπει να παίξουν. Λίγα τετράγωνα μακριά, σε ένα gaming center, οι τρεις τους ξεκινούν το παιχνίδι μαζί με μια νεαρή γυναίκα που ονομάζεται Shibuki, την οποία υποδύεται η Ayame Misaki που φαίνεται να γνωρίζει τις παραμέτρους και μια φοβισμένη μαθήτρια.

Στο πρώτο παιχνίδι, τους ζητείται να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο πόρτες. Η μία γράφει “Ζήσε”, η άλλη “Πέθανε”. Καλούνται να αποφασίσουν μέσα στα επόμενα δύο λεπτά. Εαν δεν κινηθούν άμεσα, το δωμάτιο θα πάρει φωτιά. Η μαθήτρια διαλέγει τη λάθος πόρτα και αμέσως σκοτώνεται. Όταν βγαίνουν από το παιχνίδι, συνειδητοποιούν ότι δεν είναι το μόνο παιχνίδι που πρέπει να παίξουν για να επιβιώσουν. 

Ο Arisu συναντά ένα κορίτσι

Το ‘Alice In Borderland’ βασίζεται σε μια σειρά manga που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τον Haro Aso. Ο Arisu συναντά τελικά ένα κορίτσι που ονομάζεται Usagi και ενσαρκώνει η Tao Tsuchiya, το οποίο παίζει αυτά τα παιχνίδια μόνο του, και προσπαθεί να καταλάβει πώς να νικήσει αυτόν που δημιούργησε το παιχνίδι. 

Drama εναντίον Comedy

Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες σειρές με νέους ενήλικες ή εφήβους, όπως το ‘The Society‘, ή το ‘The Walking Dead‘ αλλά καμία από αυτές δεν είναι τόσο σκοτεινή όσο το ‘Alice In Borderland’. Το πρώτο επεισόδιο δεν ξεκινά τόσο σκοτεινά. Όταν ο Arisu, ο Karube και ο Chota συναντιούνται, περπατάνε στους ρυθμούς ενός αισιόδοξου rock soundtrack, και φαίνεται ότι η σειρά μας προετοιμάζει για την λεγόμενη ‘dramedy’ που ακολουθεί.

Ως τηλεοπτική σειρά, φαίνεται ότι θα είναι αδυσώπητα σκοτεινή και δεν πιστεύουμε ότι έχεις τη διάθεση να δεις άδειους δρόμους και παιχνίδια ζωής και θανάτου αυτές τις μέρες. Παρ’ όλα αυτά, προτείνουμε το ‘Alice In Borderland’ γιατί, παρά το γεγονός ότι μοιάζει με καταθλιπτικό, δυστοπικό σκηνικό, δείχνει σκηνές που έχουν αίσθηση του χιούμορ. Ας ελπίσουμε ότι η νέα σειρά του Netflix επιφυλάσσει περισσότερες χιουμοριστικές σκηνές στα επόμενα επεισόδια.

featured photo: Νetflix