Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας βγήκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Open Weekend» το πρωί της Κυριακής με σκοπό να μιλήσει για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, στην οποία είναι συνήγορος υπεράσπισης.

Αντί να μείνει όμως μόνο σε αυτή την υπόθεση θέλησε να μιλήσει και για τις συζητήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα και αφορούν την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα για υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων.

Ο Αλέξη Κούγιας εξέφρασε την αντίθεσή του λέγοντας μάλιστα συγκεκριμένα πως: «Δεν γίνεται να αλλάξει ο νόμος “για μια ζωή”».

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως: «Έχουμε τις πιο αυστηρές ποινές σε όλο τον κόσμο, εκτός από τις θανατικές ποινές. Ζητάμε μετά από δυο χρόνια να αλλάξει ο ποινικός κώδικας. Δεν γίνεται να αλλάξουμε τον ποινικό κώδικα επειδή έγιναν κάποια εντυπωσιακά εγκλήματα.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τις αλλαγές ως «απαράδεκτες νομικά» υποστηρίζοντας πως απευθύνονται σε μη γνώστες του ποινικού δικαίου και πως κρύβουν διάφορες σκοπιμότητες.

Και σαν μην έφταναν τα παραπάνω, συνέχισε: «Είναι 11 περιστατικά σε έντεκα εκατομμύρια. Έχει αλλάξει η κοινωνία παγκοσμίως και στην παγκόσμια κοινωνία η νομοθεσία είναι αυτή που έχουμε τώρα. Πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο για 11 περιστατικά σε 11 εκατομμύρια ανθρώπους; Τι να προλάβουμε; Θα πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο για μια ζωή;»

Όσο και εάν οι σκέψεις μπερδεύονται στο δικό μας μυαλό και δεν βρίσκουμε τα λόγια να σχολιάσουμε τις δηλώσεις του, ευτυχώς υπάρχει κάποιος που το έκανε. Όσο πιο ψύχραιμα μπορούσε.

Η Εύα μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, the abstract girl, είπε με απλά λόγια τα αυτονόητα. Τα οποία όπως φαίνεται δεν είναι για όλους αυτονόητα. 

Μίλησε για στατιστική αλλά κυρίως μίλησε για τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Γιατί στην τελική,  μπορεί να είναι ωραίο να είσαι ο καλύτερος στον επαγγελματικό τομέα που έχεις επιλέξει, αλλά σου αρκεί αυτό για να νιώθεις -και κυρίως να είσαι- ένας καλός άνθρωπος;