Η Αλεξάνδρα Κόνιακ είναι ένα κορίτσι που αγαπάει τις τέχνες, τον έρωτα και την ειλικρίνεια στις διαπροσωπικές σχέσεις. Μεγάλωσε στον Βύρωνα μέσα σε μία μουσική οικογένεια, μαζί με μια γάτα, τη Σούζη. Από πολύ μικρή σκορπούσε στο χαλί τα βινύλια του μπαμπά και προσπαθούσε να χτίσει πανύψηλα κάστρα. Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί, με τη μουσική να εισβάλει ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά της. Μεγαλώνοντας, συνέχισε τις σπουδές της στο τραγούδι, συνεργάστηκε με αξιόλογους καλλιτέχνες και πλέον νιώθει πιο έτοιμη και ώριμη από ποτέ να μοιραστεί το προσωπικό της υλικό.

Είχαμε την τύχη να «εισβάλουμε» έστω και για λίγο στον κόσμο της. Ως μία νεαρή γυναίκα με ταλέντο και όρεξη για δουλειά, δε θα μπορούσαμε να μην τη ρωτήσουμε τη γνώμη της για το μέλλον. Η Αλεξάνδρα μας τόνισε πως πιστεύει ακράδαντα στην έννοια της σκληρής δουλειάς, της ομαδικότητας και της αγάπης σε αυτό που κάνεις. «Όσο προσπαθείς να κατακτήσεις τα όνειρά σου με συνέπεια, σεβασμό κι αλήθεια, οι πιθανότητες να ανταμειφθείς είναι μάλλον πολύ περισσότερες».

Η γλυκιά και μελωδική φωνή που απογείωσε το «Μέσα σου» των Stavento ήταν μόλις 17 ετών. Σήμερα προσπαθεί να συντηρεί την ανεμελιά και τον αυθορμητισμό εκείνης της εποχής, με το πάθος της για τη σκηνή και το τραγούδι να μένει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου.

Δεν παραλείψαμε, φυσικά, να τη ρωτήσουμε και για το πώς φαντάζεται τον εαυτό της μετά από 20 χρόνια. Η απάντηση της έκρυβε μία κεντρική έννοια… αυτή της οικογένειας. Πιστεύει πολύ σε αυτόν τον θεσμό και στην ασφάλεια αλλά και την ευτυχία που μπορεί να της προσφέρει μία υγιής και όμορφη οικογένεια.

Κάπου εκεί όμως υπάρχει και ο έρωτας. Είναι αυτός που δίνει τη δύναμη σε κάθε καλλιτέχνη και τον κάνει να ονειρεύεται και να χρωματίζει με πιο ιδιαίτερο τρόπο τους στίχους των τραγουδιών. Για την Αλεξάνδρα, ο έρωτας τροφοδοτεί τη σκέψη και την έμπνευση της. Θεωρεί πως μπορεί πολύ εύκολα να σε διαλύσει αλλά και να σε αναζωογονήσει. ”Στο χέρι σου είναι τι από τα δύο θα επιλέξεις!”

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε ο πρώτος ολοκληρωμένος της δίσκος από την Polymusic, με τίτλο «Λαχείο» σε στίχους και μουσική του πιο στενού της συνεργάτη, Χρίστου Σερενέ.