Όλοι έχουμε κάτσει να κοιτάζουμε για ώρα τις backstage φωτογραφίες που κυκλοφορούν διαρκώς από τα γυρίσματα της ταινίας House of Gucci. Ειδικά σε όλες τις σκηνές που εμφανίζονται ο Adam Driver με τη Lady Gaga, έχουμε να λέμε για το πόσο καλά έχουν ενστερνιστεί τους ρόλους τους. Ωστόσο, υπάρχει άλλο ένα περίφημο πρόσωπο, εκτός από το ζεύγος Gucci που αξίζει την προσοχή μας. Αυτός είναι ο Aldo Gucci τον οποίο θα υποδυθεί τελικά ο Al Pacino.

O Aldo Gucci είναι εκείνος που έκανε τον οίκο Gucci αυτό που είναι σήμερα

Ο Aldo ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Guccio Gucci, ιδρυτή του οίκου μόδας. Όταν ήταν ακόμη 20 ετών, αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο κατάστημα Gucci στη Ρώμη της Ιταλίας. Πολύ γρήγορα, ολόκληρος κόσμος είχε μάθει τον Aldo Gucci καθώς μία χαρακτηριστική ομπρέλα και τσάντα του οίκου βρέθηκε να φορά η Ingrid Bergman στην ταινία Viaggio In Italia. 

Σταδιακά, ο Aldo Gucci άνοιξε με τα δύο άλλα αδέρφια του και το πρώτο κατάστημα στη Νέα Υόρκη. Αυτό όμως, που έκανε το brand Gucci να ξεχωρίζει ήταν η οπτική του ταυτότητα. Όλοι πλέον αναγνώριζαν από μακριά τα δύο GG πλεγμένα μαζί στο logo. Από εκεί και πέρα, όλοι ήθελαν να έχουν τουλάχιστον ένα κομμάτι από τις συλλογές του στις ντουλάπες τους. Σήμερα δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για ένα από τα πιο πολυαναγνωρισμένα logo σε όλον τον κόσμο.

Ο Ridley Scott επέλεξε τον Al Pacino για να εκπροσωπήσει καλύτερα τον άνθρωπο-μύθο Aldo Gucci

Η ταινία ασχολείται κυρίως με το πώς η Patricia Reggiani οργάνωσε τη δολοφονία του πρώην άντρα της Maurizio Gucci. Εκείνη αργότερα καταδικάστηκε γι’αυτό το σχέδιο και έμεινε γνωστή ως “Μαύρη Χήρα”. Στο παρασκήνιο της ιστορίας όμως βρίσκεται και ο Aldo Gucci, θείος του Maurizio. Ο Al Pacino, αν και στα 81 του χρόνια, φαίνεται λοιπόν να ξέρει πολύ καλά τι κάνει αναλαμβάνοντας έναν τέτοιο ρόλο.

Παρά το εξαιρετικό καστ της ταινίας, η οικογένεια Gucci σήμερα είναι πολύ απογοητευμένη και δυσαρεστημένη με την παραγωγή. Από τη μία δε συμφωνούν καθόλου με την επιλογή των ηθοποιών. Θεωρούν ότι τους παρουσιάζουν πολύ χειρότερους από την πραγματικότητα. Η όλη δυσαρέσκεια όμως εκτείνεται και στο ότι ο Ridley Scott “προσπαθεί να βγάλει χρήματα από τη δική τους προσωπική ιστορία”.

Εμείς απλά θα πούμε ότι το House of Gucci είναι η τέλεια ευκαιρία να δούμε τον Al Pacino στον κινηματογράφο και τον Adam Driver ζευγάρι με τη Lady Gaga. Aυτό αρκεί.

featured image: Ernesto Ruscio